Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Mar 2018 14:56 

Dokąd
  • Gdziekolwiek

Data wylotu
  • 25.02.2019

Data powrotu
  • 05.03.2019

Długość pobytu
  • 2-10

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Kuwejt 200 zł RT

Dodatkowe informacje
  • Mam takie pytanie, w wymienionym wyżej terminie w Dubaju, chciałbym stamtąd wyskoczyć dodatkowo na krótszą bądź dłuższą wycieczkę, w zależności co się trafi.
    Głównym kryterium jest tutaj cena, ponieważ wyjazd jest bardzo niskobudżetowy :)
    Jest w ogóle szansa lecieć z Dubaju, ewentualnie Szardży gdziekolwiek za ceny powiedzmy do 100 zł? Czy to nie Europa i takie ceny tam raczej nie występują?

Najbardziej marzą mi się Filipiny za 200 zł, tak jak było ostatnio: https://www.fly4free.pl/mega-okazja-dub ... a-513-pln/
    Ale kupno takich biletów pewnie graniczy z cudem, więc chciałbym się zorientować w innych kierunkach.

Najtańsze póki co znalazłem na te terminy to Jazeera do Kuwejtu za 200 zł RT, wyszukana na azair.

Przy okazji jakie polecacie strony tego typu aby wyszukać loty z ZEA gdziekolwiek w określonym terminie, azair chyba nie obsługuje wszystkich linii w tamtych stronach, skyscanner najtaniej podaje indie za 500 zł, polecilibyście coś do wyszukiwania?

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 26 Mar 2018 15:11 

niebieski
Plan - lecieć gdzieś bardzo budżetowo.
Realizacja - kupić loty do Dubaju na 8 dni.

Po pierwsze Filipiny OK ale Cebu nawet jak podpasuje cenami to polecisz może na 5-6 dni przy dobrym szczesciu. Wiec z cudownych Filipin zobaczysz dziadowska Manile i moze jakies plaze jesli kolejne loty dokupisz.
Bedziesz mial same low-costy i duze ryzyko, ze jak sie wysypie to powrot do Polski bedzie kosztowny.

Okolice Dubaju? Hm, Kuwejt moze tanio ale nie myslisz chyba, ze tam bedzie cos innego niz w UAE. Zobaczyc mozna skoro tanio.

Za grosze tak nie polatasz niestety. Mozesz kombinowac z Omanem - przynajmniej ciekawe panstwo.
Indie to pamietaj, ze wiza dochodzi. I leciec tam na chwile tez bez sensu.

Troche dziwnie zoarganizowany wyjazd. Za dlugo na Dubaj, raczej za malo aby leciec dalej. Wiec pomysl nad Omanem ...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Mar 2018 15:27 

Wiem że 'budżetowo z Dubaju' to trochę nielogiczne sformułowanie, no ale taki mam plan, ewentualnie jakby nic się nie trafiło to zostanę w Dubaju i nic się nie stanie :)

Jestem świadomy że za takie ceny nie zobaczę innego świata niż ZEA, ale chodzi o to żeby zorientować się wśród najtańszych linii w okolicy, zawsze lepiej wyskoczyć i zobaczyć cokolwiek, przynajmniej inny kraj na półwyspie arabskim w 2-3 dni niż siedzieć w Dubaju przez ponad tydzień.
Z Szardży lata AirArabia, leciałem nimi w Maroku na krajowej trasie za 15 eur OW, w ZEA ceny za godzinne trasy (np do Omanu) to już ponad 100EUR OW.
Znacie jakąś wyszukiwarkę obsługującą chociażby AirArabię? na azair widoczne są tylko połączenia tej linii do Trivandrum i Cochin, a w Szardży mają całą bazę z mnóstwem kierunków

Ostatnio edytowany przez meusx, 26 Mar 2018 15:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Mar 2018 15:31 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Do Omanu i Kuwejtu też są potrzebne wizy, w dodatku niezbyt tanie (te pierwsze).

#5 PostWysłany: 26 Mar 2018 17:54 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
Możesz do Omanu lądem pojechać. Ale nadal nie będzie to niskobudżetowa opcja;-)

#6 PostWysłany: 26 Mar 2018 17:59 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Jestem ciekaw tych lotów do Kuwejtu, szczególnie że Jazeera nie ma jeszcze kalendarza na te daty.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Mar 2018 19:35 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Z kupowaniem u nich byłbym ostrożny. Ja raz kupiłem u nich bilet z Bahrajnu do Kuwejtu i potem zmienili rozkład. Musiałem nabyć nowy bilet FZ przez Dubaj, bo w dzień, w który miałem lecieć, w ogóle nie mieli połączenia.
Ale przede wszystkim, próbowałem początkowo kupić bezpośrednio na ich stronie i całe szczęście płaciłem dolarową kartą Aliora, bo okazało się, że dziwnym trafem przecinek w kwocie transakcji był nie w tym miejscu i zapłaciłbym 10 razy więcej. Na szczęście nie miałem tyle dostępnych środków. Dodatkowo skończyło się blokadą karty przez bank, bo transakcja wydała im się podejrzana.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Anonim oraz 3 gości