Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Gru 2018 12:54 
Awatar użytkownika

Loty: 47
Kilometry: 158 310
Krajów: 26 / 12.2%

Dokąd
  • Ameryka Południowa (np. Brazylia, lub Kolumbia, lub Boliwia, lub Peru lub Panama)

Data wylotu
  • 12.08.2019

Data powrotu
  • 15.09.2019

Długość pobytu
  • miesiąc

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 3tys.

Dodatkowe informacje
  • Chcę wybrać się na miesięczną podróż po Ameryce Południowej. Wszystko chcę zrobić z ograniczonym budżetem (5tys. z lotem). Plan podróży dostosuję do tanich lotów. Nie ukrywam, że chciałabym złapać trochę słońca (Kolumbia, Panama), ale z drugiej strony marzy mi się Peru. Pomocy! :)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 10 Gru 2018 16:48, edytowano w sumie 1 raz
Dla jasności dopisuję ''lub'' w Dokąd
 Profil Relacje PM off
ruda_laur lubi ten post.

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 09 Gru 2018 13:10 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
A co dokładniej znalazłaś?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Gru 2018 13:41 
Awatar użytkownika

Sprawdzałam już milion razy różne opcje, a ceny w tym terminie wciąż oscylują w okolicach 3 tys.
Jako przykłady mogę podać np. TXL- Panama (różne kombinacje przesiadkowe, różnymi liniami),
Londyn-Buenos Aires Norwegianem,
sprawdzałam też różne oferty bezpośrednio na TAP i Iberia.

Ostatnio edytowany przez Abcn 10 Gru 2018 01:14, edytowano w sumie 2 razy
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Gru 2018 14:27 
Site Admin
Awatar użytkownika

Polecam zapoznać się z jak-szukac-taniego-lotu-v-0-3-3,8,57900
Jak dla mnie ceny, o ile nie będzie jakiegoś promo/Error fare z Polski/okolic raczej będą stałe, zwłaszcza na wycieczki ponad miesiąc. Przeszukaj skąd były promocje na loty w tamte kierunki, które użytkownicy wrzucali w temat promocje-znalazlem-lam-tani-przelot,forum,232 (wyszukiwarka na górze do szybszego szukania nad pierwszym tematem).
Zapoznaj się z ofertą TAP i Condor zwłaszcza, pomyśl nad OJ (inny punkt wylotu i przylotu, np. WAW-GIG, PTY-WAW)
Konkretów raczej nie dostaniesz, za dużo możliwości, wymieniłaś pół Ameryki Południowej jako potencjalny cel, który mniej więcej pewnie wyjdzie wielkości Europy, od Faro do Uralu i z pół Kazachstanu pewnie łącznie - sama Brazylia jest 2x większa powierzchniowo od Unii Europejskiej

A, i pamiętaj, że przejazd przez granicę Panama - Kolumbia lądem nie jest najbezpieczniejszym pomysłem: viewtopic.php?p=1120634#p1120634
 Profil Relacje PM off
helwigson lubi ten post.

#5 PostWysłany: 09 Gru 2018 15:56 
Awatar użytkownika

Loty: 132
Kilometry: 368 969
Krajów: 37 / 17.3%
Może inaczej - to Twoja pierwsza podróż do Ameryki Południowej?

Pytam ponieważ Twoje cele są dosyć rozległe, pomijam fakt, że między Panamą a Buenos Aires o którym wspomniałaś dzieli Cię 7 godzin lotu.

Sprecyzuj cel podróży i przede wszystkim co chcesz zobaczyć/poznać.

Co do tego co wymieniłaś to do Bogoty z Berlina na Twoje widełki dat masz za 2,7k a za OJ TXL-BOG-PTY-TXL też za 2,8 k.
michzak lubi ten post.

#6 PostWysłany: 09 Gru 2018 18:57 
Awatar użytkownika

Źle mnie Pan zrozumiał. :) Nie chcę podczas jednej podróży zwiedzać Panamy i Argentyny, ponieważ jak Pan zauważył są zbyt daleko od siebie.

Tak, to moja pierwsza podróż do Am. Południowej.

Nie mam sprecyzowanego kierunku, ponieważ Ameryka Południowa jest dla mnie tak atrakcyjnym kierunkiem, że gdziekolwiek bym nie poleciała, to byłabym zadowolona. Nie chcę stawiać sobie na cel jednego państwa i się na nim zakotwiczać, bo wiem, że może być problem z lotami i cel może nie zostać osiągnięty (dlatego wymieniłam kilka różnych państw "docelowych", aby móc wybrać najtańszą możliwość).

A Pan ma jakąś propozycję? Gdzie warto się wybrać na pierwszą podróż po Am. Południowej? Może dzięki takim wskazówkom uda mi się bardziej sprecyzować swój cel.

Pozdrawiam! :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Gru 2018 19:10 

srebrny
Jak nie masz konkretnego celu i plan na loty za 9 miesiecy, to mozna poczekac na promo, pewnie cos sie pojawi. Ja bym celowal w Peru i jeden kraj sasiedni, najlepiej jako OJ.

E: jeszcze bym sprawdzil pogode jesli daty sa sztywne, bo to wiosna, wiec bardziej na poludnie bedzie chlodniej, a w am centralnej potencjalnie deszcz.
 Profil Relacje PM off
helwigson uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 09 Gru 2018 19:24 
Awatar użytkownika

@helwigson jak to mawia moja mama "na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze " :)
patrząc na Twój budżet to na same loty i dojazdy wydasz ok 3k, zostaje 2k więc jak na miesiąc to jakoś da się przeżyć, tylko bez wielkich atrakcji.

Przy tych założeniach musisz wybrać tani kraj typu Peru, na pewno nie celuj w Chile bo jest dużo droższe :)
Ważne - przy tym budżecie to w Peru np nie zobaczysz MachuPicchu :(

#9 PostWysłany: 09 Gru 2018 20:46 
Awatar użytkownika

Bez Machu Picchu nie wybieram się do Peru! :P Ile trzeba by było zabrać dodatkowo na samo Machu Picchu?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 10 Gru 2018 00:47 
Awatar użytkownika

przyjmując lądowanie w Limie to musisz doliczyć:
- lot do Cusco lub dojazd
- pociąg z Cusco do Agua Calientes lub wersja na piechotę ale mniej bezpeiczna
- bilet na MP

#11 PostWysłany: 10 Gru 2018 07:58 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
helwigson napisał(a):
Ile trzeba by było zabrać dodatkowo na samo Machu Picchu?

Poważnie pytasz?! Nie potrafisz znaleźć cen biletów wstępu na jedną z największych atrakcji turystycznych?

A tak w ogóle, to zwiększ swój budżet. Bo jeśli wydaje ci się, że za 5 tys zł zwiedzisz kilka krajów Ameryki Południowej w miesiąc, to możesz się rozczarować. Odległości tam są duże. Loty wewnętrzne drogie. O lotach z Europy w miesiącach wakacyjnych nie wspomnę.
macq91 lubi ten post.

#12 PostWysłany: 10 Gru 2018 08:18 
Awatar użytkownika

niebieski
5 tys na pewno nie starczy na miesięczną podróż.

#13 PostWysłany: 10 Gru 2018 08:36 
Site Admin
Awatar użytkownika

Może jakby couchsurfing wszedł w grę i promocja, że lot nie zje 60% budżetu, to może się uda, ale tak na styk. Sam mam nadzieję, że na 2 tygodnie w samej Brazylii w 5k się zmieszczę :D
Celuj w jeden kraj jak już ;)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
helwigson lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 11 gości