Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do USA
#1781 PostWysłany: 07 Cze 2017 21:11 
Awatar użytkownika

srebrny
informacje które napisaliście są wymienione w tym temacie milion razy
jeśli ktoś nie jest ich w stanie sobie przyswoić tylko po przeczytaniu dalej nie potrafi odpowiedzieć na podstawowe pytania w ankiecie raczej wizy nie dostanie i tylko psuje statystyki, wszyscy na tym cierpimy

po co kogoś pchać tam na siłę?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1782 PostWysłany: 07 Cze 2017 21:17 

Ale się czepiasz tu tyle informacji jest ze w głowie się pieprzy po przeczytaniu wszystkiego a ja tylko pytam bo ja wiem po co jadę i pytam żeby wypełnić prawidłowo formularz...1200zl na 2 wnioski i jakbym miał coś złe wpisać ze niby oszukuje to raczej wole dopytać
 Profil Relacje PM off
Hetman lubi ten post.

#1783 PostWysłany: 07 Cze 2017 21:31 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 57 620
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Jeśli naprawdę chcecie wyjechać w celach turystycznych to spotkanie po promesę/wizę powinno być prostą formalnością. Oni cenią ludzi konkretnych. Na wizytę nie bierzesz żadnych dokumentów, świadectw czy PITów. Wniosek wypełniasz prosto i zwięźle. Jeśli jest pytanie o zawód to wpisujesz kierowca. O zarobki, wpisujesz tyle ile zarabiasz (dostajesz do ręki). Nic więcej, nic mniej. Jak rozmawiasz z konsulem to odpowiadasz na jego pytania zgodnie z prawdą, najlepiej jednym prostym zdaniem. Np. Gdzie pracujesz? Jestem kierowcą, rozwożę jedzenie. itd Jeśli jedziesz turystycznie to rozumiem, że masz jakiś plan? Co chcesz zwiedzać? Gdzie się zatrzymasz? Jeżeli wszystko wypełnisz w miarę racjonalnie i nie zamierzasz wyjechać do USA na 6 miesięczne wakacje w Chicago, to wizyta w konsulacie powinna trwać góra kilka minut. Jeśli natomiast chcesz wyjechać do pracy to od razu sobie daruj, bo skoro nie chcesz lub nie potrafisz znaleźć nawet tak podstawowych informacji to i tak nie dasz tam sobie rady, a nam nie zepsujesz statystyk.
 Profil Relacje PM off  

#1784 PostWysłany: 07 Cze 2017 21:40 

Już nic zapytam gdzie indziej, ale dzieki
 Profil Relacje PM off  

#1785 PostWysłany: 07 Cze 2017 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Nikt nie każe Ci czytać całego wątku (chociaż jeśli Ci zależy to może warto tę godzinke czy dwie poświęcić), wystarczyło by z 10 ostatnich stron. Pytasz o rzeczy naprawdę podstawowe, opisane wielokrotnie. I - mimo pewnej dozy ironii - dostałeś całkiem precyzyjne odpowiedzi. Wniosek nie jest trudniejszy od PITa, pytania w nim są wprost i trzeba na nie wprost odpowiedzieć, bez zbytniego rozwodzenia się, czy wnikania w szczegóły o które nikt nie pytał. Podobnie rozmowa. To naprawdę nie jest straszne. Podobnie jak my tutaj na forum, nie gryziemy i chcemy pomóc. Czasem nie poprzez odpowiedź wprost, a przez stymulację do samodzielnego wyciągnięcia wniosków.
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#1786 PostWysłany: 07 Cze 2017 23:56 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
I potem wielkie zdziwienie ze Polska nie należy do krajów obiętych Visa Waiver...
 Profil Relacje PM off  

#1787 PostWysłany: 08 Cze 2017 17:45 

zdziwienie bo co zadałem pytanie dotyczące formularza? Poszperałem w necie i dużo osób ma pytania co do samych pytań bo dla ciebie one są może jasne a dla innych już nie do końca
Nie którzy zauważyłem ze żaczynaja zachowywać się jakby siedzieli w okienku i wizy wydawali
 Profil Relacje PM off  

#1788 PostWysłany: 08 Cze 2017 18:06 

srebrny
Cytuj:
dużo osób ma pytania co do samych pytań bo dla ciebie one są może jasne a dla innych już nie do końca

Nie są jasne dla tych, którzy kombinują i chcą uniknąć pisania prawdy.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1789 PostWysłany: 08 Cze 2017 18:37 

No tak tylko gdy pytają o datę wpisujesz za rok a jak się okaże ze jednak za 1.5 roku polecisz czy to oznacza ze kombinujesz? Taki przykład
 Profil Relacje PM off  

#1790 PostWysłany: 08 Cze 2017 18:43 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Eviltomek napisał(a):
zdziwienie bo co zadałem pytanie dotyczące formularza? Poszperałem w necie i dużo osób ma pytania co do samych pytań bo dla ciebie one są może jasne a dla innych już nie do końca
Nie którzy zauważyłem ze żaczynaja zachowywać się jakby siedzieli w okienku i wizy wydawali

Z wikipostu z góry:

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

Temat faktycznie ma 90 stron, bo mało komu się chciało poszukać ostatnich stroń, i woli zadać to samo pytanie po raz n-ty niż poszukać.

Jeżeli masz pytanie, warto przeczytać ten temat (godzinka - 2) albo pójść do biura, i zabulić kasę i oni ci wypełnią ankietę.
 Profil Relacje PM off  

#1791 PostWysłany: 08 Cze 2017 18:52 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Przykład żeś strzelił niczym w Seksmisji o Skłodowskiej....To jest własnie jedna z rzeczy która właśnie była całkiem niedawno omawiana i w pytaniach powtarza się wielokrotnie - co wpisać w daty i miejsca, szczególnie gdy ktoś planuje objazdówki czy inne backpackerskie koczowania w namiotach.

#1792 PostWysłany: 08 Cze 2017 19:09 

Ok już możemy zakończyć dyskusje, dostałem z biura podróży instrukcje od nich z danymi hoteli w jakich lokują klientów itp wiec już powinienem dać rady
 Profil Relacje PM off  

#1793 PostWysłany: 11 Cze 2017 19:54 

Taki lekki powrót do tematu, bo z instrukcji biura podróży w polu kto opłaca moja podróż napisane jest żeby wpisac dane biura podróży ale wydaje mi się że powinno być self?
 Profil Relacje PM off  

#1794 PostWysłany: 11 Cze 2017 20:00 

srebrny
A kto opłaca Twoją podróż?
 Profil Relacje PM off  

#1795 PostWysłany: 11 Cze 2017 20:12 

Sam, tylko dlaczego zalecają wpisac organizacje i dane swojej firmy? Może chodzi o to ze opłacają loty,hotele na terenie us :ugeek:
 Profil Relacje PM off  

#1796 PostWysłany: 12 Cze 2017 02:20 

srebrny
Zdecydowanie pisz, ze sam. Biuro opłaca twoimi pieniędzmi.
 Profil Relacje PM off  

#1797 PostWysłany: 12 Cze 2017 15:55 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Cześć, chce wybrać się na konkretny dzień po wizę do ambsady w Krakowie. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia czy na dany dzień są jeszcze miejsca? Wiem, że po opłaceniu wizy jest możliwość wybrania terminu wizyty ale zależy mi na tym jednym konkretnym dniu.
 Profil Relacje PM off  

#1798 PostWysłany: 20 Cze 2017 10:20 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Pojawiają się ploty, że Trump może w trakcie lipcowej wizyty w Polsce ogłosić ruch bezwizowy dla Polaków
 Profil Relacje PM off  

#1799 PostWysłany: 20 Cze 2017 10:23 
Awatar użytkownika

Loty: 874
Kilometry: 1 445 771
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
Pewnie tylko plotki. Gdyby chcial to zrobic zrobilby to na poczatku prezydentury tak jak obiecywal.
Zeus lubi ten post.

#1800 PostWysłany: 20 Cze 2017 10:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak jak w marginesie

Jak będzie to będzie...

Załączniki:
wizy.JPG
wizy.JPG [ 148.04 KiB | Obejrzany 1084 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości