Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Mar 2026 10:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Zacznyjmy, ze zróbcie wszystko żebyscie mieli papierowe boarding passa.

Mieliśmy lot z ADD to TMS via ACC, na pokładzie Ethiopiana i TAPa. W WAWie, klasyka, handling podnosi ręce, nie umie jak zrobic nam pełny check in na WAW-ADD-ACC-TMS. Milą TMS z Trinidadem i Tobago i inne cuda. Ale jednemu z nas, udaje się dostać boarding passy az do konca.

Reszta grupy na elektroniczne boarding passy.

W ACC, mysleliśmy ze transfer będzie jak w ADD, czyli afrykańskie YOLO. No nie do konca.

Tam z boarding passem, idzie się do transfer desku, i pokierują dalej. Ekipa może iść, a ja nie, bo coś nie tak. Boarding pass jaki miałem na komórce zgasł i nie mogłem nić zrobić

Ekipa poszła do salonki a ja siedziałem, kombinowałem w kanciapie. TAPa w Lizbonie, podnosi ręce, nić nie może, i poleca pójscie do okienka check in. Na pytanie, czy oni wtedy mi zwrócą za wiże tranzyt w Ghanie, dostaje oczekiwaną odpowiedz: Oczywyście ze nie.

Czas spędzony w kanciapach transferu/straży graniczny był wesoły. Pracownicy ogladąli nowe trendy tancenia z tiktoka a ja siedziałem obok ludzi do deportacji z kraju.

Po dłuższym czasie, pracownicy transferu i SG zgodzili się, ze przejdę na landside, bez wiży z asystą gorylów z SG, tak żebym nie uciekł z lotniska beż wizy.

Na check inie, lekkie wtf, jak widzieli białego z 3 gorilami z SG, w kolejce na golda, to az personel zrobił wszystko zeby było mi wygodnie. A tu sprawdzenie czy bagaż doleciał, a tu pytanie, czy nie chcę inne miejsce itd.

Potem z asystą wróciłem do kontroli bezpieczeństwa i zegnali się ze mną

Wszystko z pełną kulturką, nikt nie krzyczał, i najwazniejsze, w języku Szekspira a nie Wiktora Hugo.

Cenna uwaga: płynny przechodzą tylko pakowane prózniowo z Duty Free. Inne idą do kosza. Tak samo jak noże/widelce zwykłe kuchenne.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#2 PostWysłany: 31 Mar 2026 11:18 
Awatar użytkownika

Loty: 781
Kilometry: 1 157 579
Krajów: 85 / 41.1%
HON fly4free
No to możesz sobie Ghanę dopisać do listy odwiedzonych państw
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość