Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: LGW - NCE - 200£
#1 PostWysłany: 17 Paź 2014 21:49 

niebieski
40 Tier :P w BA jeśli komuś brakuje do statusu, a przy okazji - Sylwester na Lazurowym wybrzeżu ;)

Załączniki:
Zrzut ekranu 2014-10-17 o 20.41.26.png
Zrzut ekranu 2014-10-17 o 20.41.26.png [ 143.24 KiB | Obejrzany 1673 razy ]

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
 Temat postu: Re: LGW - NCE - 200£
#2 PostWysłany: 17 Paź 2014 22:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
bartas8891 napisał(a):
Jest dosc duzo dat w tej samej cenie spokojnie mozna przed sylwestrem leciec (29.12 albo 30.12) i zostac troche dluzej. Fajna wrzuta.

A co jest fajnego w tej wrzucie oprocz mozliwosci lotu w biznes klasie przez 2h w bajecznym 319 za 1100 zl?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Paź 2014 23:12 

HON fly4free
To jest fajnego, że jest to relatywnie niska cena za C (w BA te promocje sie cyklicznie powtarzają) i przelot może się przydać ludziom robiącym / odnawiającym statusy w programie BA, a nie mającym czasu na dłuże loty/wyjazdy czy inne kombinowanie. Nie wszystkich aktywność podróżnicza ogranicza się do latania Ryanairem albo Wizzairem za 20 zł.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Paź 2014 23:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Uzywanie zwrotow typu:

"Hehe, nie kazdy tu podrozuje za 20 zl w Wizzair czy Ryanair" jest troche cliche...

Pamietajmy, ze na forum sa rowniez osoby z dosc dobrym dochodem, dla ktorych lot samolotem jest jak podroz autobusem.

Sam lubie podrozowac wygodnie, ale moj pragmatyzm nakazuje mi zwracac uwage na podejrzane oferty, typu lot biznes w 319 za 1100 zl.

Oczywiscie, sa rozni milosnicy chomikowania punktow, ale przeciez linie lotnicze stworzyly swoje programy lojalnosciowe wlasnie po to, zeby lapac na takie szalowe oferty milosnikow lotnictwa,
przedluzajacych waznosc swoich punktow, statusow czy innych skomplikowanych warunkow, zeby moc usiasc w LOZY i wejsc pierwszym na poklad.

Albo odbyc 117 lotow, by dostac mozliwosc lotu za darmo :lol:
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Paź 2014 23:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie wiem czy zauważyłeś w jakim dziale się znajdujemy - "Klasa biznes C - najciekawsze oferty". Jeżeli nie interesują cię tego typu oferty, po prostu omijaj to podforum.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Paź 2014 00:01 

HON fly4free
jakwilk napisał(a):

Oczywiscie, sa rozni milosnicy chomikowania punktow, ale przeciez linie lotnicze stworzyly swoje programy lojalnosciowe wlasnie po to, zeby lapac na takie szalowe oferty milosnikow lotnictwa,
przedluzajacych waznosc swoich punktow, statusow czy innych skomplikowanych warunkow, zeby moc usiasc w LOZY i wejsc pierwszym na poklad.

To jeszcze musisz się bardzo, ale to bardzo dużo nauczyć o FFP, a na razie patrz na ofery Y albo LCC skoro te są złe.
Z mojej strony EOT bo nie chcę przedłużać OT.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 18 Paź 2014 00:07 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jak najbardziej, juz nie nadwyrezam cierpliwosci tych lepszych klientow linii, moje pytanie wynikalo tylko z ciekawosci, dlaczego warto doplacac 100 funtow, skoro w tych samych dniach jest dostepny jest lot EasyJet za 92 GBP (fakt, dosc duzo)

Czy to tylko chec siedzenia na takich "luksusowych fotelach"? Zdobycia upragnionych punktow czy moze wymiana spojrzen w lepszej lozy z tymi "wlasciwymi" podroznymi i wdychanie biznesowych zapachow zza kotary motlochu :lol:
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Paź 2014 00:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Porownanie o tyle chybione, ze dwa pojazdy ktore wymienile nie jada ta sama predkoscia (jak w przypadku samolotu) oraz roznica w klasie jest iluzoryczna w przypadku samolotu typu a319.

Panowie, nie psujmy sobie humoru moja ignorancja!

Wazne, zeby kazdy pasazer cieszyl sie swoimi podbojami i mial co opowiadac w towarzystwie.

W moim przypadku - kolegow przy piwie, lekcewarzacych moje loty za 20 zl, w przypadku klasy sredniej - lotow Biznes w towarzystwie smietanki europejskiej inteligencji.

Milej nocy i wielu punktow w statusach! :lol:

Ostatnio edytowany przez jakwilk, 18 Paź 2014 00:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Paź 2014 00:26 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Musisz sobie wyobrazić, że oba jadą zaraz obok siebie na jednej lawecie...

Wolisz siedzieć w maluchu czy w np. w A8? ;)

#10 PostWysłany: 18 Paź 2014 00:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Kierunek ciekawy, termin dobry, cena dobra - nawet jak ją porównanym z LCC!

Sam napisałeś, że są ludzie o różnej zasobności portfela, więc nie wiem o co się tutaj pieklisz. Na bazie Twoich uwag można by w tym samym miejscu rozpocząć dyskusję o tym czemu ludzie jeżdżą pierwszą klasą w pociągu jak można drugą, dlaczego ludzie jeżdżą EIC jak można InterRegio (czasy często na korzyść IR), czemu ludzie kupuje Mercedesa jak takie samo bezpieczeństwo i szybkość podróży gwarantuje im też np. Renualt...

Przywołałeś lot U2, ale jeśli dołożymy bagaż rejestrowany i wybór miejsca to okaże się że nagle różnica spada to ledwie trochę ponad 300 zł. A to już robią się małe różnice, a jak porównujemy LCC z biznesem to już w ogóle kosmicznie niskie.

Inna kwestia, że to szansa na stosunkowo łatwe, szybkie, przyjemne i tanie punkty. A to potrafi mieć sporą wartość, bo często komuś brakuje mało aby podtrzymać status, zdobyć, przedłużyć ważność mil itp. itd. Jeśli postrzegasz programy milowe tylko jako szansa na jeden darmowy lot na 117 odbytych to znaczy tylko, że sporo się musisz jeszcze dowiedzieć.

A kończąc to co Ci ta oferta przeszkadza? Na tym polega forum, że spotykają się ludzie o różnych oczekiwania i potrzebach i każdy znajduje coś dla siebie. Po to wydzielony specjalny dział, aby osoby zainteresowane LCC nie musiały czytać o ofertach na biznes i na odwrót. Chodzenie i komentowanie każdej oferty, która akurat nam nie podpasuje to niezbyt dobra praktyka i zgubna dla forum.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 18 Paź 2014 01:23 

niebieski
jakwilk napisał(a):

W kwietniu lecę dookoła świata. Za bilety płacę, w przeliczeniu na złotówki, mniej niż 900 PLN + punkty w programach lojalnościowych, które zarobiłem dzięki jednemu tylko lotowi oraz wykorzystaniu innych sposobów ich gromadzenia. Lecę liniami wchodzącymi w skład dwóch sojuszów, w każdym z nich mam status gold/emerald, dający mi wejścia do saloników i lepsze miejsca na longhaulach. Aby zdobyć te statusy wykonałem łącznie 5 lotów.

To prosty przykład, że zbieranie punktów może mieć sens i przynosić korzyści, jeśli tylko umie się to robić.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Paź 2014 01:42 

niebieski
jakwilk napisał(a):
Gratuluje zuchu!

To przyklad dla ktorego wasze szlachetne tajemnice tym bardziej nie powinny docierac do chmary choloty LCC do ktorej sam naleze, bo moglibysmy zbrukac wasz sekre.

PS. Ale czy jestes w stanie sie podzielic swoimi sekretami?

Nie? O kurcze...

Zadałeś pytanie, dlaczego czasem warto dopłacić do biznesu i czy zbieranie punktów ma sens. Podałem przykład, który - moim zdaniem - całkiem nieźle obrazuje, że ma. W odpowiedzi piszesz coś o tajemnicach, hołocie i brukaniu... Kończę temat ze swojej strony, dobrej nocy trollu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości