Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lip 2012 10:59 

Kojarzycie może jakie kombinacje lotowo/autobusowe pozwalają tanio dojechać w rejony albanii lub czarnogóry? słyszałam, ze przez dubrovnik z poznania, ale nie mogę znaleźć żadnej linii, która tam lata.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 24 Lip 2012 11:21 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Krajów: 35 / 16.4%
Zbanowany
niebieski
do Dubrownika eurolot, OLT lata do Zadaru

#3 PostWysłany: 24 Lip 2012 11:28 

tirana-albania-polska-do-15-07,8,16243

Tutaj padło kilka podpowiedzi jak dostać się z Albanii do Polski, więc w drugą stronę to też działa :)

LINK do jakiegoś przewoźnika
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Lip 2012 20:52 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Ostatnio wymyśliłem połączenie do Czarnogóry przez Belgrad z Gdanska (przez MMX) cenowo pierwsze połączenie około 30 euro, bilet kolejowy Belgrad-Bar około 24 euro. Czy to drogo to musisz sam ocenić

#5 PostWysłany: 24 Lip 2012 21:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Połączenie kolejowe Belgrad-Bar to niekończąca się bajka. Cudowne widoki, polecam każdemu. Najpiękniejsza trasa kolejowa jaką w życiu jechałem. Pociąg się pnie po grzbietach gór a w dole majaczą nitki asfaltu z miniaturowymi samochodami, przejeżdża się przez Kanion Tary, 3 pod względem głębokości na kuli ziemskiej i piękne jezioro Szkoderskie.
linka do kolei serbskich
http://www.zeleznicesrbije.com/active/s ... a_v01.html

Robiłem tę trasę kilka lat temu lądem i łącznie coś ok. 50 godzin tułaczki ze Słupska :mrgreen:
gdyby kogoś interesowało
z Krakowa do Budapesztu http://www.orangeways.com/pl/ a z Budapesztu do Belgradu na bilet "city star" (jeżeli jeszcze istnieje).
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Lip 2012 08:20 

Loty: 2
Kilometry: 2 480
Krajów: 3 / 1.4%
Hej,
My lecimy do Serbii 23.08, a następnie (tak jak pisał cypel) pociągiem do Czarnogóry. Chcemy zobaczyć właśnie te zachwycające widoki gór w trakcie jazdy.
Dolot do Serbii zorganizowaliśmy sobie tak:
23.08 Warszawa - Bruksela 10:25-12:30 -Ryanair bilety po 68,20 (były wcześniej tańsze, ale nie zdążyliśmy...)
23.08 Bruksela - Belgrad 14:00-16:15 - Wizzair, bilety po 67,50
My się zdecydowaliśmy na nocowanie w Belgradzie połączone ze zwiedzaniem, lecz jeśli Tobie taka opcja nie odpowiada, to zaraz o 20:10 jest pociąg do czarnogóry (Bar) za 112zł z obowiązkową rezerwacją miejsca. Jedzie prawie 11h, ale w tym jest zachód i wschód słońca i niedoopowiedzenia widoki ;)
W sumie za dotarcie płacimy 250 zł od osoby, więc to nawet nie jest tak tanio. W tej samej cenie znajdziesz bezpośredni autokar z Polski z wielu biur podróży.
:)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Lip 2012 08:34 
Awatar użytkownika

Loty: 551
Kilometry: 819 641
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
Ja byłem w Ulcinj w Czarnogórze w zeszłym roku, w prawdzie autem, ale też próbowałem na początku złożyć trasę. Na początek trzeba dostać się do Belgradu, najkorzystniej przez MMX. Dalej ze względu na widoki polecam pociąg Belgrad - Bar. Z tym że od razu dodam iż w Czarnogórze próżno szukać połączeń ala polski PKS. Tam raczej kursują buski. Do Albanii wjeżdżają zorganizowani przewoźnicy, tzn. trzeba sobie wcześniej zarezerwować miejsce. Wychodzi szybciej. W Muriqn na granicy stałem prawie 2,5h , a autobusy przejeżdżały bez zbytniej kontroli.

Po szoku kulturowym w Albanii później ciężko jest wrócić "do normalności" :D
Koniecznie trzeba odwiedzić toaletę, tego nie da się opisać...

Image
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Lip 2012 08:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Swego czasu LOT miał w super cenie Belgrad. W first minute można było wrzesień/październik wyrwać z Wawy za mniej niż 300pln return. Sam się czaiłem na jakiś kilkudniowy wypad, ale w końcu wybrałem co innego.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Lip 2012 10:26 

czyli widzę, że najszybciej to jednak busikiem... chociaż ceny i tak są takie sobie, bo to 500 zł za trasę wychodzi. Próbowałam kombinować loty przez brukselę, ale zawsze przesiadka była dwudniowa, więc bez sensu. dzięki bardzo a rady :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Lip 2012 10:49 

Loty: 2
Kilometry: 2 480
Krajów: 3 / 1.4%
jak na chwilę obecna, to w ten region chyba tylko wchodzi dwudniowa wycieczka. Ew. lot do Dubrovnika i autokar, ale tego rozwiązania nierozpatrywalam :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 25 Lip 2012 13:55 
Awatar użytkownika

Można dolecieć do Korfu - FR tam lata z BGY, RYG czy CRL. Stamtąd pływają promy do Sarandy.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Cze 2014 15:25 

Co za dno komunikacyjne.Taka atrakcyjna trasa która jak widać ma ogromne wzięcie a linie przewozowe w ogóle się tym faktem nie interesują.Nie chcą zarobić?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Cze 2014 16:50 

niebieski
Nie żeby reklamować, ale np. Albania za 450 zł w obie strony. Ktoś jechał ?

http://www.elabus.pl/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: solek oraz 4 gości