Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
ESTA krok po kroku

http://www.wykop.pl/ramka/5272353/esta- ... -po-kroku/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 50  Następna
Autor Wiadomość
#741 PostWysłany: 07 Maj 2024 13:28 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 632
Kilometry: 1 378 944
Krajów: 76 / 35.5%
Leć tylko nie nazywaj nas dziubaskamj
13 ludzi lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#742 PostWysłany: 07 Maj 2024 13:35 

ELBE napisał(a):
Witajcie dziubaski! :)

Zastanawiam się nad wylotem na tydzień czasu do Nowego Jorku. Nie chcę płacić za żadne noclegi, bo mają chore ceny. Każdej nocy chcę spać na jednym z nowojorskich lotnisk. W wizie ESTA trzeba wpisać adres miejsca, w którym będzie się noclegowało. Co zrobić w takiej sytuacji?

Czy mogę wpisać w wizie ESTA adres jakiegoś losowego nowojorskiego hostelu, albo adres losowego, prywatnego domu lub mieszkania? Czy oni sprawdzają miejsce noclegu? Nie chciałbym mieć problemów i zaliczyć jakiejś totalnej wtopy. Doradźcie coś. :)

Od razu mówię, że nie chcę wpisywać adresu lotniska. :D

A nie łatwiej byłoby Ci wziąć kawałek kartonu z Wallmartu i spać z bezdomnymi na ulicy? Zaoszczędzisz na transferach na lotniska i nikt nie przyuważy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#743 PostWysłany: 07 Maj 2024 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
ELBE napisał(a):
Czy mogę wpisać w wizie ESTA adres jakiegoś losowego nowojorskiego hostelu, albo adres losowego, prywatnego domu lub mieszkania?
.....

Dobrze że nie wołasz dziobasków,
Możesz wpisać, ale zastanowiłbym się nie wielokrotnie, ale tylko raz: i nie wpisywałbym losowego miejsca.
Też bym nie chciał wpisywać adresu lotniska

#744 PostWysłany: 07 Maj 2024 13:44 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Oho, mamy nowe spanie w placu zabaw.
IMO, nie lepiej odpuscić, pozbierać hajs i polecieć jak człowiek? Jeszcze rozumiem pierwsza i ostatnia noc, ale codziennie?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#745 PostWysłany: 07 Maj 2024 13:57 
Awatar użytkownika

złoty
Naprawdę nie wiem skąd się to bierze u ludzi teraz, rozumiem za komuny gdzie zarabiało się 20$ na miesiąc, ale teraz jak średnia krajowa to 2k $ i spać na lotnisku ?, lepiej zostać w domu jeśli się go ma ? :(
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#746 PostWysłany: 07 Maj 2024 14:00 

Loty: 204
Kilometry: 325 165
Krajów: 63 / 29.4%
złoty
Smród po tygodniu spania na lotnisku bez prysznica :?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#747 PostWysłany: 07 Maj 2024 14:02 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
ELBE napisał(a):

Wpisuj śmiało;).. ja miałem kiedyś przesiadke w USA i we wniosku wizowym wpisałem adres LAX. Nikt o nic nie pytał...

Ale oczywiście uważam jak Zeus, jak chcesz jechać do NYC i spać na lotniskach, to pozbieraj trochę kasy i śpij jak człowiek, przynajmniej w hostelu w dormie. Poza tym dlaczego ograniczać się do lotnisk. Masz jeszcze Port Authority, Grand Central i setki stacji metra :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
ELBE uważa post za pomocny.

#748 PostWysłany: 07 Maj 2024 14:03 
Awatar użytkownika

Loty: 422
Kilometry: 755 674
Krajów: 80 / 37.4%
HON fly4free
Ja tam widzę plusy z punktu widzenia forum: jak tak dalej pójdzie, będzie można połączyć tematy Lotniska i dojazd do nich i Noclegi w jeden.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
iamdeszko uważa post za pomocny.

#749 PostWysłany: 07 Maj 2024 15:46 
Awatar użytkownika

złoty
No to żeby być w temacie to sam wpisałem adres lotniska JFK jak wypełniałem ESTA bo faktycznie miałem tylko przesiadkę z EWR w tym samym dniu
 Profil Relacje PM off  

#750 PostWysłany: 07 Maj 2024 16:24 

niebieski
ELBE napisał(a):

Pisz jak człowiek, a nie jak...

Cytuj:
Zastanawiam się nad wylotem na tydzień czasu do Nowego Jorku. Nie chcę płacić za żadne noclegi, bo mają chore ceny. Każdej nocy chcę spać na jednym z nowojorskich lotnisk

To jest jakieś nowe tiktokowe wyzwanie? Bycie podróżniczym menelem? Gdzie będziesz się mył, trzymał rzeczy, odpoczywał po zwiedzaniu?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#751 PostWysłany: 07 Maj 2024 19:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Kochani, przypominam mój post z pytaniami, bo został przykryty przez inne posty, a potrzebna jest mi na niego możliwie szybka odpowiedź. Czy zna ktoś może odpowiedzi na poniższe dręczące mnie pytania? :)

ELBE napisał(a):

Zastanawiam się nad wylotem na tydzień czasu do Nowego Jorku. Nie chcę płacić za żadne noclegi, bo mają chore ceny. Każdej nocy chcę spać na jednym z nowojorskich lotnisk. W wizie ESTA trzeba wpisać adres miejsca, w którym będzie się noclegowało. Co zrobić w takiej sytuacji?

Czy mogę wpisać w wizie ESTA adres jakiegoś losowego nowojorskiego hostelu, albo adres losowego, prywatnego domu lub mieszkania? Czy oni sprawdzają miejsce noclegu? Nie chciałbym mieć problemów i zaliczyć jakiejś totalnej wtopy. Doradźcie coś. :)

Profil Relacje PM off  

#752 PostWysłany: 07 Maj 2024 19:44 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Po pierwsze - NIE WOLNO KŁAMAĆ. Ewentualnie zrób rezerwację w jakimś hotelu z możliwością zwrotu do ostatniej chwili. Nie musisz jej drukować ale miej przynajmniej zapisaną w telefonie. Pracownik imigracyjny może zapytać gdzie planujesz nocować a nawet poprosić o potwierdzenie tego faktu. Zawsze po przejściu kontroli możesz się rozmyślić i odwołać rezerwację.
EDIT: a i nie zapomnij zrobić jakiejś relacji ze swojej wizyty w USA bo pomysł jest nietuzinkowy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#753 PostWysłany: 07 Maj 2024 20:20 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 629
Kilometry: 957 527
Krajów: 61 / 28.5%
xyrxis napisał(a):
EDIT: a i nie zapomnij zrobić jakiejś relacji ze swojej wizyty w USA bo pomysł jest nietuzinkowy.

Albo może @ELBE jakiś film krótkometrażowy "7 nights. NY Airports" ;) 8-)
ELBE lubi ten post.

#754 PostWysłany: 07 Maj 2024 20:28 

niebieski
Rok temu przy wypełnianiu wniosku adres pobytu podałem jak UNKNOWN i nie było problemu. Lepsze to niż kłamstwo.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#755 PostWysłany: 07 Maj 2024 20:28 

ELBE napisał(a):
Czy mogę wpisać w wizie ESTA adres jakiegoś losowego nowojorskiego hostelu, albo adres losowego, prywatnego domu lub mieszkania?

W ESTA możesz wpisać samo miasto, pola z adresem nie są obowiązkowe.

Z kolei przy odprawie (w Polsce) też mogą zapytać, bo pewnie wpisują do systemu. I tu już nie wiem jak to zadziała.
 Profil Relacje PM off
ELBE lubi ten post.

#756 PostWysłany: 07 Maj 2024 21:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Napisz że planujesz być nowym Tom Hanksem i kręcić drugą edycję Terminal

Chcę zobaczyć minę pracownika TSA: gdzie pan planuje spać
A na waszych lotniskach
A w TWA hotel?
Nie na korytarzu
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#757 PostWysłany: 07 Maj 2024 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
Krajów: 37 / 17.3%
srebrny
Zeus napisał(a):
Chcę zobaczyć minę pracownika TSA:

Brzmi jak wyzwanie. :D Niestety, nie można robić zdjęć w strefie customs/immigration.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off  

#758 PostWysłany: 07 Maj 2024 23:18 
Awatar użytkownika

złoty
Trochę nie rozumiem złośliwych komentarzy. Przecież ewidentnie nie chodzi o zaoszczędzenie 1.5k zł (cena za tydzień w Holiday Inn pod Times Square) tylko o jakiś projekt artystyczny albo zwyczajne popisanie się.

W takiej sytuacji też bym wybrał lotnisko, a nie stacje metra czy żulowiska. Bezpiecznie, ciepło, sucho, z dostępem do łazienki - sypiałem w gorszych miejscach ?
marek1984 lubi ten post.

#759 PostWysłany: 08 Maj 2024 01:09 

niebieski
Może będzie kręcił polską wersję Terminalu? "Terminal: Project Onion" ;)
 Profil Relacje PM off  

#760 PostWysłany: 08 Maj 2024 09:34 

ELBE napisał(a):
Kochani, przypominam mój post z pytaniami, bo został przykryty przez inne posty, a potrzebna jest mi na niego możliwie szybka odpowiedź. Czy zna ktoś może odpowiedzi na poniższe dręczące mnie pytania? :)

ELBE napisał(a):

We wniosku o ESTĘ to możesz wpisać cokolwiek. Ale potem masz jeszcze do wypenienia APIS - przy checkinie, a dodatkowo rozmowę CBP, gdzie mogą się ciebie zapytać gdzie zamierzasz spać. Mnie się pytał o rezerwacje noclegów i czy mam potwierdzenie.
I nie wpisuj jakiegoś losowego adresu, bo jeszcze tam zadzwonią i zapytają czy oczekują kogoś. Nie oszukuj urzędników na granicy, bo skończysz w areszcie.
Jak mu powiesz, że chcesz spać jak bezdomny to koniec konców mogą cię zawrócić, bo uznają, że nie masz wystarczających środków, żeby się utrzymać. Ale jak już chcesz to zrobić - to jak już było wspomniane - zarezerwuj jakiś nocleg z bezpłatnym odwołaniem i to pokaż na granicy.
 Profil Relacje PM off
ELBE lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 50  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość