Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 108 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 05 Wrz 2014 17:28 
Awatar użytkownika

niebieski
jacek96 napisał(a):
jobi napisał(a):
Leciałem z nimi kilka razy na Filipiny...
Fatalny system informujący o opóźnieniach, naprawdę mają Filipińczyków w głębokim poważaniu - chyba zawsze ten wielki klekot z napisem "W Bogu nadzieja" był opóźniony 1-2h.

Ooo, to dobrze, ze kupilem bilet z Manilii na inna wyspe, po 5h od planowanego ladowania, bo mnie kusil lot za 1,5h od wyladowania, ale czulem, ze moze byc zbyt krotko na przesiadke.
Pewnie tez terminale trzeba w Manilii zmienic :?:

Terminal można zmienić za darmo, są mini autobusy. Ale jak to w Azji, nic nie jest takie oczywiste.
Wychodzisz przed terminal, uciekasz przed taksiarzami w prawo.
Będą metalowe ławeczki i ludzie.
Tam robią zapisy na shuttle bus. Trzeba się grzecznie zapisać i grzecznie uśmiechać. Bo łaskę w końcu robią.
Autobusik zasuwa po wewnętrznym terenie lotniska, zabawne to trochę, bo podwozi nas pod samoloty parkujące przed terminalem a potem każą nam iść do budynku terminala przez płytę lotniska. Dopiero tam Pani sprawdza, czy mamy odpowiednią kartę pokładową - jestem ciekawy co w przypadku, gdybyśmy nie mieli i ot, tak się przejechali tym autobusem "na gapę: :lol:
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#102 PostWysłany: 05 Wrz 2014 18:38 

jobi napisał(a):
Dopiero tam Pani sprawdza, czy mamy odpowiednią kartę pokładową - jestem ciekawy co w przypadku, gdybyśmy nie mieli i ot, tak się przejechali tym autobusem "na gapę: :lol:

Da sie na gape, ja z glownego na to mniejsze jechalem Taxi bo nie wiedzialem o transferze.
Z terminalu tanich lini juz jechalem busem i nikt mnie o bilet nie zapytal.

Ba, ten darmowy bus jest o wiele szybszy bo on po czesci cisnie po plycie lotniska.. gdzie z kolei taksowka pcha sie przez korki miejskie. Juz nie pamietam ile czasu ale jest duza roznica. No i cena, taksowkarz wzial od nas 4 chyba lacznie 20zl co i tak jest ogromna cena.. ale z racji pospiechu targowac sie nie chcialo.
 PM off  

#103 PostWysłany: 05 Wrz 2014 18:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
jobi napisał(a):
Dopiero tam Pani sprawdza, czy mamy odpowiednią kartę pokładową - jestem ciekawy co w przypadku, gdybyśmy nie mieli i ot, tak się przejechali tym autobusem "na gapę: :lol:

Da sie na gape, ja z glownego na to mniejsze jechalem Taxi bo nie wiedzialem o transferze.
Z terminalu tanich lini juz jechalem busem i nikt mnie o bilet nie zapytal.

Ba, ten darmowy bus jest o wiele szybszy bo on po czesci cisnie po plycie lotniska.. gdzie z kolei taksowka pcha sie przez korki miejskie. Juz nie pamietam ile czasu ale jest duza roznica. No i cena, taksowkarz wzial od nas 4 chyba lacznie 20zl co i tak jest ogromna cena.. ale z racji pospiechu targowac sie nie chcialo.

Ale ja przecież napisałem, że to jest darmowy transfer, tylko że patrzą, czy masz kartę pokładową na lot.
Za taxi trzeba dać 150 pesos, na początku taksiarz prawie na pewno będzie chciał 200.
Zdzierstwo straszne, ale w końcu to lotnisko i podobny klimat jest prawie wszędzie.
A poza tym biały joe ma duzo kasa, tzw. "good friend", hahaha.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 05 Wrz 2014 18:50 

srebrny
Z waszych postow wnioskuje,ze nawet jesli samolot sie nie spozni, to 1,5h na transfer miedzy lotniskami,to czas zbyt krotki wlaczajac w to emigration i check-in na krajowke ?
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 05 Wrz 2014 18:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście, że za krótki.
Przy lotach międzykontynentalnych, późniejsza przesiadka musi być o te kilka h później, szczególnie jak się jest w danym miejscu pierwszy raz.
Zanim wywleką te wszystkie walizy (a Filipińczycy transportują z Włoch wszystko - na taśmie jadą ogromne telewizory, wózki, rowery), może minąć 45 minut.
Autobusik rusza, jak się zapełni - może się zdarzyć, że potrwa to np. pół godzinki.
Czasami odwrotnie - czeka 100 osób zapisanych na listę, czyli pojedziesz dopiero w 3 czy 4 busiku.

Na Filipinach obowiązuje zasada - klient jest nikim (skądś to znam, u nas tak było w latach 80).
Prawie każdy samolot startuje z godzinnym opóźnieniem, nikt się nie skarży, nie dopytuje, oni są zupełnie pogodzeni ze swoją rzeczywistością.

Ostatnio edytowany przez jobi, 05 Wrz 2014 19:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 05 Wrz 2014 18:59 

srebrny
Tak, to prawda, ale po dobowej podrozy nachodzi nierozsadna pokusa,by zaryzykowac ;)
Na szczescie, rozsadek wzial gore na pokusami, przy rezerwacji lotu dalszego.

Dalsze posty juz w innym dziale bede umieszczal,by nie smiecic :)
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 05 Wrz 2014 22:15 

jobi mi chodzilo o to ze jechalem na gape, nikt mi nic nie sprawdzal, o nic nie pytal.. biletu nawet nie mialem wydrukowanego
 PM off  

#108 PostWysłany: 06 Wrz 2014 08:47 

Zbanowany
w zeszłym roku lot MXP-MNL-MXP: 0 problemów w Rijad, w MNL przesiadka na air Asia (zgarneli do busa tylko nas i po płycie lotniska). spać w Rijad słabo jest, tutaj widzę powrót jest fajny bo krócej w Rijad. zero problemów na powrocie. gdyby nie inny lot wkrótce to bym wziął promo teraz ponownie :) tylko teraz inne wyspy:) poprzednio wyladowalem 3 dni po największym super tajfunie ale źle nie było:)

wysłane z SGS3@4.4.2
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 108 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: radomt, tasma oraz 11 gości