Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 124 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 26 Cze 2024 19:46 

Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#122 PostWysłany: 27 Cze 2024 15:23 
Awatar użytkownika

To ja jeszcze dodam, że w USA trzeba mieć fizyczną kartę kredytową. W wielu hotelach nie chcieli po prostu przyjmować płatności telefonem tylko żądali pokazania fizycznej karty.
Natomiast uważam, że rewelacyjną sprawą w nowej Visa Infinite PKO BP jest to, że na samej karcie nie ma kodu CVV tylko jest on do ściągnięcia z aplikacji.
Bywało, że żądano ode mnie kodu ( chyba z 2 razy) wtedy podawałam z apki i mówiłam ze jest on jednorazowy.

Płatność visa infinite przechodziła wszędzie. Nie miałam chyba ani jednej odmowy. Natomiast zdarzało się, że płatność przechodziła dopiero po wpisaniu PIN-u.
Moim zdaniem bez karty kredytowej ciężko jest podróżować w USA. Trzeba też nastawić się na trochę wyższy limit, bo wszystkie hotele robią blokade na poczet ew zniszczeń. Miałam czasem kilka blokad jednocześnie. Więc to również warto wziąć pod uwagę przy planowaniu trasy.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 21 Lis 2024 19:32 

Witam, a ja mam zupełnie inne wrażenia.
Zbliżeniową płatność była jak najbardziej OK, a moje obie karty VISA Infinitie PKO mają CVV (jedna wydana 12/22 druga 06/23).
Nie wiem po co przy płatności w terminalu ktoś pyta o CVV, chyba tylko żeby ją skopiować.

Kartę fizycznie warto mieć w innym celu - często parkomaty przyjmują tylko karty, nie przyjmują gotówki, a są za stare aby miały płatności zbliżeniowe.
To samo na stacji, bez karty fizycznie, trzeba "piłować" do kasy wpierw opłacić paliwo, a potem tankować. Na niektórych stacjach płatności zbliżeniowe na dystrybutorach już dotarły.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 27 Lis 2024 01:00 

niebieski
Dobrze rozumiem, że kod CVV w Visa Infinite regeneruje się po każdorazowym użyciu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 124 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości