Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Sty 2024 20:22 

niebieski
Dzień dobry.
Na początek chciałam wszystkim życzyć zdrowia i wspaniałych podróży w Nowym Roku:-)
Mam taką gorącą prośbę, bo trochę już czas mnie nagli, a ni jak nie potrafię tego wszystkiego spiąć - głównie cenowo ;-)
Bilety kupione do Kuala Lumpur na 28.02, powrót 14.03. Turkish Airline
Cel : Celebes , Togiany
I teraz pierwsze pytanie:
Dwa dni po zakupie biletów, co miało miejsce w maju zeszłego już roku, dostałam informacje o „kosmetycznej” zmianie godziny wylotu z Stambułu (10 min) -wylot z KRK bez zmian, i potem z KUL z 9:50 na 9:55. Pytanie brzmi, czy da się z tym coś zrobić..?zmienić lotnisko z KUL na jakieś inne, z którego jest więcej możliwości dostania się bezpośrednio do Makassar. Ewentualnie coś z datami pokombinować. Jak weszłam na rezerwacje, to do wyboru mam tylko ten sam lot, ale z tymi zmienionymi godzinami, a infolinia po angielsku:(
Teraz kolejne pytanie:
Bo jeśli lot do KUL zostanie tak jak jest, to ląduje o 8:10 i potem miałabym lot do Makassar o 10:10 (Lion Air/Batik )-czy Waszym zdaniem 2h starczy na przesiadkę? Co prawda skyscaner wypluwa mi inne godziny przylotu, ale na stronie linii pokazuje przylot do Makassar o 18:10. i dalej, nocnym autobusem do Rantepao.
Kolejne pytanie:
Czy ktoś wie o której odjeżdża ten autobus?
Już potem pobyt dam radę ogarnąć , natomiast znowu powrót.
Czy ktoś może jakiś pomysł jak to „ugryźć”. Najlepiej by było prosto do KUL 13.03 , noc w Kuala Lumpur i rano 14.03 na lotnisko. Ja już kombinowałam w ten sposób, że może powrót z Togianów przez Gorontalo. Można jeszcze pomyśleć, że skoro i tak leci przez Jakarte, to zostać tam cały dzień i ostatnim lotem polecieć do KUL i tam na lotnisku przekimać się do rana, albo wziąć hotel zaraz przy lotnisku.
Kolejne pytanie: czy jest szansa ,że ten ostatni samolot (AirAsia) nie poleci?…w razie czego jest jeszcze poranny o 5:00 i w KUL jest o 8:00.
No i teraz tak…czy ktoś ma jakiś pomysł, by tak to ułożyć, żeby jakoś wyhaczyć tańszy dolot i powrót z Celebes?
KUL-Makassar wychodzi ok.550zł/os ale po przekierowaniu na stronę Batik cena za osobę już jest ponad .800zł.
Gorontalo-Jakarta-KUL wychodzi też ponad 800zł
No chyba, że takie są ceny i nic nie ugram

Przepraszam z całego serca jeśli chaotycznie to wszystko napisane, ale od wczoraj przy tym siedzę i już mi się mózg zagotował;-)
 Profil Relacje PM off  

Tunezja all inclusive tuż przy plaży 🏖️🍹 7 dni w 4* hotelu w Mahdii za 2599 PLN Tunezja all inclusive tuż przy plaży 🏖️🍹 7 dni w 4* hotelu w Mahdii za 2599 PLN
Bukareszt od piątku do niedzieli za 509 PLN 💙💛❤️ Wakacyjne loty i noclegi w hotelu ✈️🛌 Bukareszt od piątku do niedzieli za 509 PLN 💙💛❤️ Wakacyjne loty i noclegi w hotelu ✈️🛌
#2 PostWysłany: 02 Sty 2024 21:10 

niebieski
Przed lotem na Filipiny mieliśmy też podobne problemy ze zmianami godzin lotów Turkish'a. Korespondowaliśmy z warszawskim przedstawicielem linii (na początku po angielsku, później po polsku. na nasze propozycje szybko odpowiadali i poszli na dalekie ustępstwa, łącznie ze zmianą punktu startowego ( z Wilna na Warszawę) bez konieczności dopłat. Tutaj adres do korespondencji:

wawcustomer@thy.com

Cytuj:
Bo jeśli lot do KUL zostanie tak jak jest, to ląduje o 8:10 i potem miałabym lot do Makassar o 10:10 (Lion Air/Batik )-czy Waszym zdaniem 2h starczy na przesiadkę?

Moim zdaniem tak krótki czas (2 godz.) jest obarczony dużym ryzykiem. Tym bardziej, że Turkish może jeszcze zmienić godziny lotów. Nam przed Filipinami zmieniał godziny chyba ze 3x. Teraz w lutym lecimy też Turkishem do Meksyku i w grudniu już przesłał 2x kosmetyczne zmiany godzin startu ze Stambułu.
 Profil Relacje PM off
justysia75 lubi ten post.
justysia75 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 02 Sty 2024 21:31 

niebieski
Ok, dzięki! To już coś .
Usiądę do tego raz jeszcze , żeby być przygotowana na propozycje z mojej strony? jak będę do Turkisha pisać .
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość