Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Kwi 2018 23:18 

Dokąd
  • Egzotyka

Data wylotu
  • 29.04.2018

Data powrotu
  • 31.05.2018

Długość pobytu
  • Dowolna

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Tajlandia i Indie za 1600

Dodatkowe informacje
  • Przeszukałem chyba wszystko co mogłem i wątpię, że mi pomożecie, pozostaje czekanie na last minute ale może ktoś na coś wpadnie. Mój budżet na dwie osoby to 4600zł łącznie z pobytem, mogę spać nawet w namiocie i jeść najtańsze rzeczy ale wolałbym żeby starczyło na jakieś łóżko.
    Szukam czegoś egoztycznego na ostatni wyjazd w tym roku, nie interesuje mnie zwiedzania europejskich miast a ciepła plaża, dużo zieleni i obca kultura, nic więcej mi nie potrzeba. Znalazłem Tajlandię ale już tam byłem 3 razy a do Indii potrzebna wiza która uszczupli mój budżet. Termin podróży elastyczny, od teraz do końca maja mam wolne (oprócz 8 maja, podróż przed lub po tym dniu).
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 27 Kwi 2018 22:20 
Awatar użytkownika

Raczej trudno Ci będzie znaleźć egzotykę lepszą niż Azja Południowo-Wschodnia za cenę lepszą niż 1600 zł/os. Możesz celować w Gwadelupę za ok. 900 zł/os. z Paryża-Orly, ale generalnie budżet 4,5 tys dla 2 osób jest, delikatnie mówiąc, bardzo skromny. Termin raczej sugeruje lasta, inaczej nie planuje się egzotyki na następny tydzień ;)

Nie wiem jakim jesteś typem podróżnika, ale poważnie mówiąc, spotkałem kiedyś Polaków-backpackerów w Azji, którzy kupili tani lot za ostatnie oszczędności i potem... spali w kiblu na plaży i szukali jedzenia po śmietnikach i z dumą twierdzili, że to wspaniała rzecz i znajdują np. połowę dobrego kurczaka w torbie przy ulicy ;) Oczywiście jeśli chcesz spędzić wakacje w nieco bardziej godny sposób, to 500 zł na miesiąc na osobę, wliczając transport, nocleg i atrakcje, to za mało.
 Profil Relacje PM off
sien30 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 28 Kwi 2018 12:31 

Będę obserwował Gwadelupe, dzięki :)
Zdaje sobie sprawę, że to mało dlatego chciałem się wybrać na około tydzień i próbuje znaleźć coś tańszego niż 1600, nie wydaje również na to ostatnich pieniędzy i mógłbym jeszcze trochę dorzucić ale lubie mieć coś na koncie na awaryjne sytuacje więc spokojnie :D
Co chwile widzę jakieś lasty po 900-1000 ale wszystko zahacza o tego 8 maja gdy muszę być w Polsce
Znasz jeszcze inne połączenia typu Paryż-Gwadelupa z europejskich lotniski które warto obserwować?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Kwi 2018 18:18 
Awatar użytkownika

OK, jeśli to tydzień, a nie miesiąc, to budżet już jest bardziej realny :)

Z ORY są tanie loty na Martynikę lub Gwadelupę - od września 2018 do marca 2019 jest dużo terminów za ok. 800-900 zł w obie strony. Zobacz na skyscannerze. Na maj ceny są już wyższe, ale np. masz Paryż-Fort de France 23-30 maja za 1478 zł, albo Paryż-Pointe-à-Pitre 21-28 maja za 1528 zł. No i dochodzi dolot do Paryża, więc będzie nieco drożej, ale ja bym nie leciał czwarty raz do Tajlandii :P

Powodzenia
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości