Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Cze 2017 15:55 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Bardzo dużo terminów.
Przykładowa data:

http://www.momondo.no/flightsearch/?Sea ... e&NA=false

Załącznik:
sof-pvg.jpg
sof-pvg.jpg [ 32.01 KiB | Obejrzany 3084 razy ]
JIK lubi ten post.
p.wl uważa post za pomocny.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 30 Cze 2017 16:26 

Podobno ceny są również do Pekinu.

Fani wyjazdów "łączonych" mogą zrobić ciekawy składak. Można polecieć do Pekinu, wrócić do Baku - wychodzi kilkaset zł taniej niż powrót do Sofii.

Z Baku można dość tanio dostać się do Europy, np. Wizzairem do Budapesztu (ceny od 39,99 Euro).

W dość ciekawej cenie w jednej podróży można zwiedzić 4 miejsca: Sofię, Pekin, Baku, Budapeszt.

Do Sofii można się dostać na wiele sposobów: najlepiej loty "przesiadkowe" z wykorzystaniem Wizzaira (np. przez Bolonię). Teoretycznie można zwiedzić w trakcie jednej podróży nawet 5 miejsc (oczywiście wersja dla ambitnych).

Załączniki:
pekin_baku.png
pekin_baku.png [ 73.12 KiB | Obejrzany 3010 razy ]

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 30 Cze 2017 16:30, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 30 Cze 2017 16:29 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 1 373 918
Krajów: 75 / 35.1%
Pekin 60 pln wiecej daty te same

#4 PostWysłany: 30 Cze 2017 16:41 

niebieski
Biorąc to z powrotem do GYD załapujemy się na darmową Chińską wizę transferową, prawda?
Z punktu widzienia ChRL przylatujemy z Bułgarii a lecimy do Azerbejdżanu, przesiadka w DOH tu nie ma nic do rzeczy?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Cze 2017 16:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Z punktu widzenia PEK lecisz z i do DOH i mie dostaniesz bezpłatnej wizy.
 Profil Relacje PM off
Aclan lubi ten post.

#6 PostWysłany: 30 Cze 2017 17:17 

niebieski
Ok, dzięki, już się dowiedziałem jak to konkretnie wygląda.
Szkoda, ta kombinacja byłaby znacznie ciekawsza.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Cze 2017 18:02 

niebieski
IMHO należy rozpocząć i zakończyć przygodę z QR w TBS. Będzie łatwiej ogarnąć doloty, a ceny podobne jak z SOF.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Cze 2017 23:51 

Dziala tez kombinacja Tbilisi - Chiny - Sofia. Do Sofii bezposrednio z Berlina
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Lip 2017 16:28 

Witam, takie głupie pytanie które mnie męczy - co to za wyszukiwarka widoczna na screenie grzegorz.jot ? Dzięki za info, pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Lip 2017 16:32 

Loty: 114
Kilometry: 269 568
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
@Hello momondo.no
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Lip 2017 17:28 

Anonymous napisał(a):
Podobno ceny są również do Pekinu.

Fani wyjazdów "łączonych" mogą zrobić ciekawy składak. Można polecieć do Pekinu, wrócić do Baku - wychodzi kilkaset zł taniej niż powrót do Sofii.

Nie da się z tego zrobić nic rozsądnego. Fan "łączonych" lotów czyli OW w podróży. :)
Dolicz pozostałe koszty i samo Ci wyjdzie.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Lip 2017 14:21 

@greyg - chyba nie przeczytałeś dokładnie wszystkiego co ja napisałem. Zacytuję na wszelki wypadek resztę wpisu:

Anonymous napisał(a):
Z Baku można dość tanio dostać się do Europy, np. Wizzairem do Budapesztu (ceny od 39,99 Euro).

W dość ciekawej cenie w jednej podróży można zwiedzić 4 miejsca: Sofię, Pekin, Baku, Budapeszt.

Do Sofii można się dostać na wiele sposobów: najlepiej loty "przesiadkowe" z wykorzystaniem Wizzaira (np. przez Bolonię). Teoretycznie można zwiedzić w trakcie jednej podróży nawet 5 miejsc (oczywiście wersja dla ambitnych).

Wyjaśnię Tobie to bardziej precyzyjne. Niektóre osoby z różnych powodów (np. mają ograniczone możliwości czasowe) w trakcie jednego wyjazdu preferują możliwość zwiedzenia kilku miejsc na świecie. Dla niektórych super opcją może być zwiedzenie w jednej podróży Pekinu i Baku.

Patrząc na powyższe oferty:

1) Sofia - Szanghaj - Sofia = koszt ok. 1240 zł
2) Sofia - Pekin - Baku - koszt od ok. 900 zł + powrót Baku - Budapeszt od 39,99 Euro

Proste pytanie - co wychodzi taniej? Tylko Chiny, czy Chiny i Azerbejdżan? Uwzględniając powyższe "znaleziska", wg. moich obliczeń lot do Pekinu + powrót do Baku + powrót Wizzairem do Budapesztu nie wychodzi drożej niż lot RT do Szanghaju.

Sprawa nr 2 - czy łatwiej i/lub taniej do Polski jest wrócić z Sofii czy Budapesztu? Wydaje mi się, że większe możliwości są z Budapesztu. Z Sofii można też w rozsądnej cenie wrócić do Polski, ale raczej trudno o tani bezpośredni lot, trzeba korzystać z "przesiadek" w innych miejscach (np. w Bolonii, Dortmundzie itd.).

Sprawa nr 3 - czy uważasz, że każdy już był w Sofii czy Budapeszcie? Można do Sofii przylecieć 2-3 dni wcześniej, z Budapesztu można wrócić 2-3 dni później (po przylocie z Baku). Dla niektórych frajdą może być to, że w jednej podróży zwiedzą Sofię, Pekin, Baku, Budapeszt. Znam wiele takich osób, które tylko raz w roku mogą sobie pozwolić na wyjazd i takie połączone wyjazdy im bardzo odpowiadają.

Sprawa nr 4 - patrząc na powyższe "znaleziska" jak uważasz co wyjdzie taniej?

a) opcja nr 1:

Łączna kwota przeznaczona na osobne wyjazdy:

- wyjazd nr 1: loty RT z PL do Sofii;
- wyjazd nr 2: loty RT z PL do Chin;
- wyjazd nr 3: loty RT z PL do Baku;
- wyjazd nr 4: loty/przejazdy RT z PL do Budapesztu.

b) opcja nr 2:

Podróż połączona na którą składa się:

- lot OW z Polski do Sofii;
- OJ: Sofia -> Pekin -> Baku;
- lot OW: Baku -> Budapeszt;
- lot/przejazd OW: Budapeszt -> Polska.

W obu opcjach wyjazdu można zwiedzić 4 miejsca: Sofię, Chiny, Baku, Budapeszt lecz można różnie rozplanować podróż.

Tak jak już wcześniej podkreślałem, podróże i/lub loty łączone są korzystne szczególnie dla osób, które pragną zwiedzić wiele miejsc w ramach jednej podróży (np. zamiast organizować 4 wyjazdy, można to zobaczyć w ramach jednego wyjazdu). Nie każdy to lubi i nie zawsze cele podróży zawierają miejsca, w których jeszcze nie byliśmy. Jeśli Ty jesteś jedną z tych osób, to masz do tego prawo. Jednak nie sugeruj, że to się nie opłaca - dla części podróżujących osób takie formy podróżowania są najbardziej optymalne (z różnych względów).
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 03 Lip 2017 18:04 

-- 03 Lip 2017 18:01 --

Grzegorz, jak dla mnie to kozak opcje znalazles.

Niestety mnie interesuje termin na przelomie lipca / sierpnia ( wylot ) i ciezko cos znalesc. Probowalem te same terminy, ta same trasy wklepac i zawsze wychodzilo mi z 200 zl drozej. Sprawdzalem tez trase sofia - pekin / szanghaj - baku i wychodzi okolo 1100/ 1200.

Także puki co, jesli nic nie wyczaruje do jutra biore lot wizzairem do kazachstanu z budapesztu, i dopiero do chin pociagiem przez kirgistan.

-- 03 Lip 2017 18:04 --

Grzesiu, proszę podpowiedz mi proszę jak efektywnie wyszukiwać na momodo aby nie wpisywac konkretnych dat tylko np caly miesiac i sprawdzic najtansze terminy. W ogole nie wyswietlaja mi sie te slupki u gory ...
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 03 Lip 2017 21:07 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Terminów lotów RT możesz w miarę efektywnie szukać na matrix.itasoftware.com (uwaga: Nie możesz kupić przez tę stronę, to służy tylko do wyszukiwania teoretycznego cen, nie oznacza że za taką cenę gdzieś się uda kupić)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 03 Lip 2017 22:38 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Dzięki za podrzucenie pomysłu na OJ z Gruzją i Baku, poskładałam na .com całkiem miłego tripa. Wątpię, że komuś się przyda ale nuż widelec, więc zostawiam:
https://www.fly4free.com/flight-deals/e ... only-e393/
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 04 Lip 2017 15:54 

Anonymous napisał(a):
@greyg - chyba nie przeczytałeś dokładnie wszystkiego co ja napisałem.

Przeczytałem dokładnie nawet to co dodatkowo napisałeś.
Policz sobie na mojej zasadzie "drzwi-drzwi" czyli od wyjścia z domu do wejścia.
Bilety to nie wszystko. :)
W przypadku tego dojdzie wiza do Chin (ok. 260zł). No chyba że polecisz dalej.
Czasy przesiadek - nikt Cię nie nakarmi za free.
Dojazdy na lotniska też kosztują.

Pozdrowienia z Bali (DPS). :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 04 Lip 2017 16:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
nikt Cię nie nakarmi za free.
Nie wiem jak Ty, ale ja na lotniskach z głodu nie umieram.
Zeus lubi ten post.

#18 PostWysłany: 04 Lip 2017 16:55 

greyg napisał(a):
W przypadku tego dojdzie wiza do Chin (ok. 260zł). No chyba że polecisz dalej.
Czasy przesiadek - nikt Cię nie nakarmi za free.
Dojazdy na lotniska też kosztują.

Może ja się nie znam, ale jakoś przesiadki na lotniskach (w tym te dłuższe) nie kojarzą mi się z jedzeniem (z jego brakiem itd.) :lol:

Z dojazdami na lotnisko nie rozumiem za bardzo tematu. Jeśli w jednej podróży zwiedzimy Chiny i Baku to koszt dojazdu na te lotniska (np. na loty powrotne) wyjdzie więcej niż wtedy, gdy Chiny i Baku zwiedzi się w osobnych (dwóch) podróżach? Może ja coś źle zrozumiałem, albo ewentualnie niech inny forumowicze wyjaśnią mi to dokładniej.
 PM off  

#19 PostWysłany: 04 Lip 2017 17:05 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 602 356
Krajów: 62 / 29.0%
srebrny
Niva napisał(a):
Dzięki za podrzucenie pomysłu na OJ z Gruzją i Baku, poskładałam na .com całkiem miłego tripa. Wątpię, że komuś się przyda ale nuż widelec, więc zostawiam:
https://www.fly4free.com/flight-deals/e ... only-e393/

Sorki za offtop ale skoro poskladalAs to czemu podpisujesz sie tam jako joao :D
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 04 Lip 2017 17:17 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
To że ja składam deala nie znaczy, że ja też mam czas napisać tekst i wrzucić :) W tym przypadku miał na to czas redakcyjny kolega z Portugalii :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości