Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Mar 2015 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 462
Kilometry: 526 322
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Sprawa wyglada tak. Mam bilet w jedna strone Wizzem do Bergamo, ktory z racji zmiany daty wylotu bede mogl zamienic na cokolwiek w okresie mniej wiecej 23.06-6.08. Chcialbym z punktu startowego w Bergamo wyruszyc w kierunku kilku miejsc w Alpach i okolicach, by ostatecznie dotrzec do Wiednia, z ktorego wrocilbym Polskim Busem. Na pewno mam zamiar dotrzec nad jezioro Garda i do Salzburga, ale fajnie byloby tez skoczyc np. do Werony, Wenecji i Tyrolu. W gre wchodza raczej Wlochy i Austria, ale jesli jest opcja wpasc tanio do Szwajcarii, to chetnie tez skorzystam.

I tu pojawia sie pytanie - jak w tym drogim transportowo regionie najtaniej przemieszczać się w drogą lądową? Tyle, co na chwile obecna wiem, to:

Trenitalia - polowac na pociagi za 9 euro
trasa Salzburg-Wieden - Westbahn, taniej niz OeB

Wiecej mykow nie znam. Jakies sugestie? :)

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 19 Mar 2015 13:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
tu masz jeszcze rozszerzenie oferty trenitalia zaproponowanej przez Ciebie :arrow: http://www.trenitalia.com/cms/v/index.j ... 16f90aRCRD

generalnie to albo sobie przygotujesz dobry plan albo gruby portfel.
alpy jednak się ciągną trochę więc dobrze by było jakoś się ukonkretnić.

wg mnie transport we włoszech wcale nie jest taki drogi i ja bym się skupił bardziej na austrii. szwajcarie albo bym potraktował jako miejsce gdzie będziesz dojeżdżał z włoch albo bym zostawił na tańszego franka :)

w lombardii, która wcale taka mała nie jest, możesz starać się wykorzystać ichniejszy bilet kilkudniowy na cały transport. tutaj masz przykład co możesz z nim zrobić :arrow: viewtopic.php?f=1452&t=68068&p=544642#p544642
Djorkaeff uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 19 Mar 2015 13:48 

autostopem, popularny sposób, relatywnie bezpieczny (przy zachowaniu zdrowego rozsądku)
gdzie oczy poniosą, możliwość zrobienia, odwiedzenia miejsc niespodziewanych, free :)

kwestia przestrzegania niepisanych zasad zdroworozsądkowych i tych elementarnych: schludny ubiór, wielowymiarowa trzeźwość :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Mar 2015 14:50 
Awatar użytkownika

Loty: 462
Kilometry: 526 322
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Autostop raczej nie wchodzi w gre, bo ani urlopu nie bede mial zbyt dlugiego ani nie usmiecha mi sie szukanie noclegow na miejscu (dwuosobowego z lazienka raczej nie dostane zbyt tanio ;) ). Ale ten bilet dzienny w Lombardii to juz dobra opcja na poczatek.

#5 PostWysłany: 19 Mar 2015 15:02 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Od biedy zawsze można wynająć samochód.

#6 PostWysłany: 19 Mar 2015 21:33 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 246 981
Krajów: 32 / 15.0%
Odnośnie poruszania się po Austrii polecam kupić bilet na pociąg na stronie czeskiego przewoźnika - Ceske Drahy. Wprowadzasz stację początkową, np. Salzburg (lub każdą inną stację, nawet w jakieś wiosce), a stację końcową: czeski Breclav (lub Ceske Budejowice). Możesz dodać stację pośrednią aby dostosować sobie dokładnie trasę. Ja w styczniu jechałem RailJetem z Innsbrucka (przez Salzburg. Linz, Wiedeń) do Breclavia za 14 euro (to jest cena nominalna bo płatność jest w CZK). Bez problemu kupisz bilet w takiej cenie min. 3 dni przed wyjazdem. Nie ma obowiązku kupowania miejscówki.
Djorkaeff uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 19 Mar 2015 21:45 

niebieski
http://www.blablacar.it/
http://www.blablacar.de/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość