Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Sty 2012 10:50 

niebieski
Witam

Mam małą zagwozdkę. Lecimy do Rzymu, wracając mamy wykupiony bagaż rejestrowany (na extra zakupy). Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać kwestię bagażu ? Czy wzięcie za dużej torby i wykorzystanie połowy jej możliwości przejdzie podczas kontroli?
Nie chcę się wdawać w dodatkowe koszty i kupować super torby :D
 Profil Relacje PM off  

Lato na Majorce z all inclusive 🌊🍹 Malowniczo położony hotel na klifie za 3599 PLN ☀️ Lato na Majorce z all inclusive 🌊🍹 Malowniczo położony hotel na klifie za 3599 PLN ☀️
Wycieczka do Apulii za 849 PLN ☀️🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami ☕🍕 Wycieczka do Apulii za 849 PLN ☀️🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami ☕🍕
#2 PostWysłany: 11 Sty 2012 13:40 

Dokładnie tak leciałem do Rzymu w grudniu, tam z podręcznym, z powrotem z rejestrowanym. Leciałem z dużym plecakiem, lecąc tam do środka włożyłem mały plecak. Nie miałem żadnych problemów z Ryanairem poza ogólnym bałaganem i kolejkami na Ciampino.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Sty 2012 13:40 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
Maciek78 napisał(a):
Witam

Mam małą zagwozdkę. Lecimy do Rzymu, wracając mamy wykupiony bagaż rejestrowany (na extra zakupy). Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać kwestię bagażu ? Czy wzięcie za dużej torby i wykorzystanie połowy jej możliwości przejdzie podczas kontroli?
Nie chcę się wdawać w dodatkowe koszty i kupować super torby :D

Weź sobie torbę turystyczną do podręcznego lub w Rzymie poszukaj sobie jakiegoś kartonu i potem obwiń go streczem :)
Tyle sposobów jest, a kombinujesz jak koń pod górę 8-)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Sty 2012 14:09 
Awatar użytkownika

srebrny
JIK napisał(a):
Tyle sposobów jest, a kombinujesz jak koń pod górę

JIK mam prosbę abyś powstrzymał się czasami przed zbędnymi komentarzami, forum jest po to aby pomogac, jeżeli nie masz nic do powiedzenia na temat, to nie mów, a jeżeli juz w jakiś sposób pomagasz to rób to ochoczo, a nie z musu ;-)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Sty 2012 14:12 

niebieski
JIK napisał(a):

Weź sobie torbę turystyczną do podręcznego lub w Rzymie poszukaj sobie jakiegoś kartonu i potem obwiń go streczem :)

O widzisz, o zwykłym pudle nie pomyślałem :lol:
Ale to nie koniec - jak bezpiecznie wpakować tam 15 butelek wina, hę? 8-)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Sty 2012 14:13 

niebieski
Andi napisał(a):
JIK napisał(a):

JIK mam prosbę abyś powstrzymał się czasami przed zbędnymi komentarzami, forum jest po to aby pomogac, jeżeli nie masz nic do powiedzenia na temat, to nie mów, a jeżeli juz w jakiś sposób pomagasz to rób to ochoczo, a nie z musu ;-)

Andi, w moim odczuciu jest to żart i tak to odbieram :lol: Bo z pudłem to fakt - izi a kombinuję z torbą
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Sty 2012 14:16 

niebieski
A tak sobie pomyślałem, że od oyebywania strzeczem mamy już speca na forumie :lol:
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Sty 2012 14:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Maciek78 napisał(a):
Andi napisał(a):
JIK napisał(a):

Andi, w moim odczuciu jest to żart i tak to odbieram :lol: Bo z pudłem to fakt - izi a kombinuję z torbą

No tak, żart żartem ale skoro jest tak dużo tych możliwosci to wszyscy chętnie posłuchamy :-)
Może i komus się przyda ;-)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Sty 2012 15:07 

Loty: 88
Kilometry: 221 788
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Ja miałem kiedyś taką torbę, która miała podwójne dno zapinane na zamek, czyli jak jechałem w 1 stronę to było zapięte, a jak wracałem to się rozpinało dno i torba o połowę większa :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Sty 2012 15:30 
Awatar użytkownika

Maciek78 napisał(a):
JIK napisał(a):

pudło + pianka poliuretanowa...

pianka / winko / pianka / winko

#11 PostWysłany: 11 Sty 2012 15:39 
Awatar użytkownika

100krotka napisał(a):
Maciek78 napisał(a):
JIK napisał(a):

pudło + pianka poliuretanowa...

pianka / winko / pianka / winko

przelac wino do plastikowych butelek i wiecej sie zmiesci po lzejsze beda :lol:
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 11 Sty 2012 15:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Maciek78 napisał(a):
JIK napisał(a):

haha myslalem kiedys o podobnej akcji, ale boje sie, wez rozbija mi butelki. Jak wymyslisz jakis tani, lekki i bezpieczny patent to chetnie przeczytam :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 11 Sty 2012 15:54 

niebieski
Na razie myślę o tym pudle + stretch + coś tam jeszcze. Na pewno przydatne będzie też "Il Giornale" bądź inny dziennik :lol:

Pomysł 100krotki z pianką przedni, ale jak ja w Rzymie piankę kupię? Jak po włosku jest "pianka polurietanowa"? :lol:
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 11 Sty 2012 15:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Maciek78 napisał(a):
Pomysł 100krotki z pianką przedni, ale jak ja w Rzymie piankę kupię? Jak po włosku jest "pianka polurietanowa"? :lol:

Możesz wykorzystac karimate piankową (za 5zł widziałem w Carefourze), potnij ją i wykorzystaj zgodnie z patentem 100krotki :-)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 11 Sty 2012 16:03 

niebieski
Może i tak zrobię.

Wracając na poważne tory - w dobrych enotekach zawsze są pudełka na wina - takie tulejki na jedną butelkę. Myślę, że takie coś + ewentualny patent 100krotki i będzie ok.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 11 Sty 2012 16:05 
Awatar użytkownika

nie nie, pocięte kawałki gąbki nie zabezpiecza winka w 100%,

tylko taka pianka jak do uszczelniania okien... taka z pistoletem...
zanim zastygnie można ułożyć winko, później siiik następne porcja, kolejne winko itd - wtedy mamy pewność że winka nie będa się przemieszczać... karimata i ewentualne takie, to na boki pudełka

o taką piankę mi chodzi:

http://www.selena.pl/cms/?__page_id=17&sid=11

#17 PostWysłany: 11 Sty 2012 16:22 

Ja ostatnio jak wracałem z Porto zawinąłem 13 butelek w śpiwór pięknie. Upchane na sztywno, tak że nie miało prawa się ruszać ani potłuc ;-)
Zamiast śpiwora można użyć tak samo ubrań. Ważne żeby się nie ruszało :)

Zamiast kartonu wziąłem po prostu najtańszą torbę na ramię jaką miałem w domu i tyle ;-) Wchodzi w jedną stronę w podręcnzy, w drugą jak znalazł na butelkowy bagaż ;-)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 11 Sty 2012 17:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Wielkokrotnie juz mi sie zdazalo w jedna strone leciec z podrecznym a w druga z rejestrowanym (choc najczesciej to z polski wywozilem wiecej niz przywozilem). Zazwyczaj wozilem plecka i torbe, z czego torba szla na rejestrowany, albo miescila sie w plecaku na podrecznym. niestety na piwa w puszkach, mimo owiniecia spiworem i ciuchami, sie nacialem raz, bo i tak jedna pekla. plastik lepiej sobie radzi:) pianka wydaje sie miec byc swietnym pomyslem, ale trzeba miec konkretna baze (rodzine, przyjaciol czy cos w ten desen) zeby to zrealizowac praktycznie. Pamiast tego polecam firmy kureirskie. Za 20, 25 EUR, prawie z calej Europy mozna wyslac paczke do 30kg (czyli tyle co w wizzarze a 2X jak w ryanie, za mniej wiecej ta sama cene), ktorej nie trzeba wozic na lotnisko itd, tylko obierana i dostarczana jest od drzwi (np. hostelu) do domu. Tylko butelki trzeba naprawde dobrze zapakowac do kartonu (najlatwiej taki dostac w markecie spozywczym), bo jak sie cos wyleje, to firma kurierska, moze pociagnac nas do odpowiedzialnosci pienieznej za ubrudzenie innych paczek.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 11 Sty 2012 17:09 

gulakov to już chyba bezpieczniej przewieść samemu w rejestrowanym, wtedy ta torba rzuca z max 4 razy? A jak paczka pójdzie firma kurierską to ciekawe ile razy będzie przerzucana, a mitem jest to ze kurierzy uważają na paczki i łagodnie się z nimi obchodzą :D
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 17 Sty 2012 14:59 

niebieski
A więc w moim przypadku tak nam wyszło - torba sportowa była bagażem podręcznym. W niej zmieściła się większa torba sportowa (+oczywiście niezbędne rzeczy osobiste).
Przewieźliśmy z powrotem 15 butelek wina + kilka słoików ze smakowitościami. Razem niecałe 30 kg bagażu. Każda butelka czy słoik zawinięta była w koszulkę, sweter, w skarpecie - położone ciasno, obok siebie, w poprzek torby. Luzy ograniczyliśmy ręcznikiem. Wszystko przeleciało bez najmniejszego uszczerbku.

Patent z pianką nam nie przeszedł bo... nie znaleźliśmy pianki :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości