Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Sie 2026 11:40 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Cześć,

wypożyczałem ostatnio samochód, nie było w nim uchwytu na telefon, przez co bardzo źle się korzystało z nawigacji. Co w takim wypadku zrobić? Pomyślałem, że mógłbym mieć jakiś mały uchwyt w bagażu. Czy robicie tak? Jaki uchwyt? A może lepiej kupować na miejscu? Ale nie zawsze jest czas na to, poza tym kupować i wyrzucać za każdym razem?
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 14 Sie 2026 12:17 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Może taki mocowany do kratki nawiewu? Można je kupić już od ok. 3 zł. Niestety nie w każdej kratce da się go zamontować, np. w tych okrągłych, jak w Mercedesach.
Coraz rzadziej spotykam auta bez android auto/car play, a wtedy żaden uchwyt nie jest potrzeby.
Załącznik:
Screenshot_2026-08-14-12-14-12-14_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg
Screenshot_2026-08-14-12-14-12-14_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg [ 25.77 KiB | Obejrzany 154 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 14 Sie 2026 12:26 
Awatar użytkownika

Loty: 261
Kilometry: 530 965
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Albo mocna "gumka recepturka" pod etui telefonu i zwieszasz gdzieś przekładając przez kratkę nawiewu lub inny wybrany element.. zresztą wystarczy zapytać wujka gugiela

https://www.google.com/search?q=spisoby ... b&ie=UTF-8
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Sie 2026 12:31 

srebrny
Można kupić taniej, ale nie chce mi się szukać.
https://www.temu.com/pl/ultra--magnetyc ... mrwu9dv9sa
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#5 PostWysłany: 14 Sie 2026 12:47 

niebieski
Jak wiem, że wypożyczam auto to zawsze zabieram swój uchwyt. Szkoda czasu na szukanie i kupowanie na miejscu. Po wszystkim nie wrzucam tylko zabieram spowrotem.

Uwaga: możesz tak robić także z innymi rzeczami potrzebnymi na wyjeździe.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 14 Sie 2026 12:49 
Awatar użytkownika

złoty
Też polecam ten, który przesłał @boots, jest bardzo kompaktowy, magnes niezbyt mocny, ale ujdzie. Oczywiście z racji, że magnetyczny, to wymaga iPhone'a albo odpowiedniego etui. Kupować i wyrzucać, to raczej nie ma sensu :)

Swoją drogą od zawsze zastanawiam się dlaczego wypożyczalnie nie montują w swoich samochodach uchwytów, które kosztują tyle co nic, a przecież skrajnie zwiększają bezpieczeństwo jazdy, biorąc pod uwagę kierowcę prowadzącego w nowym miejscu, spoglądającego na nawigację w telefonie latającym w jakimś schowku. Ale prawdą jest, że od jakichś 2 lat w 80% samochodów, które wypożyczałem było CarPlay/Android Auto.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Sie 2026 12:51 

srebrny
W zestawie są metalowe obręcze do przyklejenia na pleckach telefonu lub etui.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Sie 2026 14:33 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
A od spodu? Przyssawka?
Ja mam taki do kratki, tak sobie, bo nie każdą kratkę złapie, a dodatkowo nie każda kratka utrzyma ciężar. Czasem trzeba dodatkowe 'drutexy' użyć, żeby usztywnić. Ciut bardziej rozbudowany niż pokazany wcześniej. Coś takiego lub bardzo podobny:
https://prio.ag/en/prio-universal-car-p ... 6A1E78B942
Generalnie mnóstwo tego jest, więc mozna coś dobrać do swojego telefonu.

A firmy nie montują, bo szkoda im nawet tych paru centów. Plus może uda się namówić klienta na dokupienie extra nawigacji.

#9 PostWysłany: 14 Sie 2026 14:36 

srebrny
Tak, dokręcana przyssawka. I w komplecie na wszelki wypadek metalowe, przyklejane koło.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Sie 2026 19:25 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Używam takiego, magnetyczny mocowany metodą "na klips" do kratki nawiewu
https://smart-tel.pl/pl/p/Uchwyt-Magnet ... 9-EALw_wcB
ale do niektórych samochodów może nie pasować.
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#11 PostWysłany: 14 Sie 2026 21:01 

Loty: 46
Kilometry: 73 674
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Od laty mamy taki uchwyt jak @skrzat pokazuje. W podróżach samolotem idealnie się sprawdza.

Ten magdetycznu nie w każdym telefonie i aucie nam się sprawdził. Jesli na tel trzeba umieścić magnes dość nisko, a kratki w auc uuu e nie da się mocno w górę ustawić to telefon spada (pud wpływem władnego ciężaru). Tak miałam w swoim starym redmi i astrze.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość