Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lip 2017 18:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Planujesz pobyt we wrześniu w Turcji? Wyskocz sobie na kulturalny przedłużony weekend do Iraku za 330 PLN :!:

16-19.09:
Image

30kg bagaż w cenie wg pośrednika opodo.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 23 Lip 2017 19:09 

Bardziej informacyjnie, jeśli ktokolwiek planuje trafić do Diyarbakır to powinien wcześniej zaznajomić się z tym co się dzieje w tym mieście i okolicach od pewnego czasu. Od kilku lat regularnie dochodzi tam do krwawych starć między Kurdami a siłami tureckimi.

Aby ktoś nie był zaskoczony, że na miejscu zastanie takie a nie inne widoki.

Załączniki:
diyarbakir.jpg
diyarbakir.jpg [ 280.12 KiB | Obejrzany 2705 razy ]
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 23 Lip 2017 20:14 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 140 206
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Zgadza się Polskie MSZ ostrzega przed podróżami w tamte rejony. Od swojej strony chcę dodać że bardzo jest mi szkoda Kurdyjskiej mniejszości w całym tym regionie oraz w północnym Iraku, bardzo dużo ostatnio przeszli i nie wiadomo co przyszłość pokaże.
Jeśli chodzi o Erbil w północnym Iraku to widziałem że latają tam różni przewoźnicy również z europy, stąd moje pytanie: Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja tam na miejscu? Czy może ktoś ostatnio był tam i może coś wypowiedzieć się na ten temat?
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.

#4 PostWysłany: 23 Lip 2017 21:58 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
Chyba logicznym jest że taka wrzutka nie jest przeznaczona dla każdego i przed kupnem sprawdzi w internecie jak wygląda sytuacja na miejscu...
 Profil Relacje PM off
kazudoki lubi ten post.

#5 PostWysłany: 23 Lip 2017 22:17 
Awatar użytkownika

Loty: 872
Kilometry: 1 443 303
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
@Cubero4 osobiście w Ebilu nie byłem wiec nie będzie to info z pierwszej ręki ale znam osobę która w zeszłym roku była i zdecydowanie poleca i zachęca do wybrania się. Sam mam to miasto w planach na przyszły rok :-)
Cubero4 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 23 Lip 2017 22:33 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
Krajów: 106 / 49.5%
niebieski
Cubero4 napisał(a):
Zgadza się Polskie MSZ ostrzega przed podróżami w tamte rejony. Od swojej strony chcę dodać że bardzo jest mi szkoda Kurdyjskiej mniejszości w całym tym regionie oraz w północnym Iraku, bardzo dużo ostatnio przeszli i nie wiadomo co przyszłość pokaże.
Jeśli chodzi o Erbil w północnym Iraku to widziałem że latają tam różni przewoźnicy również z europy, stąd moje pytanie: Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja tam na miejscu? Czy może ktoś ostatnio był tam i może coś wypowiedzieć się na ten temat?

hejka

Bylam dwa razy w ciagu ostatnich miesiecy w Erbil. Takze w kurdyjskiej czesci Turcji. Zyje i mam sie dobrze. Wszystko zalezy od Twojego szczescia, znajdziesz sie w nieodpowiednim czasie i miejscu i juz. Ja ja bylam, bylo w miare spokojnie, nie czulam zagrozenia. I bylam pierwszy raz kiulka dni po rozpoczeciu ofensywy Mosulu a potem kilka chwil przed zakonczeniem. Chodza po miescie Peszmergowie z giwerami, ale poza tym, wszystko w normie :)
Erbil jest miastem na jeden dzien. Poelcam podroz w dol, do Sulejmanii, po drodze plonace zrodla :)

Tu o tureckim Kurdystanie, swoja droga, bardzo urokliwe miasteczko Mardin: http://dopacanowa.blox.pl/2017/04/Urodziny-w-Mardin-Turcja.html
Tu wpis o Erbilu: http://dopacanowa.blox.pl/2017/04/Z-Iraku-do-Turcji-Kurdystan.html
O wizycie w obozie dla uchodzcow pod Sulejmania :http://dopacanowa.blox.pl/2017/04/W-obozie-dla-uchodzcow-spod-Mosulu-Irak.html

Chociaz nie, raz mialam pelne majtki strachu :) w czasie awantury w samolocie z Mardin do Stambulu: http://dopacanowa.blox.pl/2017/04/Awantura-i-terorysta-w-samolocie.html

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
Cubero4 uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 24 Lip 2017 02:06 

niebieski
Antia napisał(a):
Wszystko zalezy od Twojego szczescia, znajdziesz sie w nieodpowiednim czasie i miejscu i juz.

Dobra reklama kierunku. Lepiej jednak liczyć na coś więcej niż szczęście. Podobnie można by reklamować ścieżki edukacyjne po polach minowych.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
becek uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 24 Lip 2017 10:00 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
klapio napisał(a):
Chyba logicznym jest że taka wrzutka nie jest przeznaczona dla każdego i przed kupnem sprawdzi w internecie jak wygląda sytuacja na miejscu...

No i tu nie byłbym taki pewny. Ostatnio widać owczy pęd, bo tanio, więc kupują i dopiero potem sprawdzają, gdzie to jest, jaka pogoda, co tam się dzieje itd.
3 ludzi lubi ten post.
sko1czek uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 24 Lip 2017 12:47 

srebrny
klapio napisał(a):

Mało logiczne jest pisanie takich postów, po sześciu latach obecności na forum :P
 Profil Relacje PM off
Juve lubi ten post.

#10 PostWysłany: 24 Lip 2017 13:22 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
Krajów: 106 / 49.5%
niebieski
kumkwat_kwiat napisał(a):
Antia napisał(a):
Wszystko zalezy od Twojego szczescia, znajdziesz sie w nieodpowiednim czasie i miejscu i juz.

Dobra reklama kierunku. Lepiej jednak liczyć na coś więcej niż szczęście. Podobnie można by reklamować ścieżki edukacyjne po polach minowych.

Hej

No ale to nie ja reklamuje :) napisalam chyba prawde ogolna. Czy to w Iraku czy w Afganistanie czy innym Paryzu, jak sie znajdziesz w nieodpowiednim czasie i miejscu, mozesz miec problemy.

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off
sko1czek lubi ten post.

#11 PostWysłany: 24 Lip 2017 13:41 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 671 009
Krajów: 64 / 29.9%
Antia napisał(a):
Bylam dwa razy w ciagu ostatnich miesiecy w Erbil. Takze w kurdyjskiej czesci Turcji. Zyje i mam sie dobrze. Wszystko zalezy od Twojego szczescia, znajdziesz sie w nieodpowiednim czasie i miejscu i juz.
No, Ci którzy nie mieli tyle szczęścia, to raczej już nic nie napiszą, ani tu na forum, ani nigdzie indziej :(

Przy takich wrzutkach powinna być notatka - że przed zakupem biletów polecane jest sprawdzić informacje o aktualnej sytuacji na miejscu.

#12 PostWysłany: 24 Lip 2017 13:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Sam Irak w tytule chyba powinien zaświecić czerwoną lampkę, tak sądzę :D
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 24 Lip 2017 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
@kazudoki 100% racji

Japonka76 napisał(a):
Przy takich wrzutkach powinna być notatka - że przed zakupem biletów polecane jest sprawdzić informacje o aktualnej sytuacji na miejscu.

Idąc tym tokiem rozumowania przy każdej wrzutce powinna być notatka - sprawdź czy masz ważny dowód/paszport ;)
3 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 24 Lip 2017 14:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 671 009
Krajów: 64 / 29.9%
Najgorsze w tym jest to, że to wcale nie jest takie śmieszne.

Ileż to ludzi wpisuje się w wątkach o nieważnym (nieaktualnym) dowodzie/paszporcie :(

A na niektóre kierunki na fajnych wrzutkach dobrze byłoby coś tak skrobnąć.
Fajnie to kiedyś robił np. @Don_Bartoss "Przed wylotem odpowiedzialny turysta sprawdza pogodę oraz (a tutaj przede wszystkim) komunikaty MSZ." viewtopic.php?p=950017#p950017

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: marcinkonra, MeHow, rllDNL oraz 9 gości