Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Z Chicago do Krakowa
#1 PostWysłany: 08 Lut 2019 22:28 

Dokąd
  • Kraków

Data wylotu
  • 01.05.2019

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 2000

Dodatkowe informacje
  • spotkała mnie dość nieprzyjemna sytuacja. W listopadzie pojechałem do USA (Chicago), kupiłem bilet przez LOT, specjalnie brałem taryfę w której będę mógł przebookować datę powrotu (na bilecie mam wylot 20 lutego, a chciałem zmienić na maj). Dzwonię do głównej siedziby w Los Angeles i Pani na początku mówi, że okej, okej koszt to 200 dolarów. A potem sprawdza i mówi, że jednak to była taryfa promocyjna bla bla bla i coś o 3 miesiącach wspomniała i stwierdziła, że nie ma szans, żeby to zrobić i jedyne co mogę zrobić to kupić nowy bilet, a jakieś marne grosze dostanę z odszkodowania. Da się coś z tym jeszcze zrobić?

Jak nie to proszę o pomoc w znalezieniu NAJTAŃSZEGO połączenia z Chicago do Krakowa (z przesiadkami) z bagażem rejestrowanym. Najtaniej co mi się udało znaleźć to coś w okolicach 2 tys złotych co jest bardzo dużo sumą.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 11 Lut 2019 10:13, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 09 Lut 2019 00:52 
Awatar użytkownika

Loty: 82
Kilometry: 161 171
Krajów: 23 / 10.8%
Spróbuj z powrotem do Pragi, albo Budapesztu, powinno być sporo taniej
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Lut 2019 22:06 
Awatar użytkownika

platynowy
Norwegian: ORD -> LGW -> zmiana lotniska -> Ryanair: STN -> KRK lub STN -> WMI + pociąg lub LGW -> Wro + pociąg.

Norwegian ok 1050, FR ok 400 PLN z rejestrowanym.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Lut 2019 14:30 

Macie jeszcze jakieś pomysły?
Lepiej kupić teraz czy bliżej maja będą tańsze?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Lut 2019 17:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Raczej tańsze nie będą.

#6 PostWysłany: 16 Lut 2019 21:33 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Nie bardzo rozumiem, skoro celowo brałeś taryfę flex, to dlaczego nie możesz teraz przebukować biletu? Nie powinieneś tego jakoś reklamować w LOT?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Lut 2019 12:29 

-- 17 Lut 2019 12:27 --

@sranda
Mam taryfę LOT ECONOMY Saver (nawet nie mogę sprawdzić warunków, bo wyświetla się pusta karta jak klikam, super). I tak, była możliwość przebukowania jak się dowiedziałem na infolinii, ale tylko do 3 miesięcy. Bo podobno skorzystałem z jakiejś promocyjnej czy coś. Jedynie co mogę zrobić to zakup nowego biletu ;(

-- 17 Lut 2019 12:29 --

Nie miałem flexa, tylko Saver z możliwością przebukowania (bo na lotach międzykontynentalnych można)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Lut 2019 14:35 

HON fly4free
1620 zł bez zamieszania ze zmianą lotnisk - rezerwacje (2 osobne) na stronie linii
Załącznik:
ord-krk.png
ord-krk.png [ 31.98 KiB | Obejrzany 2019 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Lut 2019 14:44 
Awatar użytkownika

niebieski
skir napisał(a):
@sranda
Mam taryfę LOT ECONOMY Saver (nawet nie mogę sprawdzić warunków, bo wyświetla się pusta karta jak klikam, super). I tak, była możliwość przebukowania jak się dowiedziałem na infolinii, ale tylko do 3 miesięcy. Bo podobno skorzystałem z jakiejś promocyjnej czy coś. Jedynie co mogę zrobić to zakup nowego biletu ;(

Jeśli w Saverze była możliwość przebookowania to tylko za dopłatą do nowej taryfy + zapewne z prowizją za sam fakt przebookowania. I tak nie byłoby szans, żeby ci się to opłacało.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Lut 2019 17:14 

Blackall napisał(a):
skir napisał(a):
@sranda

Jeśli w Saverze była możliwość przebookowania to tylko za dopłatą do nowej taryfy + zapewne z prowizją za sam fakt przebookowania. I tak nie byłoby szans, żeby ci się to opłacało.

Znaczy się na początku jak dzwoniłem, to Pani powiedziała dobrze, dobrze, że za 1tyś przebukuje (co tak było dla mnie dobrze) i w trakcie zmieniania rezerwacji już nawet ten lot został dodany, to Pani mówi, że bardzo przepraszam ale teraz spojrzała, że to była jakaś promocyjna taryfa i nie można. A już nawet podawałem numer karty do zapłaty ;(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości