Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Lis 2025 14:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Brisbane w terminach luty - marzec. Klasa J. Na screenie 6-16.02

Załączniki:
waw bne 6-16.2.jpg
waw bne 6-16.2.jpg [ 13.87 KiB | Obejrzany 3029 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 18 Lis 2025 15:47 

HON fly4free
Chyba już było (w wersji z ADL) luty-początek czerwca
https://www.skyscanner.no/transport/fli ... s=business
Załącznik:
_n1.png
_n1.png [ 48.36 KiB | Obejrzany 2904 razy ]

p.s. z OSL trochę taniej
Załącznik:
_n2.png
_n2.png [ 41.94 KiB | Obejrzany 2898 razy ]

Załącznik:
_n3.png
_n3.png [ 40.99 KiB | Obejrzany 2892 razy ]
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.
Anonim uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 18 Lis 2025 16:16 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Fakt, w temacie WAW-ADL Y.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Lis 2025 09:03 

Loty: 113
Kilometry: 193 226
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Kupiłem wariacje tego lotu i na odcinkach MH nie można wybrać miejsc :lol:

TK odsyła do MH, na zarządzaniu rezerwacją w MH nie ma dostępnej seat mapy, a support MH piszę że jedyna możliwość wyboru miejsc przy locie code-share to na lotnisku przed wylotem :lol:
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#5 PostWysłany: 28 Lis 2025 09:51 

złoty
Ja też kupiłem, tyle że do AKL, więc poza TK mam też loty NZ. KRK-IST-SYD(2 dni)-AKL(8 dni)-DPS(3 dni)-IST-WAW
Gdyby ktoś potrzebował do planowania uzysku milowego to Turek wskoczył w J, a NZ w Z i J. Bilety wystawia TK.
3 ludzi lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 28 Lis 2025 10:01 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Kupiłeś jako multicity ?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Lis 2025 13:57 

złoty
@Darek M.
Tak. Musisz zrobić multicity na momondo i przejść na coś z Etraveli, albo poskładać bezpośrenio na bookingu. Na GF nie widać tej taryfy. W TK bezpośrednio też.
Tutaj przykład routingu ze stopami jak u mnie.
https://flights.booking.com/flights/WAW ... ng-unknown
Najtaniej wchodzi routing XXX-IST-DPS-AKL w obie strony. Z PL powinno wyjść z 12 na początku, niezależnie czy jest tam stopover czy nie.
Darmowy stop przysługuje w DPS, SYD,SIN (te mi zadziałały) i według warunków taryfy w HKG, PVG, MNL i chyba SGN, ale te miasta mi podbijały cenę.
KRK i WAW podbijają o troche ponad 1000 zł, ale nie miałem czasu żeby się bawić w Sofie czy inne Oslo.
Rezerwacja przez booking ma te zaletę, że od razu przysyłają kod rezerwacji NZ, więc można sobie powybierać miejsca, bez proszenia się w TK.

Edycja:
Nawet jeśli nie macie zamiaru robić stopovera w obie strony to szukajcie czterech odcinków. Lepiej się nie zatrzymywać w DPS na powrocie, bo NZ przylatuje po 16.00 a TK odlatuje około 20.00 i 21.00. Z kolei w kierunku tam trzeba poczekać w DPS 20 godzin.
3 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 28 Lis 2025 15:09 

Loty: 82
Kilometry: 203 467
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Intersujaca taryfa
Z oslo wychodzi
33,626 miles on Turkish Airlines Miles&Smiles
Plus jakies bonus dla tych Co Maja status Elite

Szkoda ze.tylko.luty marzec...akurat brakuje mi tyle do elite plus...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Lis 2025 16:04 

złoty
@mega78
Ja mam rezerwacje na kwiecień/maj więc da się w innych miesiącach. Poszukaj.

#10 PostWysłany: 09 Gru 2025 18:07 

HON fly4free
Ponieważ wielosegmentowe szukanie jest uciążliwe, można trochę "odpuścić" i kluczowe części poszukać na zasadzie jeden /rt, drugi /rt potem złożyć OJ i nawet odpuścić dziurę, polecieć jakimś low costem lokalnym. Przykład o co mi biega (lipiec), klasa J:
https://www.skyscanner.se/transport/d/w ... s=business
Załącznik:
_n1.png
_n1.png [ 41.75 KiB | Obejrzany 1745 razy ]

Na ITA Matrix można szukać, ale trzeba odznaczyć "Only show flights and prices with available seats" bo jest całkowicie źle propagowane.
Nieciągłość tzn. BNE-AKL tutaj jest za 300 zł (czasem mniej).

https://www.skyscanner.se/transport/d/w ... =&ref=home
Załącznik:
_n2.png
_n2.png [ 41.41 KiB | Obejrzany 1743 razy ]
 Profil Relacje PM off
grondo lubi ten post.

#11 PostWysłany: 28 Gru 2025 01:06 
Awatar użytkownika

platynowy
Testuję tę trasę w sierpniu '26, ale w dobrej cenie wchodzi mi tylko czysty RT WAW-IST-KUL-BNE lub ADL, a wolałbym wykorzystać to ewentualnie na jakąś trasę ze stopoverem.
Niestety, gdy dodaję postój w KUL (to by mi pasowało najbardziej, choć jestem elastyczny), cena skacze o kilka tysięcy wzwyż. Nie wiem, czy to kwestia dat, miejsca stopoveru, czy może po prostu w sierpniu korzystna cena jest tylko na zwykły RT? Gdyby ktoś miał wolną chwilę, by rzucić okiem na jakieś randomowe połączenie ze stopoverem, byłbym wdzięczny za rzucenie podpowiedzi - potem już podrążę temat sam :)

EDIT: ok, już znalazłem (pracując na przykładzie z bookingu podany przez @tasma).

Patrząc na różne daty sierpniowe widzę, że kluczowe jest, by po przylocie do Azji dalszym operatorem był NZ. Z lotnisk obsługiwanych przez nich, cenę ok. 12500 udaje mi się uzyskać tylko wtedy, gdy stopovery ustawiam w DPS i SIN, a nieco drożej udaje się też w HKG. Być może to kwestia dat albo innych czynników i po jakiejś zmianie inne lotniska też by wskoczyły.

Kurczę, gdyby tylko dało się to wziąć bezpośrednio w TK.... Bez stopoverów nie ma problemu, ale gdy się chce je dorzucić, w grę wchodzą tylko OTA (a zależy mi na TK).

Ostatnio edytowany przez tropikey, 28 Gru 2025 22:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 29 Gru 2025 20:26 
Awatar użytkownika

platynowy
Na travel dealz (https://travel-dealz.de/deal/turkish-business-class-adelaide/, w odniesieniu do tej prostej taryfy RT, w której loty do BNE i ADL realizuje MH, piszą, że za odcinki wykonywane przez MH nie ma mil. W komentarzach ktoś dopisał cytując stronę TK, że:

"TK definiert glasklar auf der Webseite: „Sie können Meilen für Codeshare-Flüge sammeln, sofern diese von Mitgliedsfluggesellschaften der Star Alliance oder von Partnerfluggesellschaften des Miles&Smiles-Programms durchgeführt werden. Jedoch ist es nicht möglich, Meilen für Codeshare-Flüge zu sammeln, die von Fluggesellschaften durchgeführt werden, welche keine Partner des Miles&Smiles-Programms sind.“

Malaysia Airlines ist keine Partnerfluggesellschaft von Miles&Smiles – ergo Null komma Null Meilen bei M&S".

Jeśli tak, to sprawa zdecydowanie traci na atrakcyjności - przynajmniej z punktu widzenia kogoś, kto patrzy na to m. in. pod kątem przedłużenia statusu - bo naliczenie będzie tylko za WAW-IST-KUL i KUL-IST-WAW.

Pozostaje ta taryfa łączona z NZ i SQ, bo te linie są partnerami Miles&Smiles, więc mile powinny być.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 30 Gru 2025 11:41 

złoty
@tropikey
Nawet gdyby M&S robił wyjątek dla lotów MH na ich blachach (ktoś na FT pisał, że są mile jeśli na lotach jest numer CS Turka) to było by to tylko mile award.
Nie wiem czy Ci tam wskoczy SQ, jeśli nie to zasuwaj po raz kolejny do AKL, albo po prostu weź Turkiem SYD albo MEL i daj zarobić Quantasowi na krajówce.
tropikey lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości