Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Mar 2020 20:33 
Awatar użytkownika

platynowy
W ramach spędzania czasu w domowych pieleszach...

Dawno temu mieliśmy wątek o najtańszej opcji przelotu w etihadzkim F (najtanszy-bilet-pierwszej-klasy-etihad-ponizej-5000zl-rt,234,101043), w którym jaraliśmy się kwotą 5000 za lot KTM-AUH-SIN (RT). Dla leniwych jest opcja znacznie bardziej komfortowa, choć i za większe pieniążki.

Etihad oferuje loty z WAW - MUC - AUH - ICN (RT) za 12k w F, a precyzyjniej w C (WAW-MUC), F (B777 MUC-AUH) i F (A380 AUH-ICN). No, a F w Etihadzie, to nie przelewki, zwłaszcza w A380 (słynne Apartments, choć chciałoby się jeszcze więcej, czyli Residence ;) ). Co ważne, nie jest to żaden "companion fare". Loty w tej cenie widzę jeszcze w marcu, a potem od lipca wzwyż.

Przykład: https://www.google.com/flights?hl=pl#flt=/m/081m_.ICN.2020-09-29.WAWMUC0LO351~MUCAUH0EY6~AUHICN0EY876*ICN./m/081m_.2020-10-07.ICNAUH0EY873~AUHMUC0EY3~MUCWAW0LH1614;c:PLN;e:1;ca:-BEG,-MSQ,-BRU,-MXP*-BEG,-MSQ,-BRU,-MXP;sc:f;sd:1;t:b;sp:2.PLN.1205348*2.PLN.1205348

Są też nieco tańsze połączenie (przez BRU/MXP.FRA/MSQ/BEG), ale wtedy odcinek Europa-AUH-Europa jest w C, a nie w F (to tylko przez MUC). Żeby uniknąć tych innych lotnisk w google flights trzeba sobie usunąć odpowiednie lotniska z listy lotnisk przesiadkowych.

Cóż, 12k to na pewno kwota poza kategorią "4free", ale może komuś podpasuje :D
Dodam, że jakiś czas temu na FT był wątek o podobnym połączeniu z ARN przez LHR za ok 2100 GBP, czyli nieznacznie (proporcjonalnie) taniej, a przy locie z WAW odpada dolot, nocleg, itp.). Co ciekawe, loty są też możliwe z lotnisk regionalnych, ale jest wtedy na tyle drożej, że bardziej chyba opłaca się podskoczyć do WAW.
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 03 Mar 2020 20:54 

HON fly4free
Myślę, że jeśli panika / sytuacja z wirusem jakiś czas się utrzyma, a wszystko na to wskazuje, to będziemy za parę miesięcy mieli znacznie więcej różnych dobrych ofert w klasach premium, zwłaszcza na lotach w kierunku Azji.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Mar 2020 21:02 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie jestem tak do końca przekonany co do tego (choć też tak podejrzewam :D ). Może być też i tak, że wszyscy ci, którzy obecnie muszą (albo chcą) anulować lub przesunąć swe loty, gdy tylko temat wirusa zacznie przemijać będą robić nowe rezerwacje, a wtedy popyt może się okazać bardzo duży.
Poza tym, póki co, linie trzymają ceny, a zamiast tego ograniczają połączenia.
No nic, za jakiś czas się wyjaśni :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Mar 2020 21:11 

HON fly4free
O ile mocno biznesowe kierunki pewnie szybko odżyją (chociaż z drugiej strony takie doświadczenia jak teraz mogą też nauczyć wiele firm obywania się na przyszłość bez pewnej części wyjazdów służbowych, bo pokazują że się "da" = zawsze pożądane oszczędności), to typowo "niskobiznesowo"-wakacyjne nie tak od razu. Jestem raczej optymistą w tym temacie.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Mar 2020 21:43 

Zbanowany
Za taki lot dostanie się jakąś ilość mil w programie Etihadu lub innym?

Image
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Mar 2020 22:04 
Awatar użytkownika

Loty: 131
Kilometry: 231 175
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
@neverstopexploring
https://www.wheretocredit.com/calculato ... C-WAW-LH-D
 Profil Relacje PM off
neverstopexploring lubi ten post.
neverstopexploring uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 03 Mar 2020 22:38 
Awatar użytkownika

platynowy
Mi wychodzi trochę więcej, bo widzę 4 odcinki w taryfie R:

https://www.wheretocredit.com/calculato ... C-WAW-LO-C
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Mar 2020 23:40 
Awatar użytkownika

Loty: 131
Kilometry: 231 175
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Jak przeszedłem na Priceline to mi pokazało powrót do MUC w biznesie
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Mar 2020 23:45 
Awatar użytkownika

platynowy
To chyba lepiej brać przez lucky2go, tak jak proponuje google flights - tam cała trasa jest w F (oprócz doloty z/do PL).
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Mar 2020 08:37 

tropikey napisał(a):
To chyba lepiej brać przez lucky2go, tak jak proponuje google flights - tam cała trasa jest w F (oprócz doloty z/do PL).

Odradzam ta stronę. Ja miałem kiedyś z nimi nieeeeeezłe przeboje. Mistrzowie spychologii i unikania odpowiedzi. Niestety strona potrafi pokazywać
nieprawdziwe rzeczy. Kupiłem Y+ LO do ORD, chciałem potem zrobić upg za mile. Lucky2go miał bilet tańszy o 300zl niż wszystkie inne strony -
przy podglądzie odcinków - wszystko ładnie w Y+. Pierwszy raz w życiu, robiłem zrzuty ekranu przy każdym etapie rezerwacji - coś mnie tknęło.
Przyszedł mail z biletem - oczywiście powrót w zwykłym Y... Cztery dni walki... Wszystko, żeby nie ruszyć tego biletu. Dopiero przy groźbie chargeback
i nazwaniu ich zachowania wyłudzeniem i kradzieżą - zadzwoniła pani z działu reklamacji i... zaoferowała darmowy wybór miejsca na odcinku w Y i posiłek z Y+...... :lol:
Gdy roześmiałem sie do słuchawki - po 3h zadzwoniła z oferta voidu... NIGDY WIĘCEJ!
Jeśli ich strona jest jedyną, która pokazuje całość w F, przy tej samej kwocie, co inne strony w C, to wątpię, żeby to było wszystko w F - założę się, że to błąd strony, jak w moim przypadku.
Może lepiej iść do dobrego agenta i niech to spróbuje ręcznie złożyć.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 04 Mar 2020 09:01 
Awatar użytkownika

platynowy
Dzięki za informację - warto wiedzieć na przyszłość.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości