Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 13 Lip 2013 15:33 
Awatar użytkownika

Loty: 511
Kilometry: 884 903
Krajów: 79 / 38.2%
srebrny
Jak to wygląda w drugiej połowie września? Rejon Singapur / Bangkok / Phi Phi ?

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#22 PostWysłany: 20 Sty 2014 14:40 

Cześć mam pytanko do osób które były w tych rejonach w listopadzie.Jak wygląda sprawa pogody w Hanoi już wtedy robi się zimno czy temperatury są ok.Czy pada wtedy na filipinach ewentualnie inne anomalie pogodowe chodzi mi bardziej o jakies Ulewy.Ponieważ bylem w Wietnamie w kwietniu i wtedy byla pogoda super a teraz moge sobie jedynie pozwolic na taki wyjazd w listopadzie.Dzięki wielkie za odpowiedzi.Mój plan to 2 tyg filipiny +2 tyg północny Wietnam/Laos.Znacie moze jakies dobre stronki z archiwalną pogodą.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 20 Sty 2014 14:46 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Ja byłem poczatkiem listopada w Wietnamie, i pogoda była super. Ciepło 30-35 stopni, i padało tylko raż w Sajgonie ;)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 21 Sty 2014 23:27 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 177 605
Krajów: 27 / 13.0%
niebieski
A ja z kolei chciałem zapytać o Filipiny pod koniec lipca. Będziemy w Manili około 20.07 i mamy 10 dni.
Jak z pogodą? Jakieś miejsca polecacie bardziej ze względu na monsun lub raczej jego brak? ;) I jak naprawdę wygląda ten czas deszczowy na Filipinach? Czy to są przelotne urwania chmury czy leje od rana do wieczora? ;)

Prosiłbym o informację, nie jest to nasz pierwszy wypad do Azji, ale pierwszy raz na Filipinach - a w Azji co kraj, to pora deszczowa inna. ;)

Dziękuję z góry!

#25 PostWysłany: 26 Sty 2014 21:52 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.9%
srebrny
sztynx napisał(a):
Cześć mam pytanko do osób które były w tych rejonach w listopadzie.Jak wygląda sprawa pogody w Hanoi już wtedy robi się zimno czy temperatury są ok.Czy pada wtedy na filipinach ewentualnie inne anomalie pogodowe chodzi mi bardziej o jakies Ulewy.Ponieważ bylem w Wietnamie w kwietniu i wtedy byla pogoda super a teraz moge sobie jedynie pozwolic na taki wyjazd w listopadzie.Dzięki wielkie za odpowiedzi.Mój plan to 2 tyg filipiny +2 tyg północny Wietnam/Laos.Znacie moze jakies dobre stronki z archiwalną pogodą.

Pogodę archiwalną możesz sprawdzić np na www.weatheronline.pl
Co do pogody na filipinach to w zasadzie w północnej części najlepsza pogoda (rzecz umowna) to od listopada do kwietnia. Na mindanao, wilgotno jest cały rok.

#26 PostWysłany: 01 Lut 2014 16:38 

Loty: 10
Kilometry: 24 346
Krajów: 6 / 2.9%
Sztynx, w listopadzie w Hanoi jest ciepło. Problemem mogą być deszcze - w trakcie mojego pobytu sporo padało, ale deszcz był ciepły. Gorzej że to mogło trwać i trwać (bo np. tajfun uderzy w wybrzeże).
Za to w Sapa może być chłodnawo, zwłaszcza wieczorami.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 06 Lut 2014 16:43 

Październik, północny Wietnam. Planuję Ha Long + Sapa, raczej druga połowa października. Był ktoś, może się podzielić doświadczeniem?

#28 PostWysłany: 07 Lut 2014 08:57 

W dzień będzie ciepło, chociaż niekoniecznie gorąco. Wieczory mogą być chłodne. Może też być mglisto, ale to góry
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 07 Lut 2014 10:57 

Dzięki !
Chodziło mi raczej czy nie będzie deszczowych ciągów i szaro-burej pogody. A mgły w górach, no to normalka.

#30 PostWysłany: 07 Lut 2014 11:03 

W górach pogoda może się zmienić z godziny na godzinę, więc szaro-buro teoretycznie też może być :) Ja byłem 2 dni, z czego jeden był pochmurny (ale nie było zimno, przy czym też nie padało), drugi był idealnie słoneczny.

Gorzej że to nie pora na ryż, więc tarasy ryżowe na które liczyłem były bez wody :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość