Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Algarve we wrześniu
#1 PostWysłany: 28 Kwi 2016 21:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie wróciłam z objazdu po Portugalii i zaczynam myśleć o dłuższym urlopie. Wymyśliłam sobie kiedyś Algarve i dzisiaj zaczęłam sprawdzać możliwości. Rozważam opcję czarteru z Wrocławia lub Poznania, po 10. września na 2 tygodnie w celu głównie plażowania. Zwiedzać mogę sąsiednie plaże, latarnię na Faro i może trafi się jeszcze w okolicy coś przyrodniczo ciekawego (może jakiś rezerwat?). Nie mam na razie większych planów.
Nocleg przy 2 osobach można zamknąć w kwocie 1000zł, cena biletu podobnie. Zostanie więc tylko koszt wyżywienia.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany, zapraszam do kontaktu. Na tym etapie możemy jeszcze dyskutować o szczegółach. :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 09 Maj 2016 00:09 

Loty: 4
Kilometry: 9 902
Krajów: 2 / 0.9%
Cześć. Ja również planuję urlop w Algarve, właśnie we wrześniu. Co prawda nie myślałam aż o 2 tygodniach (ze względu właśnie na koszty, ale koszty dzielone z kimś wychodzą mniejsze), ale to da się zmienić. Myślałam o wynajęciu jakiegoś lokalu np. przez airbnb, ale nie upieram się przy tym. Loty czarterowe jak najbardziej wchodzą w rachubę. Może być z Wrocławia lub choćby z Katowic (widziałam bilety w cenie niecałego 1000 zł w obie strony właśnie z Katowic). Przyznam, że marzy mi się znaleźć lokum w Lagos, a przynajmniej niedaleko Praia do Camilo.
Mam 40 lat, ale jestem dosyć młoda duchem:) W sumie szukałam kogoś do towarzystwa na mój wymarzony wyjazd, bo obawiam się, że potencjalne 2 znajome wypną się w ostateczności, a ja sobie nie odpuszczę. Z tego powodu właśnie zarejestrowałam się na tym forum, by móc Ci odpisać i z tego też powodu, ponieważ jestem nowa na forum i jest to mój pierwszy post nie mogę napisać jeszcze prywatnej wiadomości do Ciebie.
Pozdrawiam. Halina
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Maj 2016 05:48 

Ale szkoda,bo miałam też we wrześniu zaplanować tam urlop,ale przesunęłam na czerwiec,mam już bilety i hostele zabookowane. Też jadę sama,ponieważ znajomym zawsze coś tam wypadnie albo wolą allinclusive. To moja pierwsza taka daleka podróż,ale co tam,raz się żyje,będzie dobrze,już nie mogę się doczekać,bo chcę zobaczyć na własne oczy te cuda natury. Ja jadę 13 czerwca,na 11 dni. Jakby co,mogę się podzielić informacjami po powrocie. :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Maj 2016 09:54 
Awatar użytkownika

niebieski
@ascendant - wylot z Wrocławia jest na 7/14, ale z Katowic można złożyć na 10 dni. Na decyzje jeszcze wcześnie, 10-dniową opcję też rozważałam, gdybym miała jechać sama. Co do noclegu, to bardziej się kieruję dostępem do plaż:) Mam kontakt jeszcze z 2 facetami, którzy się ze mną skontaktowali przez inne fora, więc mogłoby nas być więcej.
Jak napiszesz 3 posty, to będziesz miała odblokowane wysyłanie wiadomości na priv. Jest też specjalny wątek założony do pisania takich postów:)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Maj 2016 21:35 

Przyznaję, że przeglądałam kilka razy regulamin forum i nie znalazłam, w którym miejscu jest napisane o konieczności zamieszczenia 3 postów, aby uzyskać możliwość wysyłania prywatnych wiadomości. Ale skoro o tym piszesz, to pewnie tak jest:)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Cze 2016 21:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Wracam z propozycją, bo ten las rąk, które się zgłosiły w ostatnich tygodniach (4 osoby), jakoś wykosiło... Loty wyjdą w cenie 500-700zł (w zależności od miasta wylotu), koszt noclegu obecnie ok. 1000-1200zł za cały pobyt. Zależy, ile czasu jeszcze będę się zastanawiać, bo te tańsze się wyprzedały w zeszły weekend. Celuję w okolice Albufeiry, ale i Vilamoura wygląda OK. Plan pobytu na razie luźny.
Mile widziana zdecydowana koleżanka:)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Cze 2016 20:37 

Mam rozumieć, że moją kandydaturę odrzuciłaś? Wysłałam Ci wiadomość na priv.
Fakt, mam jeden warunek - ja się uparłam na Lagos.:)
(PS. Nie mam pojęcia jak liczysz koszty przelotu - obecnie to ok 1000-1200 zł za czarter, za 500-700 zł może się uda załatwić czarter "last minute" ale wtedy raczej nie ma możliwości liczyć na tani nocleg, bo juz teraz sporo tańszych ofert jest pozajmowanych. Byłabym wdzięczna, gdybyś mi poddała pomysł jak załatwić ten tańszy wyjazd:))
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Cze 2016 17:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie dogadamy się, bo chcemy różne kierunki.
Bilety mam w terminie 12-22.09., lecę z Katowic. Czekam na potwierdzenie noclegu na obrzeżach Albufeiry, mam 2-os pokój. Wczoraj znalazłam info, że są wycieczki 1-dniowe na Gibraltar... no i chyba muszę zwiększyć budżet z tego tytułu:D Ciągle jeszcze ktoś może dołączyć.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 29 Cze 2016 17:47 

Siema :) jestem zainteresowany. Szukam czegos na wakacyjny wypad. Poki co konczy sie tylko na szukaniu... zawsze cos komus nie odpowiada. Wrzesień mi bardzo pasuje. Wylot tez (jestem z Krakowa). Masz jakieś dodatkowe informacje?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 29 Cze 2016 17:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakich potrzebujesz?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Cze 2016 18:01 

Pokój który znalazłaś to hostel kwatera prywatna? Jak to wygląda? Płacimy wcześniej czy na miejscu? Bilety są dostępne czy trzeba się decydować juz i kupować? Z tego cy wyczytałem to bilety+nocleg ok 2000, do tego wyżywienie no i wiadomo kasa do wydawania na miejscu. Ogólnie jak to wszystko widzisz? ;)

-- 29 Cze 2016 18:15 --

No i czy poszukujesz kogoś w okreslonej grupie wiekowej?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 29 Cze 2016 18:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Masz wszystko na priv.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 29 Cze 2016 18:33 

Właśnie przeglądam zdjęcia w necie. Powiem krótko - bajka.
Często myślałem o Portugalii ale bardziej w ten sposób że "kiedyś tam pojadę"
Można powiedzieć, że teraz już jestem zdecydowany :D
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 01 Lip 2016 00:40 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 104 894
Krajów: 14 / 6.5%
Antares napisał(a):
Masz wszystko na priv.

Cześć, mnie też zainteresował ten pomysł na wyjazd. Poproszę o info na priv.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 07 Lip 2016 22:45 
Awatar użytkownika

niebieski
"Zdecydowany" jednak nie jedzie, bo po paru dniach mu "nagle" wyskoczył wydatek z samochodem...
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 08 Lip 2016 09:37 

Loty: 2
Kilometry: 2 910
Możliwe, że byłbym zainteresowany z zastrzeżeniem, że wylot miałbym z Warszawy, więc albo leciałbym do Lizbony (2x469zł Ryanair) albo do Faro (1350zł Rainbow). Rozumiem, że poza Algarve się nie wybierasz? Masz może już jakiś plan? Napisz szczegóły na maila slimpl9@yahoo.com jak możesz.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 08 Lip 2016 11:39 
Awatar użytkownika

niebieski
poszło :)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 08 Lip 2016 11:49 

Loty: 78
Kilometry: 201 975
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
@Antares nastawiasz się na nocleg tylko w Albufeira? Nie wiem jakie masz plany, jeśli całe Algarve to fajnie się tam przemieszczać np. samochodem z noclegami w różnych miejscach - my nocowaliśmy w Faro, Olhao, Albufeira oraz Lagos. Dzięki temu nie musisz się cofać (albo nie tak często) do miejsca noclegu. Fajny wyjazd Cię czeka, Algarve jest piękne! :)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 08 Lip 2016 13:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Nocleg w jednym miejscu, tym razem to nie będzie objazdówka. Albufeirę traktuję jako bazę wypadową po wybrzeżu, ale raczej się nie nastawiam na bardzo intensywne zwiedzanie. Chcę na pewno zobaczyć FIESA Algarve i ten Gibraltar. Reszta na totalnym luzie, na ile będę miała siły. W większej mierze na pewno plażowanie - jest mi to po prostu potrzebne.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 12 Lip 2016 15:51 
Awatar użytkownika

Czesc ,
tez byłabym zainteresowana , z wylotem z Warszawy , mogę prosić o więcej info na priv ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 2 gości