Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: 14 osobowy trip!
#1 PostWysłany: 17 Lip 2012 21:35 

Witam wszystkich!
od ponad miesiaca rozgladam się za jakąś rozsądną ofertą na studencki trip ok października/listopada do 150zł i jedynę co znalazłem to wiadomo Skandynawia czyteż za pośrednictwem Simpleexpres wilno czyteż Ryga/tallin.

Interesowałby mnie bardziej jakiś bardziej hmm 'cywilizowany' kraj że sie tak wyrażę:) czy macie jakąś propozycje?

rok temu w 16 osób polecieliśmy do Bolonii, teraz myslimy nad Barceloną bądź Budapesztem (wiem ze dziwna rozbieżność no ale tak sobie wymysleliśmy:)

Paryż i UK również odpada

jakies propozycje?:)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: 14 osobowy trip!
#2 PostWysłany: 17 Lip 2012 21:41 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 109 983
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Pod jakim względem uważasz Estonię czy Łotwę za niecywilizowane? Jeśli już z jakichś rasistowskich powodów odrzucać wszystko na wschód od Niemiec to i Budapeszt nie powinien Ci pasować
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Lip 2012 22:06 

dokładnie, chodzi o rasistowskie zachowania których padliśmy ofiarą.
Myślę że Budapeszt będzie lepszy chociażby ze względu że słyszałem same pozytywy na temat tego miasto od znajomych którzy zwiedzili już znaczną część europy i z których zdaniem liczę się przy dokonywaniu wyboru podróży a poza tym mam tam znajomych.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Lip 2012 22:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli chcecie się zmieścić w 150 zł/os to bardziej polecam Budapeszt, zarówno rayn jak i wizz oferują bardzo tanie połączenia z całej polski do Budapesztu, miasto naprawdę fajne, tanie noclegi i żarcie, można wyskoczyć nad Balaton, ogólnie polecam:) Byłem w z Simple w Rydze, dość długo się jedzie bo autokarem, chyba że znajdziecie tanie połączenie lotnicze z przesiadkami jak niedawno było na forum, miasto ma swój urok tylko nie wiem czy akurat na wypad studencki. Osobiście polecam Budapeszt.

#5 PostWysłany: 17 Lip 2012 22:16 

niebieski
Budapeszt na pewno będzie tańszy.
Nie będzie też potrzeby jazdy na gapę pociągami ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Lip 2012 22:30 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
a czemu nie paryż? :P

#7 PostWysłany: 17 Lip 2012 23:08 

Ryga na następny rok, wolimy podróżować na przemian ; wschod/zachod
Mysle że Paryż to jest jedno z najdroższych miast w Europie czyli nie na studencką kieszeń:D

no to czekam za promocjami na Budapeszt bo chyba 2-3 tyg i powinna być jakaś pula promo biletów na ten okres, co?
chyba że macie jakąś alternatywę nawet z przesiadką/nocką, sprawdzałem połączenia oslo/sztokholm z innymi miastami europy ale ceny równiez nie powalaly ;/
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Lip 2012 23:40 

Myślę, że Budapeszt będzie fajną opcją. Ja się wybieram 19-21 sierpnia z ryanair za 58zł za osobę w obie strony.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Lip 2012 00:00 

leo napisał(a):
Witam wszystkich!
od ponad miesiaca rozgladam się za jakąś rozsądną ofertą na studencki trip ok października/listopada do 150zł i jedynę co znalazłem to wiadomo Skandynawia czyteż za pośrednictwem Simpleexpres wilno czyteż Ryga/tallin.

Interesowałby mnie bardziej jakiś bardziej hmm 'cywilizowany' kraj że sie tak wyrażę:) czy macie jakąś propozycje?

rok temu w 16 osób polecieliśmy do Bolonii, teraz myslimy nad Barceloną bądź Budapesztem (wiem ze dziwna rozbieżność no ale tak sobie wymysleliśmy:)

Paryż i UK również odpada

jakies propozycje?:)

Z tego co piszesz i jak piszesz wynika że jesteś sam niecywilizowany!
 PM off  

#10 PostWysłany: 18 Lip 2012 00:06 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
Krajów: 8 / 3.7%
srebrny
najtaniej przy takiej ilości osób - wilno, ryga, tallin - autokar

samolotem będzie ciężko o dobre ceny przy takiej ilości osób, ale tanich kierunków nie brakuje.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Lip 2012 01:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja bym jednak polecał ten Paryż, sam lecę więc wiem, że jest tania opcja. Znaleźć coś dla 14 osób za tą cenę, zwłaszcza do Paryża to dla mnie szok. Zazwyczaj są po 2-3 bilety. Nie zrażałbym się bilet tani, więc i z noclegiem możecie pokombinować a Paryż to Paryż :D Screen poniżej. 38zł RT i w tej cenie dostaniesz wszystkie 14 biletów!

Załączniki:
Zrzut ekranu 2012-07-18 o 01.34.11.png
Zrzut ekranu 2012-07-18 o 01.34.11.png [ 137.63 KiB | Obejrzany 858 razy ]

#12 PostWysłany: 18 Lip 2012 07:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Wszystkie 14 biletów po 19zł to faktycznie bardzo fajna okazja.

Z innej beczki, gdybyś jednak nie zdecydował się na ten Paryż/Budapeszt ani inne loty, zawsze zostaje Polski Bus i np. Wiedeń
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 18 Lip 2012 10:59 

Dzieki bardzo za pomoca! chyba czas ponownie przeanalizować wątek Tripu do Paryża z resztą ekipy:p
pzdr
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 18 Lip 2012 11:00 

niebieski
Tylko z tym Paryżem uważaj na dojazd z lotniska do miasta - koszty są dwa razy większe niż cena biletów ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 18 Lip 2012 12:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak z ciekawości? Kupiłeś ten Paryż? Bo jeszcze dziś nad ranem było po 16 biletów w tej cenie, a teraz nie ma ani jednego ;-)

#16 PostWysłany: 18 Lip 2012 13:13 

Wiem własnie że dojazd z jakiegokolwiek lotniska z którego korzysta Wizz air do centrum miasta jest drogi dlatego też pierw omawiam to z Ekipą, ogólnie preferuje loty Ryanairem zw wzg na bagaż podręczny i lokalizacje lotnisk w odległości od centrum duzych miast dlatego nie spieszno mi z bookwaniem tych biletów;)

Nie kupiłem jeszcze tych biletow ale dla zainteresowanych znalazlem jeszcze inne terminy za tą cenę tj 21-25 październik za 144zł or uwaga 25-29listopada za 124zł (jest 14 miejsc w tej cenie) dokonując płatności przelewem

Dodatkowo pomyslałem nad kolejnym połaczonym tripem na ten okres a mianowicie Bratysława+ Wiedeń za pośrednictwem Polskiego Busa ale z tym narazie trzeba sie wstrzymać bo nie ma jeszcze rozkladu na ten okres:)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 18 Lip 2012 13:16 

niebieski
Budujesz napięcie i d**a :D
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 18 Lip 2012 13:34 

spokojnie eheh myślę że w tym miesiącu sfinalizuje zakup i wrzucę screena z zakupu:)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 18 Lip 2012 13:48 

leo napisał(a):
Ryga na następny rok, wolimy podróżować na przemian ; wschod/zachod
Mysle że Paryż to jest jedno z najdroższych miast w Europie czyli nie na studencką kieszeń:D

no to czekam za promocjami na Budapeszt bo chyba 2-3 tyg i powinna być jakaś pula promo biletów na ten okres, co?
chyba że macie jakąś alternatywę nawet z przesiadką/nocką, sprawdzałem połączenia oslo/sztokholm z innymi miastami europy ale ceny równiez nie powalaly ;/

co do paryża - w październiku w 6tke - studenci- lecimy na 5 dni i wychodzi nas cała podróż - lot + nocleg i inne wydatki transportowe - 180 zł / os

transport lotniskowy na szczęście mamy z głowy bo znajomy miał jakiś super rabat w wypożyczalni i mamy samochód ford galaxy 7 osób za 150 euro na cały pobyt
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 18 Lip 2012 14:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Swoją drogą to podziwiam że chce Ci się logistycznie ogarniać tak dużą ekipę, nawet na 6-8 osób jest ciężko dograć terminy, koszta, miejsca do zobaczenia, środki transportu, etc. Jak ostatnio taki studencki trip na większą liczbę ludzi organizowałem, na każdego "idealnego towarzysza podróży" ("pasuje mi wszędzie i zawsze") przypadały dwie osoby z napiętymi kalendarzami i było cięzko :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości