Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Gru 2018 12:31 

Loty: 290
Kilometry: 383 656
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny

Dokąd
  • KRK (ew. WAW, WRO, KTW, RZE)

Data wylotu
  • 26.06.2019

Data powrotu
  • 10.07.2019

Długość pobytu
  • 13-17 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • TAP: 3448 zł, LOT: 4090 zł

Dodatkowe informacje
  • Muszę sobie przywieźć rodzinę z Chicago na wesele i zależy mi na odpowiedniej proporcji dolarów dla linii lotniczej i do koperty ;)

Tyle tytułem wstępu, a całkiem poważnie to szukam optymalnego pod względem ceny i komfortu połączenia dla nieokreślonej jeszcze liczby osób (do kalkulacji przyjmijmy na razie 1 pasażera). Wylot tylko z ORD ok. 26 czerwca (+/- 3 dni), powrót po 13-17 dniach. Docelowo wizyta w Krakowie, ale wszelkie racjonalne polskie alternatywy na czele z Warszawą dopuszczam. Odpadają BUD, VIE, PRG, itp. Interesują mnie tylko loty z bagażem rejestrowanym i z gwarantowanymi przesiadkami.

Google Flights wyrzuca loty TAP przez LIS za 3450 zł na stronie linii i 3020 zł na OTA, ale nigdzie nie idzie tego kupić. Ponadto przesiadka w drodze powrotnej 13h, a takich przygód unikamy.
    Matrix podpowiada LOT-em i to do Krakowa co jest dobrą opcją, w jedną stronę przez BUD, powrót nawet bezpośrednio za 4100 zł, ale już na stronie przewoźnika cena rośnie o 500 zł.
    Momondo zalewa mnie ściekiem typu ORD-MCO-LGW-GOT-KRK-LTN-KEF-ORD, gdzie każdy odcinek jest inną tanią linią, a całość trwa 50 godzin. Gości ma sponiewierać cel podróży, a nie sama podróż.

Wiem, że na tym kierunku i w takim terminie tanio nie będzie, ale gdzie w ogóle tego szukać żeby dostawać wiarygodne wyniki? Jaką cenę jestem w stanie osiągnąć i kiedy optymalnie kupować bilety - jak najprędzej czy czekać? Proszę o pomoc osoby obeznane z tematyką TATL.

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 27 Gru 2018 20:05 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 140 206
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Jeśli bardzo zależy Ci na tym by oszczędzić to jednak na Twoim miejscu szedł bym na kompromis... i wybrał bym jednak docelowo VIE albo PRG, ceny 2700 PLN RT (z nadawanym) Iberią z ponad godzinną przesiadką w MAD.
Biorąc pod uwagę że pasażerów może być np. 4-6 to oszczędzasz już niezłą sumę w porównaniu do lotów np. do WAW. Wynajem busa dla Twojej rodziny z Krakowa do Wiednia także nie powinno być jakoś mega drogie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Gru 2018 11:04 
Awatar użytkownika

Loty: 82
Kilometry: 161 171
Krajów: 23 / 10.8%
Na Twoim miejscu bym jeszcze się wstrzymał, drożej być nie powinno, a może uda się urwać kilka stówek
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości