Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Sie 2015 10:19 
Awatar użytkownika

Rok temu byłam z chłopakiem w Tajlandii. Przez trzy tygodnie podróżowaliśmy po różnych wyspach. Dwa lata temu byliśmy na Goa ponieważ akurat w tym czasie mieszkałam w Indiach.

W tym roku planujemy kolejny wyjazd pod koniec grudnia do połowy stycznia. Byliśmy zachwyceni zarówno Tajlandią, jak i Indiami. W tym roku chcielibyśmy zobaczyć równie piękny kraj, natomiast z tego co czytałam na różnych forach to trudno znaleźć ładniejsze plaże niż w Tajlandii (chodzi mi głownie o Azję, ponieważ jesteśmy w stanie wydać więcej na bilet lotniczy, natomiast chcemy żeby na miejscu było taniej, dlatego też Brazylia, Meksyk odpadają).
Widziałam również, że Indonezja jest przepiękna, ale akurat grudzień i styczeń to pora deszczowa.
Jesteśmy ludźmi młodymi, nie interesuje nas leżenie nad basenem, zawsze sami organizujemy wyjazd od A do Z. Interesują nas ładne plaże, ciekawa przyroda, widoki, pyszne jedzenie, imprezki (ale nie jakieś hardcorowe) , ogólnie chill... ale aktywny, czyli trekking, spacery.

Proszę o propozycję innych miejsc godnych uwagi, gdzie przez trzy tygodnie będzie można robić wiele rzeczy. Czy jednak zostać przy Tajlandii?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 22 Mar 2020 22:02, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 12 Sie 2015 10:40 

Ja proponuję Sri Lankę;
- plaże bardzo ładne
- jedzenie dobre, tanie, ale mega ostre
- przyroda: plantacje herbaty, ostatnia dżungla Sinharaja Forest (węże, małpy, czasem słonie, różne płazy, ptaki), parki narodowe z możliwością safari, rejsy na obserwacje wielorybów i delfinów (widzieliśmy!), możliwość odwiedzenia lokalnego łowcy węży i wzięcia na ręce węży, można zobaczyć "farmy żółwi', z których wypuszcza się młode do oceanu, pola ryżowe orane bawołami
- zabytki do wyboru do koloru, tylko świątynie nie tak imponujące jak w Tajlandii
- imprezki zawsze się znajdą, zwłaszcza w bardziej popularnych miasteczkach na wybrzeżu
My byliśmy na SL 15 dni, na przełomie lutego i marca, pogoda na południu i w centrum świetna. Wejdź sobie na: www.manadalay.pl i znajdź Sri Lankę, są tam króciutko opisane miejsca i wrażenia turystów(nasze tez jako Paweł&Jola).
 Profil Relacje PM off
Arnoldx19 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 12 Sie 2015 10:54 

Może Malezja?
Przy czym nie jest już tak tania jak Indie czy Tajlandia, ceny podobne do polskim (ale nie w sezonie i nie nad polskim morzem ;)).
Za to wyspy Perhanthian piękniejsze niż Palolem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Sie 2015 10:56 
Awatar użytkownika

srebrny
inny kraj
w tajlandii juz byles

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Wrz 2015 22:54 

niebieski
Sri Lanka fajna i dobry czas na nia. Jako kolejna, niedroga (bo na tym Wam zalezy) opcje proponuje Wietnam.
Okolice Mui Ne, Ngha Trang to piekne plaze.
Kraj ma tez bardzo duzo do zaoferowania od strony atrakcji przyrody czy kultury.
Do tego jest naprawde tani - tanszy niz Sri Lanka.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Paź 2015 18:05 

Loty: 8
Kilometry: 50 362
Krajów: 5 / 2.3%
Wybraliście już destynację? Podobnie jak Wy wybieramy sie od połowy grudnia do połowy stycznia. Tajlandię mamy już za sobą i rozważamy inne opcje w Azji SE. Niestety miejsca które wstępnie rozważałam: Filipiny, Indonezja, Malezja ( perhentian island) nie grzeszą w tym okresie najlepszą pogodą. Wychodzi wiec na to że w grę wchodzi zachodnia Malezja ( Langkawi), Sri Lanka, Południowy Wietnam ( Phu Quoc), ewentualnie Kambodża. Dajcie znać co wybraliście, lub rozważacie! Może pomoże nam to podjąć jakąś decyzję ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Paź 2015 01:02 

niebieski
Mozecie fajnie polaczyc Kambodze i poludniowy Wietnam i to nie tylko wyspe Phu Quoc ale takze delte Mekongu. Mysle ze takie polaczenie w sensie miejsc, ktore zobaczycie bedzie mimo wszystko ciekawsze niz Srilanka. Angkor Wat i okilice sa jedyne w swoim rodzaju. Mi dodatkowo bardziej odpowiada obcowanie z mieszkancami Kambodzy i Wietnamu niz z hindusami na Srilance. Ze strony tych drugich w sumie nic zlego mnie nie spotkalo - ot takie preferencje.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość