Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 219 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 18 Lut 2016 22:13 
Awatar użytkownika

niebieski
@Wolny przez jakiego OTA rezerwowałeś? Jednej z użytkowniczek forum przeniesiono wylot z MXP do GRU z wieczoru na rano następnego dnia, a poinformowano ją o tym 23h przed odlotem. Nie otrzymałeś żadnego maila o np. zmianie nr rezerwacji? Czy miałeś potwierdzone miejsca w samolocie na każdym z odcinków?

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#202 PostWysłany: 18 Lut 2016 22:25 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 142 458
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Przez edreams. Było potwierdzenie na wszystko, a teraz wypadł jeden odcinek. Poza tym na stronie LAN, TAM i wszelkich innych w dniu 24 lutego nie ma żadnego lotu tych linii na tym kierunku. To mnie najbardziej dziwi.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 18 Lut 2016 23:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Rzeczywiście nie ma w ogóle dostępnych lotów na odcinku BUE-USH 24 i 25.02. Dziwna sprawa, bo te loty odbywają się codziennie i na każdy inny dzień można bukować. Moim zdaniem powinieneś skontaktować się z LAN, bo to nie wygląda na anulowanie ze względu na error fare. Tylko czemu brak info o jakichś zmianach?

#204 PostWysłany: 18 Lut 2016 23:12 

LAN i TAM maja obecnie małe zamieszanie w systemie z racji optymalizacji siatki połaczeń i integracji taryfowej - część lotów jest kasowana, część konsolidowana, a część zmienia swoje numery.

Wieczorem przed powotem z El Calafate zorientowaliśmy się, że wypadł z rezerwacji odcinek AEP-GRU (jak dobrze mieć czasami internet). Sprawdzane na CMT, LAM i TAM, wszędzie na powrocie widniały tylko 2 z 3 odcinków - rano szybko znalezione miejsce ze stabilnym połaczeniem, doladowanie Skype'a i telefon do włoskiej Expedii. Stresu trochę było, bo ostatnio nie mam szczęścia do code-share, a do tego nie mogli odnaleźć brakujacego odcinka w Amadeusie - kazali oddzwonic po 2h. Na pytanie czy moge załatwić problem na lotnisku dostałem odpowiedź, ze jest to ich sprawa i linia może mnie obciażyć kosztami zmiany rezerwacji :|

Expedia wszystko sprawnie zalatwiła i ostatecznie dotarliśmy do Europy bez przeszkód, a koszt tej zabawy to tylko 3,70 zł + koszt ciastka w cukierni z Wifi :lol:
 Profil Relacje PM off
maciass lubi ten post.

#205 PostWysłany: 19 Lut 2016 18:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Niestety eDreams nic nie zaproponował, są bardzo słabi i ostrzegam przed rezerwacjami u nich. W obsłudze telefonicznej trzeba podać numer karty kredytowej. Jak się dowiedziałem osoby rezerwujące w Expedii dostały jakieś propozycje alternatywne, a eDreams olał nas zupełnie. Na szczęście noclegi mieliśmy z bezpłatną anulacją.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 19 Lut 2016 19:53 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 400 284
Krajów: 42 / 19.6%
Mam niestety podobnie.... Ostatni odcinek z Buenos do Ushuaia wypadł..... Od trzech dni lastminute.com "stara się wyjaśnić sytuację".............
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 19 Lut 2016 22:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie miałem aż takich problemów (odpukać), choć ja wybieram się z BA do Iguazu. Jakieś 3-4 miesiące temu nie miałem potwierdzonych wszystkich miejsc i w większości przypadków nie zgadzały się z tym co miałem na koncie expedii a CMT i LATAM. Ponad dziesięć maili do expedii i udało się wszystkie miejsca potwierdzić. Odcinek AEP-IGR kupiłem przez cheapoair - otrzymałem od razu nr rezerwacji i etixy, ale na stronie aerolineas argentinas nie było żadnego potwierdzenia rezerwacji, jakby w ogóle nie istniała. Kontakt z cheapoair nic nie pomógł. W końcu napisałem do przewoźnika i na drugi dzień otrzymałem potwierdzenie z nowym numerem rezerwacji i z dodatkowymi uprzejmymi inf. co, jak, kiedy i gdzie. Także walcie do przewoźnika, może uda się coś załatwić?

#208 PostWysłany: 21 Lut 2016 20:37 
Awatar użytkownika

Lastminute 20 godzin temu potwierdziło mi "odwołanie lotu" z Buenos do Ushuaiua...... mimo to, jutro o godz. 5 rano w uroczym miasteczku WIELICZKA :) rozpoczynam swoją podróż :) A niech się ............. dzieję co chce :))))))))
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 21 Lut 2016 21:49 
Awatar użytkownika

Loty: 372
Kilometry: 818 190
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
A masz potwierdzony odcinek Ushuaia - Buenos? Czy w takiej sytuacji ten powrót jest do wykorzystania, nie przepada? Bo jak tak, to do Ushuaii z Buenos możesz dostać się za niecałe 500 zł, To lepsze niż tracić cały trip.

Image
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 21 Lut 2016 23:32 
Awatar użytkownika

Odcinek z Ushuaia do BA mam potwierdzony. A dotrzeć z Buenos do Ushuaia .... wczoraj w Aerolinas Argentinas :)) były chyba nawet coś koło 400 PLN... Oby tylko pociąg z Wieliczki się nie spóźnił :))))
 Profil Relacje PM off
Michał Woźniak uważa post za pomocny.

#211 PostWysłany: 21 Lut 2016 23:33 
Awatar użytkownika

Loty: 372
Kilometry: 818 190
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
No to trzymam kciuki i daj znać jak poszło. Powodzenia ;) ;)

Image
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 24 Lut 2016 13:13 
Awatar użytkownika

niebieski
My spasowaliśmy :) W eDreams mocno cisnęli na odwołanie całej rezerwacji i zwrot kasy. Dziś widzę, że loty do Ushuaia na kolejny dzień - 26 lutego - są odwołane. Nie zdziwiłbym się gdyby na miejscu odwołali nam jeszcze lot powrotny. @Eltoro_Toro też trzymam kciuki. Pierwotnie właśnie teraz mieliśmy lądować w Ushuaia. :)
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 28 Lut 2016 15:23 
Awatar użytkownika

Loty: 420
Kilometry: 661 584
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
Polecieli i wlasnie zladowali w MXP :)
Mxp-gru-aep
Igr-aep-gru-mxp
Bez wiekszych problemow. Jedynie byl problem z checkinem na odcinek obslugiwany przez TAM i trzeba bylo sie sprezac w aep, ale w 25min od wyjscia z samolotu bylismy na kolejnym gate

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#214 PostWysłany: 01 Mar 2016 21:19 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Wczoraj wrocilem. Fajne linie,fajne samoloty. Duzo Polakow-wszyscy z promocji.
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 04 Mar 2016 01:41 
Awatar użytkownika

Zaleciałam :) "uwidziałam" :) wróciłam :) .... bez większych problemów!!! W Malpensa przebukowano nam bilet i zamiast przez Sao Paulo ( z dłuuuuuugim stopem) polecieliśmy Alitalia przez Rzym do Buenos i stamtąd do Ushuaia :) Efekt tego całego zamieszania był taki, że byliśmy na miejscu "dzień wcześniej" :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
Wolny lubi ten post.

#216 PostWysłany: 04 Mar 2016 15:45 
Awatar użytkownika

niebieski
To się wam nieźle udało ;)
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 05 Mar 2016 22:38 
Awatar użytkownika

niebieski
WAW-BGY
MXP-GRU-AEP
AEP-IGR
IGR-AEP-GRU-MXP
BGY-WMI
Podróż bezproblemowa, jedynie było trochę stresu na lotnisku Cataratas del Iguazú, ponieważ o 4 rano dostałem maila, że planowany lot o 15:05 z AEP do GRU zmieniono na 12:05, a wylot z IGR do AEP mieliśmy o 11:35. W tym czasie na IGR była awaria systemu i nie było dostępu do sieci. Do TAM i do expedii nie można było się w żaden sposób dodzwonić. Dopiero gdy rozpoczął się check-in obsługa LAN, po sprawdzeniu w jakimś jedynym działającym kompie na lotnisku poinformowała, że... nic się nie zmieniło i nie wie dlaczego otrzymaliśmy maila o zmianie godziny lotu. W ogóle lotnisko IGR to jakaś komedia. Żadnych inf. o odlotach, 3-krotna próba przejścia bramki (za każdym razem nie było wiadomo kto i kiedy może przejść, a kto nie). W końcu za bramką ogromne zamieszanie, tłum ludzi i brak inf. który aeroplan za chwilę odlatuje. Wszyscy się po sobie patrzyli i śmiali. Jeden wielki cyrk, ale z happy endem.
Co do linii Aerolineas Argentinas (AEP-IGR), szczerze polecam:
1. Okazało się, że ograniczenie wagi bagażu rejestrowanego do 15kg jest nieprawdziwe. Można załadować 20kg, a może i więcej bez dodatkowej opłaty.
2. Podręczny niby tak jak napisane w regulaminie (5kg), ale nikt tego nie sprawdzał.
3. Odlot punktualny, a trasa pokonana szybciej niż planowano.
4. Lecieliśmy nowiuśkim, pachnącym skórzanymi fotelami, idealnie czyściutkim 737-800 (gdzieś wyczytałem, że mają je dopiero od końca stycznia).

Może trochę dziwne z uwagi na "promocję", ale nigdzie nie spotkaliśmy Polaków, jedynie 4 pijanych Czechów na trasie MXP-GRU.

#218 PostWysłany: 06 Mar 2016 09:56 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 689 410
Krajów: 68 / 31.8%
niebieski
Z tym limitem wagowym bagażu w Aerolineas to miałem tak samo. Grubo ponad 15kg i nikt mi nawet słowa nie powiedział.
Z kolei w Mediolanie podczas odprawy pani spytała mnie czy to jakaś zorganizowana polska wycieczka, że tylu nas się odprawia. :D

#219 PostWysłany: 06 Mar 2016 13:08 
Awatar użytkownika

niebieski
O bagaż pytałem w informacji przed odprawą. Teraz dokładnie nie pamiętam co powiedział (spainglish), ale chyba do 20kg lub w ogóle to nie ma znaczenia, ale podręczny nie może mieć więcej niż 5kg :) Co do wcześniej wspomnianych przeze mnie Czechów to wszystkich wkoło pytali łamanym polskim czy są z Polski, z Warszawy :lol:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 219 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości