Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Wrz 2016 11:50 

Loty: 291
Kilometry: 621 848
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
Planuję wyjazd do Azji na lilstopad. Przylatuję do KHG i potem wylatuję z KUL.

Plan jest taki (dzień - skrótowy opis):
1 - przylot do Hong Kong (wieczór)
2,3,4 - Hong Kong
5 - Hong Kong (oceanpark) wieczorem przejazd do Macau
6 - Macau
7 - Przelot z Macau na Boracay
8,9,10 - Boracay (odpoczynek)
11 - Przelot do Singapuru
12,13 - Singapur
14 - Wylot z Singapuru
15,15,17,18 - ???
19 - Wylot z KUL do Europy.

W zeszłym roku byłem w Singapurze 1 dzień i mam mega niedosyt, udało się być kilka dni w Kulala Lumpur oraz w Tajlandii na PhiPhi.

Teraz mam duży problem na co zaplanować te 4 dni - one oczywiście mogą być przesunięte np przed singapur bo tych biletów jeszcze nie mam.

Po głowie chodziło mi Bangkok i okolice, Bali, Lombok, albo w Malezji Taman Negara i Cameron Highlands tylko jak to poskładać - można polecieć do Ipoh i dalej szukać transportu...

Jakieś podpowiedzi? Może coś innego ktos ciekawego podpowie albo co wybrać z tego co chodzi mi po głowie? :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 12 Paź 2016 05:16 
Awatar użytkownika

Jeśli chcesz pojechać do Taman Negara albo Cameron Highlands to najwygodniej autobusem z KL. Do CH to tylko ok. 4 godziny drogi, do Taman Negara lekko dłużej. Przy okazji możesz się zatrzymać na 1 dzień w Ipoh - to taka mało znana perełka Malezji, zobaczysz tam np. chińskie świątynie w jaskiniach, urokliwą malezyjsk-chińską starówkę i wypijesz słynną białą kawę (a do niej egg tart albo taofu fah na deser).
Wg mnie w CH warto pobyć max 2 dni - jeden dzień poswięcić na zwiedzanie plantacji, drugi na trekking po dżungli. A sama Taman Negara, żeby miało to sens, wymaga min. 2 dni na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości