Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Wrz 2017 13:04 

Zaczynamy tradycyjnie lecąc z Kijowa do Dubaju w najtańszej taryfie UIA (75,7 USD RT). Potem robi się ciekawiej, bo matrix pokazuje te loty po 911 zł, ale nie znalazłem u żadnego pośrednika (ale szukałem tylko na kilku stronach).
Na stronie Pakistan International Airlines są po 960 AED, co daje +/- tyle samo PLN. Jest też opcja zrobienia multicity z powrotem do AUH w tej samej cenie, co może pasować tym, którzy nie byli w AUH albo tym, którzy chcą ponownie odwiedzić AUH. Przesiadki w Karaczi, nie sprawdzałem czy można zrobić stopovery i nie badałem tematu wizy tranzytowej w Pakistanie. Gdyby była opcja wyjścia z lotniska w Karaczi to aż się prosi by wybrać się na cmentarzysko okrętów w Gadani. Grzech nie skorzystać.
Załącznik:
dac0.png
dac0.png [ 42.18 KiB | Obejrzany 2023 razy ]

Załącznik:
dac1.png
dac1.png [ 44.53 KiB | Obejrzany 2023 razy ]

Załącznik:
dac2.png
dac2.png [ 123.71 KiB | Obejrzany 2023 razy ]
 PM off
6 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Grecka wyspa Eubea w niskiej cenie 556 PLN 🏖️🔥 Loty, noclegi nad morzem + auto 🌊💙 Grecka wyspa Eubea w niskiej cenie 556 PLN 🏖️🔥 Loty, noclegi nad morzem + auto 🌊💙
Zobacz Szmaragdowe Wybrzeże za 809 PLN 💚🌊 Loty na Sardynię + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami 🥐☕️ Zobacz Szmaragdowe Wybrzeże za 809 PLN 💚🌊 Loty na Sardynię + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami 🥐☕️
#2 PostWysłany: 22 Wrz 2017 15:21 

Loty: 2
Kilometry: 9 598
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
DAC kupiona na 3 tyg.
Dzięki Don_Bartoss !
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 22 Wrz 2017 15:23 

@blantomat, to jest ewenement! :). Chyba pierwsza wrzucona przeze mnie oferta, z której ktoś skorzystał (pomijając jakieś stare po Europie).
Lecisz przez Karaczi? Zbadasz temat wizy tranzytowej?
 PM off
oskiboski lubi ten post.

#4 PostWysłany: 22 Wrz 2017 15:50 

niebieski
Tak, przez Karachi 23.07 - 13.08.
Teoretyczna długość przesiadki to 5h (6h na poworocie wieczorem) i szczerze powiedziawszy nie wiem czy mi się będzie chciało wychodzić poza lotnisko - raczej skieruję się ku CIP Lounge na ten czas.

Wizzair idealnie mi pasuje datami (bardziej niż UIA) z Katowic do Dubaju za ok 450pln z WDC.

Edit: wiza tranzytowa x1 to 60pln z tego co widzę, ale jak wydają je w praktyce to się najwyżej zobaczy.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Wrz 2017 16:24 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Miałem w planach Bangladesz na luty, ale trochę się pozmieniało, więc w przyszłym roku raczej tam nie zawitam.

Natomiast wyjazd tam latem to prawdziwy hardcore. Jest wtedy pora monsunowa i naprawdę nie chodzi tu o zwykłą porę deszczową. Praktycznie co roku olbrzymie tereny kraju są ogarnięte powodzią i ginie sporo ludzi. Przykład z tego roku:

https://weather.com/en-IN/india/news/ne ... ugust-2017

Dlatego podziwiam odwagę kolegi @blantomat i życzę mu powrotu z tej podróży.

#6 PostWysłany: 22 Wrz 2017 16:34 

niebieski
Sudoku napisał(a):
Miałem w planach Bangladesz na luty, ale trochę się pozmieniało, więc w przyszłym roku raczej tam nie zawitam.

Natomiast wyjazd tam latem to prawdziwy hardcore. Jest wtedy pora monsunowa i naprawdę nie chodzi tu o zwykłą porę deszczową. Praktycznie co roku olbrzymie tereny kraju są ogarnięte powodzią i ginie sporo ludzi. Przykład z tego roku:

https://weather.com/en-IN/india/news/ne ... ugust-2017

Dlatego podziwiam odwagę kolegi @blantomat i życzę mu powrotu z tej podróży.

Taka "powódź" jak ta z tego roku to właściwie codzienność (występująca co roku) w Bangladeszu, więc nie jest to jakaś niezwykła anomalia. Podobne historie widziałem chociażby w Lucknow kilka lat temu. Nie powoduje to mimo wszystko aż takiego paraliżu, jaki mógłby sobie wyobrażać człowiek "za zachodu".

Pamiętam jak w 2014r. lądowałem na lotnisku w Sylhet w czasie pory monsunowej i rzeczywiście - na pasie startowym było jakieś 12cm wody, a tereny zielone wokół lotniska były zalane w bród. Mimo to wszystko stara się raczej normalnie funkcjonować :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Wrz 2017 17:11 

blantomat napisał(a):
Edit: wiza tranzytowa x1 to 60pln z tego co widzę, ale jak wydają je w praktyce to się najwyżej zobaczy.

Masz jeszcze rok do wylotu więc zapewne dojdzie do jakiś zmian godzin w PIA - szczerze radzę wykorzystać to do takiego ułożenia lotów, które pozwoli zobaczyć Karaczi. Wizę turystyczną wydają po spełnieniu wymagań podanych na stronie ambasady. Obstawiam, że z tranzytową będzie podobnie, a przy tym o niebo łatwiej :)
 PM off
blantomat lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bibbi, Chupacabra, Hanys, samaki9, Uffff oraz 16 gości