Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 325 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 21 Wrz 2015 12:42 

Witam
Wybieram się na początku grudnia do nowego Jorku (ok. 7 nocy), i szukam noclegu, hotele z booking.com mnie trochę przerażają zarówno pod względem ceny jak i standardu (pokój 2x2 bez okna z robakami).
Co mnie interesuje? Mianowicie:
1) Chciałbym, żeby pokój był jednoosobowy (łazienka może być wspólna), i był stosunkowo tani ok. 50$ per night.
2) Lokalizacja: niekoniecznie Manhattan (chociaż fajnie by było), może być cokolwiek innego (byle nie Bronx) ALE z dobrym dojazdem na Manhattan (<30 minut), i żeby okolica była BEZPIECZNA
3) standard może być kiepski - wiem, że w tej cenie nie moża oczekiwać luksusów, ale fajnie jakby ktoś już był w tym hotelu/hostelu i mógł mi go polecić.

Z góry dzięki za konkretne odpowiedzi
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#62 PostWysłany: 21 Wrz 2015 13:05 

Ja bylem w howard johnson po 75 $ ze sniadaniem lok. China town hotel ok polecam

#63 PostWysłany: 21 Wrz 2015 13:17 

możesz podesłać linka, znalazłem HOWARD JOHNSON MANHATTAN SOHO w China Twon to ceny zaczynaja sie od 232$ za noc....
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: NEW YORK - Nocleg
#64 PostWysłany: 21 Wrz 2015 13:47 

Tak to ten pojawiaja sie promocje musisz poczekac ja bylem w styczniu i taka cena obowiazywala

#65 PostWysłany: 21 Wrz 2015 13:49 
Awatar użytkownika

Loty: 296
Kilometry: 617 989
Krajów: 49 / 23.7%
niebieski
Ja mieszkałam w Astor on the Park. Na Manhattanie, przy Central Parku. Udało się złapać dwójkę za ~55 USD za noc, ale z tego co pamiętam z jakimś kodem zniżkowym. Nie szukaj tylko na booking, ale też na innych stronach. Niestety za 50 USD jest baardzo ciężko znaleźć coś przyzwoitego, ja przejrzałam dziesiątki stron rezerwacyjnych i tylko przypadkiem trafiłam na dobrą ofertę. Popatrz też na airbnb, tam łatwiej o coś w dobrej cenie.

#66 PostWysłany: 21 Wrz 2015 20:03 

Loty: 24
Kilometry: 46 496
Krajów: 9 / 4.4%
Szczerze za $50 może być ciężko,bez zniżek itp. Pamiętaj jeszcze o podatkach wszelkiej maści, które nie zawsze są podawane w ostatecznej cenie (np. booking.com)

Osobiście byłam w 2 różnych miejscach w NYC, ale żaden nie mieści się w twoich granicach cenowych.
Chelsea International Hostel i Seafarers International House.

Ten pierwszy - nie wyobrażam sobie być w tym miejscu w zimę. Latem daje radę jako tako, ale zimą chyba osobiście bym nie wyrobiła. Lokalizacja jednak świetna i są śniadania w cenie. Szukaj na hostelworld.

Ten drugi - droższy, ale nadaje się na max 3 nocki. Również lokalizacja bardzo dobra, sympatyczna obsługa, ponieważ instytucja ma również cel charytatywny, nie ma żadnych podatków, jednak wszystko jest dosyć stare, mało przyjemne.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 28 Kwi 2016 09:48 

Loty: 65
Kilometry: 198 541
Krajów: 19 / 9.2%
Jak ktoś gustuje w hostelach, to do końca maja cena w Jazz on Columbus Circle za noc w 6os. dorm room'ie wychodzi 125 zł+podatki (w czerwcu ceny zaczynają się od 270 zł). Rezerwowałem przez HostelWorld.

W Nowym Jorku ciężko coś rozsądnego znaleźć poniżej 200 zł tym bardziej w takiej lokalizacji. Więcej powiem jak sam przetestuje ten hostel pod koniec maja.

Załączniki:
Jazz.png
Jazz.png [ 200.67 KiB | Obejrzany 4041 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 10 Maj 2016 10:10 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 20.3%
Będą w NYC postanowiłem spać na Staten Island w hotelu Holiday Inn Express Staten Island West.

Opinie z tripadvisor

Jeżeli ktoś zbiera pkt w IHG to polecam ten hotel, ewentualnie można zawsze roważyć zakup pkt. z 100% bonusem. Ostatnio pojawił się w PB za 5k pkt/noc. Niestety ja się nie załapałem i płaciłem pkt + usd. Za 2 noce wyszło mnie po 55 USD/2os/noc. W cenie jest śniadanie a droga na Manhattan zajmuje max 1h (autobus s62 + prom), oczywiście przejazd busem na Metrocard.

Dodatkowo hotel zapewnia darmowy shuttle z hoteu do przystani i z powrotem.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Nowy Jork - Nocleg
#69 PostWysłany: 11 Wrz 2016 11:18 

Jakieś nowe wskazówki co do tanich noclegów? Szukamy czegoś dla 2jki na drugą połowę września tego roku..
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 12 Wrz 2016 14:58 
Awatar użytkownika

https://www.airbnb.pl/rooms/519310?sug=50

ja byłem tutaj i jest budżetowo, dość ciasno, ale czysto, gospodarze spoko i "niewidzialni". Bardzo blisko metro, bodajże linia 7. Mogę polecić.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 14 Wrz 2016 13:29 

Przez jaki czas wynajmowałeś?
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 30 Wrz 2016 13:22 
Awatar użytkownika

3 noce

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 11 Paź 2016 13:52 
Awatar użytkownika

Loty: 516
Kilometry: 908 424
Krajów: 67 / 32.4%
niebieski
Polecam Harlem YMCA na Harlemie. Całkiem dobry standard, pokoje czyste, wspólne toalety sprzątane, widok na Manhattan, klimatyczna okolica, niedaleko knajpki i markety, szybki dojazd do centrum miasta (metrem do Time Square ok. 20 minut).
Jedyny minus to małe pokoiki - pokój 2-osobowy to klitka z łóżkiem piętrowym, ale kogo interesuje wielkość pokoju hotelowego, skoro jest się w NY :)
My za 6 noclegów w pokoju 2-os. w drugiej połowie września płaciliśmy 588$.
Zeus lubi ten post.

#74 PostWysłany: 11 Paź 2016 23:56 

Polecam dwie miejcówki na Brooklynie. Wychodziło mnie ok 60 USD za dwie osoby. Wszystko dokładnie tak, jak w opisie ;)

https://www.airbnb.pl/rooms/6377669
https://www.airbnb.pl/rooms/6145657

#75 PostWysłany: 12 Paź 2016 02:26 
Awatar użytkownika

niebieski
ja mieszkalem pare nocy w Chocolat Hostel na Manhattanie, ale to bylo 6 lat temu.

Ogolnie nie polecam, bardzo malo miejsca, szemrane towarzystwo i okolica, no ale wtedy to byla jedyna opcja na jaka mnie bylo stac :)
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 12 Paź 2016 09:42 

Loty: 170
Kilometry: 288 438
Krajów: 32 / 15.5%
Ma ktoś jeszcze jakieś budżetowe propozycje sprawdzonych noclegów z airbnb w NY? Niestety te podane wcześniej są niedostępne podczas mojego pobytu w USA.

#77 PostWysłany: 14 Paź 2016 12:40 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
Krajów: 25 / 12.1%
niebieski
@‌freddy_gonzalez‌ poszukaj jeszcze w tym, spałem tam 2 lata temu, było ok, poza tym, że to typowy guesthouse, ale w okolicy ma wszystko.

https://www.booking.com/hotel/us/royal- ... ype=total&
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 06 Lut 2017 02:10 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Jaki hotel z pokojami i lazienka do wlasnej dyspozycji, ale nie hostel, polecacie, aby miec fajny widok na Central Park?

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 06 Lut 2017 11:45 

srebrny
The Plaza, The Pierre, JW Marriott Essex, Trump International Hotel & Tower,
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#80 PostWysłany: 06 Lut 2017 13:54 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Dzieki, chyba jednak ten hostel od Trumpa, to nie beda zadawac glupich pytan na lotnisku. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 325 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość