Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Sty 2020 16:37 
Awatar użytkownika

Loty: 369
Kilometry: 708 029
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
5h przesiadki w Atlancie, jest sens ruszyć do miasta? Mogę przesiedzieć w saloniku, ale sam nie wiem,
ktoś coś?

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 23 Sty 2022 14:37 

Loty: 170
Kilometry: 376 596
Krajów: 30 / 14.0%
Cześć, chciałabym odświeżyć temat. Lecę z Paryża do Meksyku, przesiadka w Atlancie. Czy 2 h to realny czas na zmianę samolotu i przejście punktu kontrolnego? Może wypowiedzieć się ktoś kto niedawno korzystał z lotniska?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 20 Sie 2022 23:11 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 17 108
Krajów: 3 / 1.4%
Wiem, że po czasie, ale dla potomnych. Ja miałem przesiadkę w Atlancie po przylocie z Amsterdamu, czasu miałem ponad 5 godzin.
Jak wiemy jest to największe lotnisko na Świecie, ale najlepiej rozwiązane komunikacyjnie. Po wylądowaniu (miałem tylko bagaż podręczny + teczka z laptopem i inną elektroniką) odprawa, wbita wiza w paszport i witamy w USA. (kwiecień 2022). Wszystko trwało około pół godziny i dalej idziesz do końca terminala, przechodzisz na peron i kolejka zawiezie w ciągu kilku minut do terminala z którego odlatujesz. Można wgrać apkę do telefonu Flight Board. Dzięki niej na bieżąco podawali odloty, przyloty itp. Najbardziej przydatna.
U mnie przez 5 godzin 4 razy zmieniali terminal i bramkę z którego miałem mieć wylot do Panama City Beach FL.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 05 Sty 2023 18:57 

Tez lecę z amsterdamu do vegas z przesiadka w atlancie.
Mam nieco ponad 1:45 na przesiadkę, stresuję się że nie zdążę ...czy mając bagaż rejestrowany muszę go odbierac i nadawać ? czy osoby przesiadające się mają osobną kolejkę do rozmowy z urzędnikiem ?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 08 Mar 2023 19:24 

Witam!
W maju mam przesiadkę w Atlancie, czas oczekiwania na lotnisku to 6h10 minut. Czy jest możliwe wówczas opuścić lotnisko, wypełniając ESTE i ruszyć na szybkie zwiedzanie lub jakiś posiłek na zewnątrz? Ma to realny sens?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 08 Mar 2023 19:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
"Wypełnić ESTE" to musisz przed wyruszeniem w podróż, inaczej nie wpuszczą Cię do samolotu (chyba że masz wizę).
Opuścić lotnisko będziesz mógł.
Do centrum jest 30 minut jazdy metrem.
Godzina zwiedzania i bezpieczny powrót na 3 godziny przed odlotem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 09 Mar 2023 11:52 

Trochę na wariata, ale powinno się udać. Podjechać w jakieś ładne widokowo miejsce i coś uda się zobaczyć.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 31 Maj 2023 09:56 

we wrzesniu lecę z Berlina przez Amsterdam i Atlantę do Limy liniami Delta Air (do Atlanty będzie to realizowane przez KLM). Moje pytania:
1. czy bagaz główny zostanie w Berlinie nadany od razu do Limy czy będe go musiała odebrac w Atlancie i nadac ponownie?
Jak to się praktycznie odbywa na tym lotnisku przy lotach międzynarodowych?
2. jak wygląda przesiadka na następny lot międzynarodowy ( przylot z Berlina/Amsterdamu.... odlot do Limy) ... kontrole/procedury ... oznaczenia przemieszczenia się na
następny lot międzynarodowy itp mam ok 3,5 godz na przesiadkę
w sierpniu chcę wnioskowac o ESTA, bo wiem, ze bez tego nie wpuszczą mnie na lot z lądowaniem w USA, (i jeszcze pytanie na przysłość - po jakim czasie po
aktywacji ESTA na max 90 dni pobytu w USA i powrotu w tym czasie do Europy, mogę ponownie skorzystac z tej, przyznanej juz ESTY na ponowny wjazd do USA na
nastepne do 90 dni?)

Pozdrawiam
Basia
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 04 Paź 2023 18:49 

Loty: 64
Kilometry: 151 947
Krajów: 23 / 10.8%
Paradoksalnie to największe na świecie lotnisko może jak dla mnie pochwalić się bardzo dobrym rozwiązaniem transportu wewnątrz

Czasowo nie powinno to się różnić od innych lotnisk w USA, duże kolejki, zdejmowanie butów oraz mało czynnych stanowisk

Podziemne metro, bardzo ładnie wytyczona droga na peron - jedna linia, jeździ chyba do 3 w nocy
Ciężko się pomylić, pojedyncze stacje są dobre opisane

I duży plus za "anturaż" dla piechurów, którzy wybrali spacer na tej samej trasie wręcz równolegle dla metra - bardzo ładne wystawy na temat bojowników o prawa człowieka
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#30 PostWysłany: 03 Lis 2023 20:45 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 222 460
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
basiafly4 napisał(a):
we wrzesniu lecę z Berlina przez Amsterdam i Atlantę do Limy liniami Delta Air (do Atlanty będzie to realizowane przez KLM). Moje pytania:
1. czy bagaz główny zostanie w Berlinie nadany od razu do Limy czy będe go musiała odebrac w Atlancie i nadac ponownie?
Jak to się praktycznie odbywa na tym lotnisku przy lotach międzynarodowych?
2. jak wygląda przesiadka na następny lot międzynarodowy ( przylot z Berlina/Amsterdamu.... odlot do Limy) ... kontrole/procedury ... oznaczenia przemieszczenia się na
następny lot międzynarodowy itp mam ok 3,5 godz na przesiadkę
w sierpniu chcę wnioskowac o ESTA, bo wiem, ze bez tego nie wpuszczą mnie na lot z lądowaniem w USA, (i jeszcze pytanie na przysłość - po jakim czasie po
aktywacji ESTA na max 90 dni pobytu w USA i powrotu w tym czasie do Europy, mogę ponownie skorzystac z tej, przyznanej juz ESTY na ponowny wjazd do USA na
nastepne do 90 dni?)

Pozdrawiam
Basia
Mam podobny dylemat, z tym że mam przesiadkę w Atlancie tylko 1,5 godziny, lot identyczny
Wykonalne czy raczej nie ?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 04 Lis 2023 20:47 
Awatar użytkownika

srebrny
@idado jak masz na jednym bilecie to na spokojnie…ja w jakieś 15 minut przesiadłem się między jednym samolotem a drugim (krajówka-wylot poza Stany), więc u Ciebie nawet z customs nie powinno to zająć zbyt wiele czasu. Jeżeli lecisz przez Stany international to nie musisz przechodzić z bagażem przez customs (on leci dalej). Wielokrotnie odprawiałem też pasażerów w pracy, którzy mieli podobne przesiadki do Twoich, więc gdyby takie przesiadki były ciężkie to linie nie sprzedawałyby takich biletów, bo potem muszą się zająć takim spóźnionym paxem.
idado lubi ten post.

#32 PostWysłany: 17 Lis 2025 10:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Chyba najprzyjemniejsza przesiadka jaką miałem w życiu, w takim dużym lotnisku. Bałem się ze 2h będą za mało, a okazało się, ze całą kontrolę przeszedłem zaskakująco szybko

Załącznik:
ATL1.png
ATL1.png [ 724.11 KiB | Obejrzany 665 razy ]

Przylot z Belize, wylot do Amsterdamu. Całość czyli: kontrola graniczna, celna i bezpieczeństwa zajęło mi z 15 minut.

Wielkim plusem, ze bagaż nadany został prosto do KRK

Załącznik:
atl0.png
atl0.png [ 228.97 KiB | Obejrzany 665 razy ]
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość