Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 229 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wizy do Algierii
#221 PostWysłany: 19 Kwi 2026 11:39 

Loty: 26
Kilometry: 38 375
Krajów: 13 / 6.3%
I jak efekt załatwiania wizy? Ciekawi mnie też wcześniejszy wpis czy udało się na podstawie samego Bookingu?
 Profil Relacje PM off  

Tunezja all inclusive tuż przy plaży 🏖️🍹 7 dni w 4* hotelu w Mahdii za 2599 PLN Tunezja all inclusive tuż przy plaży 🏖️🍹 7 dni w 4* hotelu w Mahdii za 2599 PLN
Bukareszt od piątku do niedzieli za 509 PLN 💙💛❤️ Wakacyjne loty i noclegi w hotelu ✈️🛌 Bukareszt od piątku do niedzieli za 509 PLN 💙💛❤️ Wakacyjne loty i noclegi w hotelu ✈️🛌
#222 PostWysłany: 24 Kwi 2026 02:06 

@dabecja1
Składałem w ambasadzie w WWA, wraz z oświadczeniem o zatrudnieniu, planem wycieczki z agencji (jedynie na zasadzie podkładki, nikt tego planu nie sprawdzał), bez potwierdzenia z bookingu, choć przy wjeździe/wyjeździe imigracja oczywiście pyta o adres pod którym się przebywało.

Na początku od ambasady uzyskałem informację, że z papierkiem z agencji wizę otrzymać można czasem szybciej niż dwa tygodnie, ale nie okazało się to prawdą ;)
 Profil Relacje PM off
dabecja1 uważa post za pomocny.

#223 PostWysłany: 24 Kwi 2026 10:06 

niebieski
No, ale w końcu dostałeś wizę? I ile było czasu oczekiwania łącznie?
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 24 Kwi 2026 21:12 

Tak jest, dostałem wizę bez problemu. Czas oczekiwania to dokładnie dwa tygodnie kalendarzowe od złożenia wniosku i jest to chyba po prostu standard, którego się trzymają.
 Profil Relacje PM off
Uffff lubi ten post.

#225 PostWysłany: 28 Maj 2026 22:44 
Awatar użytkownika

Loty: 87
Kilometry: 283 616
Krajów: 38 / 18.4%
Cytuj:
Jest jednak procedura wizowa, której opisu nie znajdziecie na stronie ambasady. Otóż od niedawna można otrzymać algierską wizę na lotnisku w Algierze. Wystarczy wcześniej wysłać stosowne dokumenty (dane osobowe, skan paszportu, plan podróży) do lokalnego biura turystycznego, które organizuje wam zaproszenie i pobyt. Dokumenty trafiają do algierskiego ministerstwa turystyki a wizę odbieramy po przylocie. Co więcej, procedura ta jest bezpłatna!

Jest bezpłatna? Chyba i tak trzeba zapłacić 70 euro na miejscu oraz za wycieczkę z biura? Interesuje mnie tylko Algier na dwa dni.

.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 28 Maj 2026 22:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 41.1%
Z skąd to info? Bo nie od "nie dawna" ale od zawsze można było dostać wizę do Algierii na lotnisku tylko było ciężko. Dopiero po 2023 wyluzowali i dają wizę dla wycieczek w Saharze
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 29 Maj 2026 17:20 
Awatar użytkownika

Loty: 87
Kilometry: 283 616
Krajów: 38 / 18.4%
Przepraszam, zjadło mi źródło...

https://soultravel.pl/porady/przygotowa ... d-podroza/

.
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 30 Maj 2026 21:26 

@kubaziem88 Szczerze–przygotowując się do swojej podróży, nie znalazłem opcji wizy w Algierze (bez wykupionej wycieczki na Saharze), a co dopiero wizy za darmo. Nie wydaje mi się, że biura, wystawiając zaproszenie "na wycieczkę" pro forma, bez faktycznego pobytu na niej, chciałyby się bawić w wysyłanie dokumentów do ministerstwa, bo przedłuża to cały proces. Chętnie dowiem się jednak, czy to możliwe, bo chciałbym wrócić.
 Profil Relacje PM off
kubaziem88 lubi ten post.

#229 PostWysłany: 08 Cze 2026 23:08 

Hejka,

Właśnie wróciłem z Algierii. Wizę dostałem bez zaproszenia i pomocy z zewnątrz.

W zeszłym roku aplikowałem, ale odmówili. Nie przyjęli nawet opłaty wizowej.

W tym roku w marcu złożyłem wnioski wizowe dla mnie, żony i syna. Planowana podróż motocyklami. Start podróży – Włochy, promem do Tunezji, Algieria, promem do Hiszpanii.

Nie mieliśmy zaproszenia, tylko booking.com na całą podróż, różne miasta, zgodnie z planem i opisem.

W opisie podróży podałem info, że jedziemy motocyklami. Pani konsul powiedziała, żeby nie podawać tej informacji. Złożyłem nowy opis bez wskazania środka transportu.

Po 2 tygodniach dostałem wizę. Aplikowałem na okres 8 dni, na tyle i dostałem, zgodnie z Opisem.

Odwiedziliśmy Annaba, Hammam, Constantine, Timgad, Djemila, Algiers.

Przepiękny kraj, przemili ludzie. Polecam.
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 229 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość