Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 23 Lis 2014 14:33 

Witam,

spontanicznie zamarzyła mi się Islandia jako kierunek na wakacje 2015, myślałam o 2-3 tygodniowym pobycie (albo końcówka czerwca - początek lipca, albo końcówka sierpnia - początek września), forma spędzenia czasu aktywna, zbieżna z Twoim opisem. Wstępnie chciałam ruszyć solo, ale po pobieżnym rzucie okiem na ceny wychodzi mi niestety, że bym mogła finansowo polec na tym przedsięwzięciu :) ...
Stąd jeszcze przed takim konkretnym terminowym orientowaniem się, zastanawiam się jak to ugryźć wszystko, od której strony, co by smakowało jak najlepiej ale żeby się też człowiek nie udławił :)...

Nie bardzo intersują mnie jakieś większe grupy (dwóch chce iść w prawo, trzech w lewo, pięciu prosto, sześciu się zmęczyło i w ogóle nie chce już iść, jeden wraca), ale taka ekipka 4 osób wydaje mi się git, o ile oczywiście mentalnie sobie podpasujemy.
Mój wiek - 33. Jako, że jestem z Wrocławia proponuję się spotkać któregoś słonecznego dnia z Kolegą, bo to chyba najszybszy i najłatwiejszy sposób żeby się zorientować kto jest kto i na ile może być nam razem po drodze :).

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#22 PostWysłany: 23 Lis 2014 14:44 

Hej, przekażę info Koledze. Ja natomiast będę we Wrocławiu 23 grudnia (przylatuje chyba o 20:30), więc gdyby odpowiadał Ci ten termin, to jestem na TAK.
 PM off  

#23 PostWysłany: 23 Lis 2014 15:02 

Hej, dzięki za szybką ripostę. W takim razie daj znać co Kolega na to i będziemy się jakoś ustawiać. 23 grudnia może być dla mnie problematyczny, raczej będę wyjeżdżać 19.12.-06.01. Myślałam, że skoro Kolega jest z Wrocławia to może takie wstępne rozpoznanie terenu zrobilibyśmy we dwójkę lokalnie na miejscu? A jeśli by wyszło, że dwie strony czują, że można razem na Islandię się wybierać i będzie dobrze to się wtedy we trójkę na jakieś spotkanie umówimy. Co Ty na to?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 23 Lis 2014 15:07 

W porządku, możemy tak spróbować. Dam mu znać, dopytam co i jak i postaram się Was jakoś skontaktować żeby nie robić za przekaźnik :) Ja niestety we Wrocławiu nie bywam często - jak już to w większości z okazji różnych Świąt. Dobij do 5-ciu postów na Forum, co byś mogła wysyłać Prywatne Wiadomości, bo obecnie masz tą opcję nieaktywną.
 PM off  

#25 PostWysłany: 23 Lis 2014 15:10 

Ok dzięki.

-- 23 Lis 2014 14:13 --

Jeśli we Wro bywasz rzadko i ten 23.12. będzie dla Ciebie jedyną opcją to jakoś się przeorganizuję. Myślę, że to możemy jeszcze na razie zostawić do późniejszego ustalenia.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 07 Gru 2014 18:15 

Witam a co myślicie o terminie majowym czyli majówka na Islandii , poszukujemy najchętniej parki / małżeństwa którzy chcieliby z nami zwiedzić ten dziki kraj . Niskobudżetowo ale bez przesady konieczne punkty programu to gorąca woda -gejzery, bajorka, rzeki byleby było ciepło , góry tęczowe , lodowiec . Spanie w samochodzie namiocie hostelach w zależności od temperatury.
 Profil Relacje PM off
KyokoMai lubi ten post.

#27 PostWysłany: 09 Gru 2014 09:17 

@drepta - dzieki za zainteresowanie. Nie jestesmy "parka"... Napisalem w pierwszym poscie, ze jestesmy dwoma mezczyznami.
My naszej koncepcji nie zmieniamy, jesli przesuniemy termin to tylko pare tyg. do przodu. Przy okazji, szukamy juz tylko jednej osoby. Pozdr.

Sent from my iPad using Tapatalk
 PM off  

#28 PostWysłany: 10 Gru 2014 21:43 

Witam,

również zastanawiam się nad tym kierunkiem:-) Co prawda mam male doświadczenie ,,namiotowe'',ale podróże z plecakiem nie są mi obce, wiec spanie pod namiotem nie stanowi dla mnie problemu. Mam 34 lata i mieszkam na Górnym Śląsku. Z treści postów domniemywam,ze dogadaliscie się juz z jedna forumowiczka:-) Jeśli bylibyscie zainteresowani bylabym w stanie podjąć temat:-)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 10 Gru 2014 22:19 

Hej, wygląda na to, z tego co mi wiadomo, że się dogadaliśmy.
Biletów jeszcze nie kupiliśmy.

Jeśli formuła wyjazdu jest dla Ciebie OK, to wystarczy jedynie się spotkać i poznać. Bywasz w Warszawie lub Wrocławiu? Dobij do 5 postów na Forum, będziesz mogła pisać PW.
 PM off  

#30 PostWysłany: 17 Gru 2014 22:17 

Krótki update tematu: Ogłaszam, że wyjazd dochodzi do skutku!

Mamy już kupione loty - wylot i powrót w lipcu z Londynu Luton do Reykjaviku. Na miejscu jesteśmy 2 tygodnie = 10 dni urlopu. Lecą nas jak na razie 3 osoby (1K + 2M) i szukamy czwartej. Szukamy już TYLKO JEDNEJ osoby. Pożądane cechy te same:
- zorganizowana
- konkretna
- dobrze współpracująca w grupie
- z w miarę dobrą kondycją pozwalającą np na całodzienny trekking
- dobrze znosząca uroki biwakowania

Wiek bez znaczenia (my mamy 30-34 lata), płeć bez znaczenia.

Na ten moment koszt lotów na trasie Londyn-Reykjavik-Londyn to nieco mniej niż 600 PLN. Z wkładem w nasz bagaż nadawany wychodzi bliżej 600 PLN... 590 PLN - coś koło tego. Doloty do Londynu Wizzairem będziemy kupować później, teraz ceny tych lotów nie są atrakcyjne.
Kolejny koszt, który się pewnie niedługo pojawi to wynajęcie samochodu, bo przy wcześniejszym zaklepaniu jest taniej.

W razie pytań, pytajcie śmiało :)
 PM off  

#31 PostWysłany: 17 Gru 2014 23:50 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 29 684
Krajów: 10 / 4.7%
Hej, my jedziemy we wrześniu ale jeśli znajdziecie jakąś ciekawą ofertę wynajmu auta, to dajcie znać. To samo z naszej strony :-)
Pozdrawiam,
Bart

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

#32 PostWysłany: 18 Gru 2014 00:06 

bart89 napisał(a):
Hej, my jedziemy we wrześniu ale jeśli znajdziecie jakąś ciekawą ofertę wynajmu auta, to dajcie znać. To samo z naszej strony :-)
Pozdrawiam,
Bart

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Jasne, nie ma sprawy. Nas interesuje 4x4.
 PM off  

#33 PostWysłany: 18 Gru 2014 00:14 
Awatar użytkownika

Loty: 10
Kilometry: 13 740
Krajów: 5 / 2.3%
Nas też, więc wszystko się zgadza. :)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 04 Sty 2015 19:37 

Update tematu: wygląda na to, że mamy komplet.
Podróże z Don_Bartossem mają jednak wyrobioną markę ;)

Tematu bym nie zamykał, bo zebrała się tutaj grupa ludzi, którzy jadą w nieodległych od siebie terminach więc łatwo nam będzie wymieniać doświadczenia i pomysły.
 PM off  

#35 PostWysłany: 13 Sty 2015 12:54 

Hej!
Ja planuję podróż na Islandię w terminie 26.06-6.07 wylot z Londynu Luton powrót do Berlina. Jesteśmy w tym momencie we 3 (2M+K). Czy ktoś byłby chętny, żeby się dołączyć? Jeśli tak to wtedy możemy obgadać szczegóły :)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 24 Mar 2015 22:56 

Loty: 1
Kilometry: 1 957
Krajów: 2 / 0.9%
a wybiera się ktoś w II połowie lipca?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 20 Kwi 2015 23:34 

Zastanawiamy się z żoną nad dwoma tyg końcem lipca. Lucjan jak masz jakiś dobry plan daj znać.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 21 Kwi 2015 17:39 

Loty: 1
Kilometry: 1 957
Krajów: 2 / 0.9%
Domino78 - poszukaj mnie na FB (lucjan.rutkowski) to może coś uzgodnimy
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 14 Cze 2015 21:52 

keiraaaa napisał(a):
Hej!
Ja planuję podróż na Islandię w terminie 26.06-6.07 wylot z Londynu Luton powrót do Berlina. Jesteśmy w tym momencie we 3 (2M+K). Czy ktoś byłby chętny, żeby się dołączyć? Jeśli tak to wtedy możemy obgadać szczegóły :)

hej, planujemy wybrać się z chłopakiem w tym terminie (wylatujemy z warszawy) , Keiraa czy dalej kogos poszukujecie?:) Myśleliśmy żeby na jakis czas przynajmniej wynajać samochód, a na naszą dwójkę tylko to bedzie jednak drogo.
Ew czy ktoś jeszcze wybiera się w tym czasie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości