Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 11 Lip 2017 18:47 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 511 197
Krajów: 60 / 28.0%
niebieski
@gosiagosia @travelingilove @szymonpoznan1 @jakwilk
A Wy jakimi liniami lecieliście na trasie ZAN-DAR? Ile płaciliście za bilet w jedną stronę?

@aviel
Aż 55$ w jedną stronę? Jakie wrażenia z Flightlink? Odprawa, bezpieczeństwo, itd.? Jakim samolotem leciałeś na tej trasie? W kabinie z pilotem można lecieć? :)

Dopytuję Was wszystkich, ponieważ z tego co szukałem w internecie to praktycznie wszystkie promy na trasie ZAN-DAR kosztują 35$. Natomiast szperając po różnych "liniach lotniczych" znalazłem ciekawą ofertę Flightlink, gdzie lot na trasie ZAN-DAR kosztuje 40$ czyli de facto tyle samo co prom ale o wiele szybciej no i pewnie widoki niezapomniane. Do tego w tej cenie bagaż podręczny 5kg i bagaż rejestrowany 20kg. Mają kilka terminów dziennie na tej trasie w obie strony, przy czym część lotów trwa niby 15min a część 25min (podejrzewam, że latają dwoma różnymi typami samolotów na tej trasie).
Dopytuję też Was o ceny, ponieważ lecę dopiero w listopadzie więc czasu mam sporo na ew. rezerwację lotów na trasie ZAN-DAR i zastanawiam się czy czekać na jakąś "promocję" na tej trasie czy brać tego Flightlink'a za 40$.

Z góry dzięki za pomoc i odpowiedzi na moje pytania!
pozdrawiam

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 11 Lip 2017 20:01 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Ja lecialem fastjetem. Placilem jakies grosze ale cena na skajskanerze to bylo ~200zl RT. Do tego dokupilem rejestrowany za kilka $.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#23 PostWysłany: 11 Lip 2017 20:05 

niebieski
Jest też nocny prom za 25 USD plus oszczędność na noclegu dla chętnych...

Pzdr, Art.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 11 Lip 2017 20:21 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Precision Air. Ale ja leciałam do Arushy i nie pamiętam już ceny, niestety.

#25 PostWysłany: 12 Lip 2017 20:48 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
poszwin napisał(a):
@aviel
Aż 55$ w jedną stronę? Jakie wrażenia z Flightlink? Odprawa, bezpieczeństwo, itd.? Jakim samolotem leciałeś na tej trasie? W kabinie z pilotem można lecieć? :)

Flightlink bardzo fajny, wszystko to jedna kabina moze 6 miejsc w samolocie :) o czasie, tylko 4 pasazerow
 Profil Relacje PM off
poszwin lubi ten post.
poszwin uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 13 Lip 2017 11:10 

srebrny
szymonpoznan1 napisał(a):
Ja lecialem fastjetem. Placilem jakies grosze ale cena na skajskanerze to bylo ~200zl RT. Do tego dokupilem rejestrowany za kilka $.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czyli kupowałeś na miejscu i zapłaciłeś mniej, czy jak?!
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 13 Lip 2017 11:45 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Byłem tam we wrześniu, a bilety kupowane z pół roku wcześniej więc dokładnie nie pamiętam - ale po prostu była jakaś promo na ota i kod rabatowy, więc wyszło dużo mniej ;) Ale z tego co pamiętam (a pisałem też tutaj wtedy kilka postów wyżej) na skajskanrze było najtaniej bez szukania z kodami i wychodziło ~200zł, natomiast na stornie linii coś około 350zł.

Warto jednak dodać że fastjet to zwykła linia - znaczy LCC - zwykła w znaczeniu że latają na zwykłym a319, a nie na 3, 4, 6 czy 8 osobowym małym samolotem, gdzie sam przelot poza przelotem można traktować jako dodatkową atrakcję turystyczną ;) Tutaj mógłby się wypowiedzieć @Kański który leciał DAR-ZNZ 2 tygodnie przede mną i targował taki locik bezpośrednio na lotnisku - z tego co pamiętam płacił coś około 40$ OW ale leciał samolotem 4 osobowym gdzie był tylko on, jego żona i pilot. Tu zupełnie inne wrażenia i warto chyba dopłacić ;)
jacek96 lubi ten post.
jacek96 uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 22 Lip 2017 15:17 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
po odebraniu bagaży od razu na lotnisku w Dar kilkanaście osób chciało nam zaproponować transfer do miasta, na prom itp. Był tam również człowiek, który proponował nam przelot samolotem. Po kilkuminutowych negocjacjach dogadaliśmy 100 dolarów za lot OW dla 2 osób. Praktycznie do momentu wyjścia na płytę lotniska miałem wrażenie, że ktoś chce mnie oszukać, ale udało się i za tą cenę polecieliśmy. Miało być więcej pasażerów, ale ostatecznie leciałem tylko ja, żona i pilot (nie licząc dwóch butli oleju palmowego do smażenia :D .

Niesamowite wrażenia gdy siedzi się obok pilota, czeka na zgodę na start na pasie kołowania, a w tym czasie kilkadziesiąt metrów obok ląduje Dreamliner ;)

Mimo, że samym Zanzibarem byłem rozczarowany to jednak lot był cudowny!
 Profil Relacje PM off
macq91 lubi ten post.

#29 PostWysłany: 22 Lip 2017 16:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
poszwin napisał(a):

Dopytuję Was wszystkich, ponieważ z tego co szukałem w internecie to praktycznie wszystkie promy na trasie ZAN-DAR kosztują 35$. Natomiast szperając po różnych "liniach lotniczych" znalazłem ciekawą ofertę Flightlink, gdzie lot na trasie ZAN-DAR kosztuje 40$ czyli de facto tyle samo co prom ale o wiele szybciej no i pewnie widoki niezapomniane. Do tego w tej cenie bagaż podręczny 5kg i bagaż rejestrowany 20kg. Mają kilka terminów dziennie na tej trasie w obie strony, przy czym część lotów trwa niby 15min a część 25min (podejrzewam, że latają dwoma różnymi typami samolotów na tej trasie).
Dopytuję też Was o ceny, ponieważ lecę dopiero w listopadzie więc czasu mam sporo na ew. rezerwację lotów na trasie ZAN-DAR i zastanawiam się czy czekać na jakąś "promocję" na tej trasie czy brać tego Flightlink'a za 40$.

Z góry dzięki za pomoc i odpowiedzi na moje pytania!
pozdrawiam

40$ to b. dobra cena. :D
W zeszlym roku lecialem z Zanzibar-u do Tanzanii liniami Tropical Air, ale cene mialem w pakiecie.
W czerwcu bylem kolejny raz w Tanzanii, lecialem Coastal sam z pilotem, co prawda inna trasa, z Serengeti do Ruaha i koszty byly zupelnie inne, ale moglem siedziec obok pilota. :D
Samolot Pilatus PC-12, a pilot byl z Indii.
Pytasz o odprawe i bezpieczenstwo.
Na niektorych malutkich lotniskach w Tanzanii, czy Afryce w ogole nie ma zadnej odprawy, po przyjezdzie na lotnisko bagaze bez wazenia i kontroli ladowali od razu do samolotu, nawet dokumetow nie sprawdzali, czy to jestem ja. Trzymalem butelke wody i mialem caly pakiet obiadowy, ale nikt sie tym nie przejmowal. Mozna poleciec nawet godzine wczesniej, nie czekaja na planowany odlot. Po przylocie rowniez nie bylo zadnej kontroli.
Tak sie zastanawialem, czy ktos inny moglby za mnie poleciec, a w bagazu mozna przewiezc doslownie wszystko. ;)
W Tropical Air, czy Coastal oficjalnie mozna zabrac tylko 15kg rejestrowanego + bagaz podreczny.
W Zanzibar sprawdzali dokumenty oraz przeswietlali i wazyli bagaz rejestrowany.
To jest wlasnie Afryka. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 12 Paź 2017 11:38 
Awatar użytkownika

Loty: 158
Kilometry: 235 082
Krajów: 41 / 19.2%
niebieski
Szukam lotu z Arushy na Zanzibar na 18 grudnia. Najtańsza opcja jaką znalazłem to PrecisionAir ~165$. Natomiast ciekawe jest to, że lot Arusha-Dar es Salaam kosztuje ~85$ i jest on ze stopoverem... na Zanzibarze. I teraz pytanie, czy jeśli wykupię lot do Dar es Salaam, to pozwolą mi wysiąść na Zanzibarze?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 12 Paź 2017 13:14 
Awatar użytkownika

Właśnie mam podobny pomysł, żeby kupić takie cudo :), tylko na kilka dni wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 12 Paź 2017 13:24 

srebrny
opinia z czerwca, ten sposob nie dziala @maciek89 @Meduzy

Cytuj:
This doesn't work. We tried this a few weeks ago with no checked luggage, but they do a head count after everyone leaves the plane. This is an issue because there is a bus that takes everyone to immigration from the plane, and the bus doesn't get the okay to take everyone until the flight attendants do the head count.

https://www.tripadvisor.co.uk/ShowTopic ... chipe.html
 Profil Relacje PM off
maciek89 uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 08 Cze 2018 18:28 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Hej
Kupiłem bilet DAR-ZAZ wystawiony przez Hahn Air system . Mam PNR ale niebardzo wiem gdzie to sprawdzic. Hahn Air Systems (H1) 6366. Czy na stronie jakijs konkretnej linii czy na stronie biura Hahn? coś ktoś?

#34 PostWysłany: 08 Cze 2018 18:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Jaką linią?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 08 Cze 2018 19:55 

Loty: 72
Kilometry: 202 046
Krajów: 25 / 11.7%
Hahn Air System to nie linia tylko jakiś system rezerwacji , coś chyba jak pośrednik wyszukujący lotów code share. Rezerwując kiedyś lot przez OTA ( nie przypomnę sobie nazwy) z FRA-ZNZ i LUN-FRA , też wyskoczył mi odcinek na Zanzibar niby linią Hahn. Każdy lot był na pokładzie Ethiopian , ale pamiętam ,że jakieś niejasności były we Frankfurcie. Nie pamiętam jakie , ale wszystko skończyło się dobrze.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 15 Cze 2018 15:47 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Tego właśnie nie wiem jaka linia ... mam potwierdzenie z hahn air system i nr (H1) 6366

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

#37 PostWysłany: 15 Cze 2018 18:18 

niebieski
sprawdz na stronie lotniska jaka linia lata danej godzienie
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 15 Gru 2023 10:28 

srebrny
Czy ktoś kupował bilet na lot DAR-ZNZ w liniach, które mają taryfy dla Non-Resident i Resident? (np. Auric)
Różnica na ich stronie to 100%, te same bilety można oczywiście taniej kupić w OTA, podejrzewam że OTA sprzedają w cenie Non-Resident i o nic nie pytają. Nie mogę niestety znaleźć warunków takiej taryfy na OTA.
Czy w rzeczywistości ktoś to weryfikuje na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 15 Gru 2023 13:51 
Awatar użytkownika

platynowy
@opo Kupowane w OTA, nikt nic nie sorawdza.
 Profil Relacje PM off
opo lubi ten post.
opo uważa post za pomocny.

#40 PostWysłany: 15 Gru 2023 21:58 

srebrny
Auric do najtańszych nie należy.
Są tańsze i z bagażem rejestrowanym w cenie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość