Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Debiutancka Azja
#1 PostWysłany: 16 Lis 2019 13:51 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 39 364
Krajów: 9 / 4.2%

Dokąd
  • Azja, lub inna ciekawa destynacja

Data wylotu
  • 18.04.2020

Data powrotu
  • 10.05.2020

Długość pobytu
  • 8-15 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • Phuket (2200), Taipei(1800), Tokio (1800), Bangkok (1800)

Dodatkowe informacje
  • Cześć,

Szukam inspiracji podróż do Azji. Europa w większości zlecona, ale nigdy nie byłem poza nią. Chciałbym wybrać kierunek, który dobrze nadaję się na pierwszą destynacje dla osób bez doświadczenia w tamtych kierunkach. Prawdopodobnie dla dwóch osób, na około 10 dni (nie wiem czy jest ekonomiczne uzasadnienie dla krótkich wyjazdów). Cała Azja wydaje się być wspaniała, lecz na początek wolałbym wersję light - bardziej cywilizowaną i bezpieczną. Z racji, że nie mam zdefiniowanej lokalizacji, ani dokładnej daty czynnikiem decydującym będzie aspekt finansowy - całkowity koszt wyjazdu.
    Na podstawie relacji z podróży i pytań zasugerowałem powyżej kilka lokalizacji.

Czy mogę liczyć na inspiracje / podpowiedzi od Was? Wszelkie tematy, których nie znalazłem o debiucie w Azji/Australii/innym egzotycznym miejscu też byłyby super pomocne.

Przy okazji takich egzotycznych jak dla mnie kierunków i przy okazji przesiadek z nimi związanych, świetnie byłoby móc przy przesiadce w innym egzotycznym miejscu wyskoczyć z lotniska na 8-10h żeby zobaczyć miasto.

Dzięki.

Ostatnio edytowany przez BartoszSz, 16 Lis 2019 15:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
 Temat postu: Re: Debiutancka Azja
#2 PostWysłany: 16 Lis 2019 14:04 

srebrny
Japonia
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Lis 2019 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Azja to też Nepal i Armenia.

w LOT masz Pekin za 1798 i Singapur, za 2050

https://www.lot.com/pl/pl/loty-do-azji

Dubai W6 z Katowic da radę uskładać za ok 800 +/- 15%

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Lis 2019 14:37 

HON fly4free
również Cypr, Izrael, Gruzja to azjatyckie kierunki ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Lis 2019 14:49 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Czukotka...

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Lis 2019 15:34 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 787 864
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
Ja bym na Twoim miejscu poleciała do Bangkogu. Tanio a poza tym nikt przed Tobą tam nie był.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 16 Lis 2019 16:40 

Loty: 202
Kilometry: 281 717
Krajów: 33 / 15.4%
@maginiak A po co ten sarkazm?
@BartoszSz do kwietnia masz jeszcze dużo czasu - śledź dobre oferty (chociażby tu na forum) i jeżeli jesteś otwarty na różne destynacje, to wybierz tę, która będzie dla Ciebie akceptowalne że względu na koszty. Ostatnio można było kupić chociażby Taipei za ok1500.
Jak chcesz zwiedzić miasto przy przesiadce, to dobra opcją będzie Doha (Qatar ma ostatnio dość tanie oferty do Azji).
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Lis 2019 16:59 
Awatar użytkownika

Loty: 293
Kilometry: 667 207
Krajów: 29 / 13.6%
platynowy
Bartosz chce bagaż rejestrowany. TPE jest często w dobrej cenie z podręcznym. Warto mieć to na uwadze przy 4 osobach :)
Ja polecam połączenie Bangkoku/Kuala Lumpur z Singapurem plus odpoczynek na wyspie/wyspach w Tajlandii albo Malezji. Jeśli ma to być większe zwiedzanie, nurkowanie to może Filipiny, Sri Lanka, czy Malediwy... Trochę mało danych mamy co chcecie tam robić, a Azja jest wielka...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości