Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Potrzebna inspiracja
#1 PostWysłany: 01 Lip 2016 11:48 
Moderator forum

Loty: 175
Kilometry: 510 021
Krajów: 68 / 31.8%
Witam,
Podróż zgodnie z planem opisanym tu:https://www.fly4free.pl/forum/malezja-tajlandia-singapur-prosze-o-uwagi-do-planu,261,95251 już za chwile się rozpocznie, a ja nie mogę się zdecydować gdzie spędzić ostatnie kilka dni. Miał być Tioman, ale jednak nie do końca jest to to, czego potrzebujemy na zakończenie trzytygodniowego objazdu po Azji.
A czego potrzebujemy? Na koniec wyjazdu zostają nam 3-4 dni, które chcielibyśmy spędzić w jakimś pięknym, spokojnym miejscu, w dobrym hotelu, żeby naładować baterie na długi powrót i jeszcze dłuższy okres do następnego wyjazdu. Mile widziana ładna plaża przy hotelu oraz w miarę tanie i wygodne połączenia (najlepiej lotnicze) z Singapurem i Kuala Lumpur.
Co biorę pod uwagę?
Może Phuket? Miejscem startowym w tym momencie jest Singapur, więc Phuket trochę daleko. Poza tym, końcówka lipca to może być kiepska pogoda.
Penang?
Langkawi?
Malakka? Jakoś nas nie pociąga...
Wyspy Perhentian? Nie widzę żadnego sensownego noclegu.

Na tą chwilę najbardziej skłaniam się ku Phuket albo Penang. Ale może ktoś z Was ma jakieś ulubione miejsce i się nim z nami podzieli...
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 01 Lip 2016 13:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem, czy to będzie dokładnie to czego szukasz ale moge polecić Penang - czwarty raz z rzędu była moją ostatnią destynacją przed powrotem do domu.
Niektórzy mówią, że najlepsza kuchnia w Azji - moje kubki smakowe podpisują się pod tym.
Na północnym wschodzie wyspy, po 20 minutach jazdy czujesz się jakbyś był setki kilometrów dalej - na wzniesieniach temperatura spada o 10 stopni, niektóre plaże są niemal puste (dla fanów pieszych wycieczek po dżungli odcięta od reszty Monkey Beach).
Tam znajdziesz lepsze hotele o wyższym standardzie, jest sporo spokojnych i cichych miejsc, ale trzeba umiejętnie dobrać lokalizację.
W necie widziałem wpisy o słabych, zatłoczonych plażach - na miejscu wygląda to tak:
http://i.imgsafe.org/64bbc34e05.jpg
http://i.imgsafe.org/64bea8ec79.jpg

W zasięgu 10 minut jazdy skuterem dostępne są mega utrzymane i zaaranżowane parki z przechadzającymi się legwanami i makakami. Nie widziałem tam zbyt wielu turystów, myślę że to zasługa braku informacji w necie 8-)

Odnośnie Georgetown -klimat i architekturę ma fajną, warto spędzić tam wieczór ;)
Nie porównuję do Phuket, bo tam nie jeżdżę z żoną, a z kolegami bynajmniej nie odpoczywać :twisted: .

Transport: łatwy i tani dojazd do lotniska (5RM), loty PEN-KUL i PEN-SIN należą do najtańszych w siatce Air Asia i Firefly.
marcinsss uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 01 Lip 2016 13:55 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Byliśmy na wyspach Perhentian w czerwcu, nocowaliśmy w Abdul's Chalets. Może nie jest to dobry hotel, ale przyzwoite domki (braliśmy w pierwszej linii brzegowej) z fajną plażą na której nie ma tłumów (max było 8 osób), blisko jest plaża na której bywaliśmy sami. Dobry dojazd z lotniska w Kota Bharu. Ewentualnie jeżeli musi być dobry hotel to może warto zostać w Singapurze np. w Sofitel Singapore Sentosa, fajny park, blisko plaża; cena tylko, ale może masz punkty ;)

#4 PostWysłany: 01 Lip 2016 14:04 
Moderator forum

Loty: 175
Kilometry: 510 021
Krajów: 68 / 31.8%
@nick Właśnie na tego typu odpowiedzi liczyłem. :)
+1 dla Penang
Zawsze ten sam hotel, czy różne miejsca?

@monus Chyba się nie zrozumieliśmy. To nie tak, że mi się obiekty na Perhentian nie podobają i przesmradzam.
Po prostu w moich terminach na Perhentian tylko Perhentian Tropicana Inn ma jakiekolwiek wolne miejsca. I do tego ma złe opinie i jest drogi. Sprawdzone na booking, agoda a nawet na http://www.trivago.com.my
A gdybym chciał zbankrutować w Singapurze, to jednak wybrałbym Marina Bay Sands. Daleko do plaży, ale basen znośny. :)
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Lip 2016 14:24 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Również myślałem o Marina Bay Sands, ale uznałem, że plaża jest konieczna. Zresztą po pierwszym dniu zachwytu basen staje się nudny, a tłumy bardzo przeszkadzają w ładowaniu baterii. Sofitel cenowo podobny, ale tu pomóc mogą punkty accora

#6 PostWysłany: 01 Lip 2016 14:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Od jakiegoś czasu, gdy jestem w tej części świata, hotele rezerwuję z wyprzedzeniem tylko w przypadku mega okazji, zazwyczaj jednak korzystam z apki Hotel Quickly i co 1-2 dni zmieniam lokalizację 8-)
Mając 4-5kg bagażu i motór wszystko jest łatwiejsze ;)

marcinsss napisał(a):
@nick Właśnie na tego typu odpowiedzi liczyłem. :)
+1 dla Penang
Zawsze ten sam hotel, czy różne miejsca?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości