Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 174 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 12 Gru 2025 18:17 

niebieski
Świeże info z Agadiru - czekamy właśnie na lot powrotny.
1) 50 MAD za przejazd należy włożyć między bajki. Za osobę jak najbardziej możliwe, jak się zbierze komplet lub prawie komplet pasażerów.
2) Taxi oficjalne mają wszystkie (zero negocjacji) ustaloną cenę 200 MAD i - jeśli osób więcej i taxi większe (większe Dacie) - to mogą wziąć więcej osób.
3) Na stacji benzynowej Africa przy lotnisku oraz tychże okolicach ronda nieoficjalne taxi wołają 150 MAD. I ciężko zejść niżej, po prostu odchodzą i nie będą z takim turystą rozmawiać.
Nam się udało wytargować 120 MAD za 5 osób, ale... końcowo było to 150 MAD, co uważam za dobrą cenę, bo jechaliśmy dalej do Anzy.
Podobno taxi krzyczą za tę trasę 300 MAD, nie wiem, ale po pobycie uważam, że to realne jak najbardziej.
Należy mieć na uwadze, że z centrum Agadiru jest 25-30 km na lotnisko, a z Anzy 5-10 km więcej.
4) Gostek, który nas wiózł do Anzy zostawił namiar, umówiliśmy się na powrót z centrum Agadiru i... nie przyjechał. Ani nawet słowa nie napisał, choć wiadomości odczytywał.
5) Aplikacja InDrive - przetestowaliśmy. Należy mieć na uwadze, że używają jej także oficjalni.. taksiarze. To o tyle istotne, że jak zamówicie - ba! jak czekacie! - przejazd z apki, to nagle pojawiają się właśnie taksiarze. U nas 5 taxi podjechało i byli nachalni. Odeszliśmy dalej i przyjechał kierowca z apki.
Powiedzieć, że tam jest wojna między kierowcami z apki a taksiarzami to... nic nie powiedzieć :shock: Jak wsiadaliśmy to zaczęły się krzyki, wyzwiska, grożenie Policją, blokowanie itd. Akurat nasz kierowca pokazał oficjalne obklejenie auta, że "Tourist", ale to nic nie dało.
Taksiarz nic z ceny nie chciał nam wcześniej spuścić, nie ukrywam, że jak 20 minut za nami chodził, jeździł i nawracał jak czekaliśmy na auto, to mnie zdenerwował, więc po jego krzykach jak też zacząłem po nim krzyczeć. Lekko się oddalił do czasu przyjazdu naszego auta.
Następnie... jechał za nami na lotnisko! :shock: :lol:
Kierowca go zgubił za miastem, ale było widać, że też ma stres.
6) Apka InDrive rzeczywiście działa, ALE...
Ceny które się pokazują - np. z Souk w Agadirze na lotnisko - są nierealne i nie do uzyskania. Jak się automatycznie pojawiła kilkukrotnie cena 63 MAD, to poklikaliśmy, ale kierowcy zaraz oddzwaniali, że "price is problem" i np. proponowali 120,150-300 MAD. :lol:
Po naszej propozycji niecałych 90 MAD kliknięty kierowca zaproponował telefonicznie 100 MAD i się zgodziliśmy.

Podaję numer na WhatsApp tego kierowcy, organizuje też różne wycieczki, ma 7-osobowe Mitsubishi Pajero i oficjalnie świadczy usługi turystyczne - bardzo go polecam (w przeciwieństwie do tego pierwszego):
+212626028711
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#162 PostWysłany: 26 Gru 2025 23:20 

niebieski
Z dziś - do taksówek przed lotniskiem nie wsiada się z marszu - jest budka, gdzie trzeba wykupić voucher na przejazd i z tym dopiero do taksówki. Przejazd z lotniska do Allegro Agadir 240 dirhamów. Nie ma żadnych negocjacji. Można płacić kartą.
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

#163 PostWysłany: 05 Sty 2026 18:34 

złoty
Na powrocie wziąłem skuter z in drive(cena proponowana 35 drh,ale dałem 60drh i był za dwie minuty,prawie nas zwiało z tej autostrady ?na poczatku zapytałem czy niebedzie lroblemu z cierpami nalot isku to powiedział ,że nie,wysadził mnie na stacji benzynowej,
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#164 PostWysłany: 06 Lut 2026 22:13 

srebrny
Bilet na autobus lotniskowy kupimy już tylko w budce na lotnisku (w ciągu stoisk z kantorami). Kierowca musiał się fatygować ze mną do budynku terminala, żeby mi sprzedać bilet.
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 06 Lut 2026 22:16 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 18.4%
złoty
To bardzo dziwna informacja, dosłownie przedwczoraj kupowałem u kierowcy a wczoraj na powrocie inni też bezpośrednio u niego płacili.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 07 Lut 2026 06:55 

srebrny
Też mnie to zdziwiło, bo miałem już okazję kupować u kierowcy. No chyba, że miał jakąś awarię terminala i to tylko przejściowa sytuacja.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 15 Lut 2026 20:41 

Miałem podobne przygody co Ty.

W aplikacji 66 MAD , ale negocjują na whatsup do minimum 130.
Najlepiej jak kupujesz kartę SIM 10 euro 10 GB, to nadaj sobie na Marokańskim SIM imię Rahim albo Mohammed, może cię inaczej potraktują jak już podjadą.

Ostatecznie zawiózł nas za 100 MAD gość , który stał taxi starym Peugeotem Boxerem przed lotniskiem, na przystanku.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 10 Mar 2026 10:21 

złoty
Ostatnie info z przed paru lat, więc zapytam o update.
Czy autobus 37 nadal jeździ z ronda? Goglemapsy twierdzą, że tak - ale nie ufam temu w 100%.
Na stronie niby cena 5.5. Tylko gotówka jak rozumiem?
Te rozkłady guglowe to mniej więcej są poprawne czy całkiem od czapy?
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 10 Mar 2026 10:50 

srebrny
Jechałem w listopadzie, płaciłem 4,50 MAD
Rozkłady można przyjąć, że poprawne, ale weź poprawkę na niepunktualność autobusów. Mój przyjechał z kilkunastominutowym opóźnieniem w stosunku do tego, co pokazywał google.
 Profil Relacje PM off
bepa22 lubi ten post.
bepa22 uważa post za pomocny.

#170 PostWysłany: 10 Mar 2026 10:52 

złoty
Rozumiem ze platnosc gotowka?
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 10 Mar 2026 11:02 

srebrny
Nawet bym nie pomyślał o tym, żeby w takim środku transportu zapłacić kartą, ale możesz spróbować ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#172 PostWysłany: 10 Mar 2026 11:06 

złoty
Nie no. Ja też jestem z tych co wolą gotówkę i jej niezawodność w podróży.
Pytanie było bardziej pod kątem tego że czasem nie można płacić gotówką tylko jakąś ichniejszą kartą miejską :)
 Profil Relacje PM off
Mar77 lubi ten post.

#173 PostWysłany: 10 Mar 2026 11:20 

srebrny
Coś tam takiego mają ichniejszego do przykładania, ale gotówka jak najbardziej wchodzi w grę. Zawsze mam przygotowane trochę bilonu na takie okazje :)
 Profil Relacje PM off
bepa22 lubi ten post.

#174 PostWysłany: 21 Mar 2026 23:36 

złoty
No dobra to dziś popołudniu L37 nie przyjechał.
Koło godziny staliśmy na przystanku (kurs o 16.49) - ale dziś sobota, więc może już im się popołudniu jeździć nie chciało :)
W końcu się złamaliśmy i wzięliśmy jakąś taksę co to nas zagadała.
Za 90 mad do Place Salam.
Stamtąd autobus L33 do Tamragh za 6 mad/os.

Ciekawostka - zaraz za bramą lotniska policja nas zatrzymała i pytała czy idziemy na taxi. Jak powiedzieliśmy że na autobus to spytali jaki numer autobusu. Dopiero jak powiedziałem to kazali iść.
Nie wiem czy to próba walki z Indrivem czy coś innego.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 174 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość