Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Maj 2026 13:44 

Loty: 551
Kilometry: 729 793
Krajów: 67 / 32.4%
niebieski
Korzystałem z pomocy koleżki Tadjoudine +229 97 24 37 96. Przez whatsapp można się z nim kontaktować, gada całkiem dobrze po angielsku zarówno przez WA jak i w realu

Jeździłem z nim przez 2 dni z czego jeden od rana do późnego wieczora i jeden mniej więcej od wczesnego popołudnia do zmierzchu za pierwszy dzień policzył mnie 20k CFA plus paliwo za drugi dzień 30k CFA plus paliwo. Razem za wynajem (auto i kierowca) plus paliwo i drobne opłaty za drogi płatne zapłaciłem my 100k CFA za te 2 dni co uważam jest bardzo dobrą ceną. A przynajmniej na tle innych ofert które miałam gdzie za te samą trasę krzyczeli conajmniej 2x tyle a jeden wręcz powiedział ze nie da się i trzeba mieć dzień więcej :P Oto moja trasa tak aby każdy ocenił czy dużo czy mało.

1 dzień ok godziny 13:00 odbiór z granicy z Togo (na miejscu pomógł mi ogarnąc lokalną kartę sim za grosze i bez rejestracji). Przejazd do Ouidah i tam zwiedzałem lokalne atrakcje jak kościół czy świątynia pytonów i targ niewolników. Następnie pojechaliśmy na plaże do Pomnika i punktu bez powrotu. Następnie ruszylismy do Cotonou gdzie też jeszcze przed zachodem zatrzymaliśmy się i pozwiedzaliśmy 2-3 miejsca.

2 dzień odbiór o 6:30 rano. I trasa do Abomey tam zwiedzałem królewskie pałace i "podziemną wioskę" w Bohicon oraz pomiędzy przez google maps poprowadziłem go do światyni kameleona nieutwardzonymi drogami. Następnie ruszyliśmy do Ganvie gdzie popłynałem na wycieczke a koleżka an mnie czekał. Po wycieczce wieczorem jeszcze skoczyliśmy do Porto Novo. I na koniec ok 21:30 wróciliśmy do Cotonou.

Koleżka jeździ jak na afrykańskie warunki mega bezpiecznie. wyprzedzanie na wąskich drogach robi z duzym zapasem gdzie nawet ja sam pewnie bym się odważył bardziej w tej kwestii ale on czekał zawsze jak nie będzie z naprzeciwka auta wcale bądx naprawde daleko. Auto bez klimy ale stan techniczny zdaje się być ok. Drugiego dnia podjechał innym bo stwierdził że coś mu się nie podobało w pracy tamtego wczoraj więc naprawde o ludzi dba :P

Mega plusem jest też to że skutecznie umiał wyprowadzić z "tarapatów" pod tytułem wyciągania kasy od białasa. Jak jacyś ludzie podchodzili i coś chcieli po wyjściu z auta to ja rżnałem głupa że nie rozumiem a tamten do nich po francusku że jestem niemcem i on niemieckiego nie zna więc im nie pomoże i nie przetłumaczy bo on ma poprostu zawieźć od punktu A do punktu B. Jak wchodziłem do sklepu bo butelke coli czy wody to też sprawdzał czy mnie nie przekręcili na kasę. To samo było w Abomey jak negocjowaliśmy opłatę za przewodnika to dogadaliśmy się na de facto połowę stawki która normalnie biorą bo powiedział ze musi mi tłumaczyć co on powie bo przewodnik nie znał angielskiego więc sie należy mniej. Ogólnie też gdzie nie potrzebowałem to robił za tłumacza i nie raz była sytuacja że chcieli mnie przewalić na kasę a ten potem mówił ze dał mnie znać ile co kosztuje i że nie może mi teraz powiedzeić że nagle więcej.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość