Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 318 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Nowy Jork - nocleg
#301 PostWysłany: 16 Lis 2025 18:01 

katka256 napisał(a):
Wallander78 napisał(a):
Pewną alternatywą dla hoteli jest też airbnb. Wprawdzie w Nowym Jorku ciężko już o nocleg w sensownej cenie gdyż zostały wprowadzone pewne ograniczenia dla tej platformy ale dalej bez problemu można znaleźć w New Jersey nocleg w całkiem przyzwoitej cenie. Ważne żeby szukać coś blisko komunikacji miejskiej a dojazd pociągiem PATH to zaledwie kilkanaście minut do Manhattanu

to pozorna oszczędność. NJ nie leży w zasięgu komunikacji miejskiej NYC, zatem musisz kupować dodatkowy bilet, najtaniej 6$/os w obie strony.
Szara strefa airbnb przeniosła się na fb.

Myślę, że mimo przejazdów i tak można zaoszczędzić ze 20-30% na takim rozwiązaniu w porównaniu do ofert Booking. Przykładowo: West New York jest dobrze skomunikowane z Manhattanem, ok. 20 minut jazdy autobusem. Można wziąć 10-przejazdówkę żeby nieco zredukować koszt biletów ($4.10 bez tego). Miejscówka tak czy inaczej warta odwiedzenia ze względu na bulwar z którego rozciąga się fantastyczny widok na Manhattan (JFK Blvd E). Moim zdaniem, jedna z najlepszych panoram miasta.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta
Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN
#302 PostWysłany: 16 Lis 2025 18:14 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 706 506
Krajów: 59 / 28.5%
srebrny
Powiem,że ciągle to analizuje i po 3 wyjazdach do NYC i spędzonym tam praktycznie miesiącu jako typowy turysta, gdzie każdorazowo "oprowadzałem" debiutantów w NYC. Cięzko mi wybrać coś poza NYC ( a zwłaszcza Manhattanem/bliskim Brooklynem. Z prostego powodu to miasto jest tak rozległe, że za każdym razem gdybym miał nawet PATH wracać do NJ to wiem, że oddalenie tego miejsca powoduje, że przerwa w zwiedzaniu i regeneracja na 2-3 h kończy się wieczornym pobytem w hotelu/mieszkaniu, zamiast powrotem do wieczornego spaceru czy odwiedzenia konkretnego miejsca.
5 ludzi lubi ten post.

#303 PostWysłany: 15 Lut 2026 20:17 

Sprawdzam ceny na kwiecień 2026. Na bookingu min. 6 k PLN za tydzień. To normalne ceny czy się spóźniłem? :ugeek:
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 15 Lut 2026 20:30 

platynowy
Zupełnie normalne.
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 15 Lut 2026 20:32 

Dzięki. Właśnie czytałem na reddicie że min ~$300 za noc. No cóż. Trochę piecze mnie moja polska du...sza :evil:

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 15 Lut 2026 22:20, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 15 Lut 2026 20:40 

platynowy
Leć w styczniu/lutym, wtedy zapłacisz połowę z tego.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#307 PostWysłany: 15 Lut 2026 20:52 

Kothson napisał(a):

Za zimno :D
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 15 Lut 2026 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 1426
Kilometry: 2 942 152
Krajów: 118 / 57.0%
platynowy
flavvum napisał(a):
Kothson napisał(a):
Zupełnie normalne.

Dzięki. Właśnie czytałem na reddicie że min ~$300 za noc. No cóż. Trochę piecze mnie moja polska du...sza :evil:

To też zależy w ile osób jedziecie. Sporo hoteli ma dostawki i da się spać legalnie w 4 osoby mocno ograniczając koszt. Ja na przykład teraz będę na majówkę nocował w Homewood Suites by Hilton Edgewater w New Jersey właśnie w czwórkę takim pokoju z dostawką i śniadaniem w cenie. Wychodzi za noc ze śniadaniem od czwórki osób od 220usd plus 15% podatek (cena zależy od dnia tygodnia). Tam jedzie autobus prosto na Manhattan.

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
Aramise uważa post za pomocny.

#309 PostWysłany: 15 Lut 2026 22:16 

Loty: 184
Kilometry: 410 619
Krajów: 38 / 18.4%
srebrny
flavvum napisał(a):
Sprawdzam ceny na kwiecień 2026. Na bookingu min. 6 k PLN za tydzień. To normalne ceny czy się spóźniłem? :ugeek:

Szału nie ma ale jedzie bezpośredni bus na Manhatan za 5$
ale jak widać cenowo na noclegu można zejść sporo.
Obok stadion na którym będą finały MŚ.

https://www.booking.com/hotel/us/econo- ... r_iw_title
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 15 Lut 2026 22:44 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
Krajów: 7 / 3.4%
niebieski
Próbuj z Hotwire. Można urwać co nieco z ceny, aczkolwiek nie spodziewaj się cudów. W 2019 roku kupowałem tam noclegi na tydzień majówkowy i dało się kupić w akceptowalnej dla nas cenie -> 6 nocy za Hilton Garden Inn Times Square 1220 usd. Jednak od tego czasu wszystko poszło w górę wiec cena okolo 1k pln za noc w tym okresie brzmi normalnie.

Byliśmy teraz w styczniu w Nowym Jorku i płaciliśmy średnio za pokój około 200 usd w okolicy Times Square. Można było nieco taniej, ale zależało nam na centralnej lokalizacji. A styczeń i luty to absolutnie najtańszy okres tutaj. Ten sam hotel, co teraz kosztował 190usd z podatkami w styczniu, w wakacje ma ceny między 600 a 1000 usd za noc.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#311 PostWysłany: 17 Lut 2026 11:55 

srebrny
flavvum napisał(a):

znajdź nocleg u Polaków za połowę stawki, tak spałam na Queens, dojazd metrem bezposrednio na Manhattan.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#312 PostWysłany: 17 Lut 2026 14:35 

srebrny
flavvum napisał(a):
Kothson napisał(a):

Za zimno :D

NYC to słaby kierunek plażowy, w Q1 fantastycznie się zwiedza muzea i samo miasto.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#313 PostWysłany: 18 Lut 2026 08:50 

niebieski
Ja trafiłem w tym roku na mrozy w NYC i śnieg.. I było super. Piękna pogoda, Central Park magiczny w sniegu, mało turystów. Naprawdę, o tej porze roku nie jest źle. Do tego promocje typu 2 za 1 (np. wjazd na Top of the Rock za 24 dolce per osoba).. Dla odmiany, na majówce miałem paskudna pogodę (9-10 stopni i deszcz).. nie wykluczałbym wiec kategorycznie Nowego Jorku w styczniu/lutym..
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 19 Lut 2026 20:25 

A jak szukałeś tych promocji? Zastanawiam się nad Passem, bo nie widziałem promocji jak patrzyłem w internecie. Ja się wybieram na początku marca.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 21 Lut 2026 14:50, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
Robaku uważa post za pomocny.

#315 PostWysłany: 21 Lut 2026 13:47 

niebieski
To była promocja zimowa Must See Week. Już się skończyła (20.01-12.02)

https://www.nyctourism.com/must-see-week/

Ponowna edycja w przyszłym roku. Generalnie sporo miejsc w ofercie 2in1. Co ciekawe, można było kupić Top of the Rock w terminach późniejszych typu wiosna/lato i też wykorzystac ten kod na 2in1. Ale już np One WTC tylko terminy do 12 lutego tak działały. Warto pewnie w przyszłym roku sprawdzić, nawet jak nie leci się zima. Bo być może część atrakcji da się kupić "na pozniej".
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#316 PostWysłany: 23 Maj 2026 03:25 
Awatar użytkownika

Loty: 252
Kilometry: 357 872
Krajów: 54 / 26.1%
platynowy
Hi New York City Hostel

Stosunek cena/jakość - zwłaszcza jak na NYC - świetny. Tym bardziej że jest rzeczywiście czysto, a hostel jest w dobrej lokalizacji - koło Central Parku. Nie trzeba się do tego bać o szemraną okolicę

Rezerwowane kilka miesięcy wcześniej (na luty 2025) - wychodziło ok. 35 dolarów za noc :D [pokusiłbym się nawet o twierdzenie, że to jedna z niewielu sensownych cenowo miejscówek w NYC]

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 23 Maj 2026 12:22 

niebieski
A czy ktoś wie czemu ( przynajmniej na bookingu ) Nowy Jork ma tak małą bazę noclegową? Czy Nowy Jork odwiedza tak mało turystów? Z reguły jest to 400-500-600 wyszukiwań? W takim Tbilisi czy Erywaniu jest grubo powyżej 1000....albo weźmy Taszkient....prawie 700....
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 23 Maj 2026 12:46 
Awatar użytkownika

Loty: 324
Kilometry: 377 420
Krajów: 38 / 18.4%
złoty
Zapewne chodzi o poważne ograniczenia prawne w wynajmie krótkoterminowym prywatnych mieszkań.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 318 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość