Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 08 Sie 2014 01:54 

niebieski
bobo77 napisał(a):
blasto napisał(a):
Miejmy nadzieję, że nigdy nie znajdą chętnego do dzielenia się wiedzą za pieniądze, chociaż takie sytuacje rzeczywiście się zdarzały. Konsekwencje są takie same jak w przypadku otwartej publikacji dealu: zbyt wiele rezerwacji = zabicie tricku. Ktoś zadzwoni tam, gdzie nie powinien, ktoś będzie chciał się odkuć i kupić to samo kolejnym 5 znajomym itp.

Tak jak już nie raz było tutaj pisane - o najcenniejszych dealach nie warto pisać na żadnych forach. Ja tak robię i polecam.

@blasto, szkoda, że brakuje ci poczucia humoru, błagam nie spinaj się tak, przecież to są tylko rady dla @chartsmana co może zrobić z wiedzą, której najprawdopodobniej nie ma... :)

Z drugiej strony w moim wcześniejszym wpisie jest trochę prawdy, mającej miejsce nawet wśród weteranów FT lub VFT, że za małą 'gratyfikacją' uzyskuje się pomoc w bardzo zamkniętym gronie. Często w życiu tak bywa, że pomimo wcześniej nabytej 'wiedzy', nie ma się aktualnie czasu, by samemu poświęcić wiele godzin na szukanie deali na potrzeby 4/5/6 wypadów w ciągu roku, ponieważ na głowie jest sporo innych obowiązków (prowadzenie firmy, praca, doktorat, rodzina...itd). To są osoby doświadczone mające wieloletni staż na forach !!! więc nikomu nie wpada do głowy kretyński pomysł by gdziekolwiek dzwonić i również głęboko w 'du...' ma się kilka potencjalnych 'srebrników' za odsprzedanie deal'a dalej, bo na co dzień żyje się z czego innego, a prawdziwe podróże są pasją od minimum kilkunastu lat ;)

Specjalnie się nie spinam, co nie zmienia faktu, że jestem mocnym przeciwnikiem robienia z tricków biznesu i prezentowania na F4F możliwych koncepcji biznesowych w oparciu o nie. Temat traktuję poważnie, bo też potencjalne oszczędności są poważne. Poważnie też traktuję pracę osób, które spędzają tysiące godzin, żeby znaleźć nowe tricki.

Ostatnio edytowany przez blasto 08 Sie 2014 09:01, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#42 PostWysłany: 08 Sie 2014 02:17 
Awatar użytkownika

blasto napisał(a):
Temat traktuję poważnie, bo też potencjalne oszczędności są poważne. Poważnie też traktuję pracę osób, które spędzają tysiące godzin, żeby znaleźć nowe tricki.

W tym temacie masz 1.000.000% racji i bez wątpienia za tą gigantyczną pracę tym osobom należy się wielki szacunek, dlatego na niektórych forach funkcjonują "świadome grupy wsparcia" w bardzo zamkniętych gronach i złożone z osób o dużym doświadczeniu, lecz nie mających czasu by samemu znaleźć coś ciekawego dla interesującej ich destynacji
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 08 Sie 2014 02:27 

niebieski
bobo77 napisał(a):
blasto napisał(a):
Temat traktuję poważnie, bo też potencjalne oszczędności są poważne. Poważnie też traktuję pracę osób, które spędzają tysiące godzin, żeby znaleźć nowe tricki.

W temacie masz 1.000.000% racji i bez wątpienia za tą gigantyczną pracę tym osobom należy się wielki szacunek, dlatego na niektórych forach funkcjonują "świadome grupy wsparcia" w bardzo zamkniętych gronach i złożone z osób o dużym doświadczeniu, lecz nie mających czasu by samemu znaleźć coś ciekawego dla interesującej ich destynacji

Oczywiście, że funkcjonują, natomiast jeśli ich współpraca opiera się na zasadach handlowych to, moim zdaniem, słabo.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 08 Sie 2014 07:33 

srebrny
blasto napisał(a):
bobo77 napisał(a):
blasto napisał(a):
Miejmy nadzieję, że nigdy nie znajdą chętnego do dzielenia się wiedzą za pieniądze, chociaż takie sytuacje rzeczywiście się zdarzały. Konsekwencje są takie same jak w przypadku otwartej publikacji dealu: zbyt wiele rezerwacji = zabicie tricku. Ktoś zadzwoni tam, gdzie nie powinien, ktoś będzie chciał się odkuć i kupić to samo kolejnym 5 znajomym itp.

Tak jak już nie raz było tutaj pisane - o najcenniejszych dealach nie warto pisać na żadnych forach. Ja tak robię i polecam.

@blasto, szkoda, że brakuje ci poczucia humoru, błagam nie spinaj się tak, przecież to są tylko rady dla @chartsmana co może zrobić z wiedzą, której najprawdopodobniej nie ma... :)

Z drugiej strony w moim wcześniejszym wpisie jest trochę prawdy, mającej miejsce nawet wśród weteranów FT lub VFT, że za małą 'gratyfikacją' uzyskuje się pomoc w bardzo zamkniętym gronie. Często w życiu tak bywa, że pomimo wcześniej nabytej 'wiedzy', nie ma się aktualnie czasu, by samemu poświęcić wiele godzin na szukanie deali na potrzeby 4/5/6 wypadów w ciągu roku, ponieważ na głowie jest sporo innych obowiązków (prowadzenie firmy, praca, doktorat, rodzina...itd). To są osoby doświadczone mające wieloletni staż na forach !!! więc nikomu nie wpada do głowy kretyński pomysł by gdziekolwiek dzwonić i również głęboko w 'du...' ma się kilka potencjalnych 'srebrników' za odsprzedanie deal'a dalej, bo na co dzień żyje się z czego innego, a prawdziwe podróże są pasją od minimum kilkunastu lat ;)

Specjalnie się nie spinam, co nie zmienia faktu, że nie jestem mocnym przeciwnikiem robienia z tricków biznesu, ani prezentowania na F4F możliwych koncepcji biznesowych w oparciu o nie. Temat traktuję poważnie, bo też potencjalne oszczędności są poważne. Poważnie też traktuję pracę osób, które spędzają tysiące godzin, żeby znaleźć nowe tricki.

To w koncu jestes przeciwnikiem,czy wrecz zwolennikiem? :lol:
Troche sie sam pogubiles w tym karkolomnym moralizatorstwie, moze warto wyluzowac, bo napiecie psychofizyczne, wplywa zle na procesy percepcyjno-poznawcze umyslu ;)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 08 Sie 2014 08:49 

niebieski
jacek96 napisał(a):
blasto napisał(a):
Specjalnie się nie spinam, co nie zmienia faktu, że nie jestem mocnym przeciwnikiem robienia z tricków biznesu, ani prezentowania na F4F możliwych koncepcji biznesowych w oparciu o nie. Temat traktuję poważnie, bo też potencjalne oszczędności są poważne. Poważnie też traktuję pracę osób, które spędzają tysiące godzin, żeby znaleźć nowe tricki.

To w koncu jestes przeciwnikiem,czy wrecz zwolennikiem? :lol:
Troche sie sam pogubiles w tym karkolomnym moralizatorstwie, moze warto wyluzowac, bo napiecie psychofizyczne, wplywa zle na procesy percepcyjno-poznawcze umyslu ;)

Zwykła literówka, ale pewnie wiesz lepiej...
Poprawiłem mój oryginalny post.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 08 Sie 2014 11:48 

złoty
chartsman napisał(a):
A tak swoją drogą, czy ktoś się skusił na tę okazję do Limy?
Gdyby nie fakt, że niespełna rok temu tam byłem, owe bilety byłyby już moje. :D

Ja się skusiłem.
Kupiłem BCN-AQP, CUZ-BRU na drugą połowę lutego.

#47 PostWysłany: 08 Sie 2014 14:33 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Tak patrzę i czytam i nie sądziłem, ze moja wrzutka wywoła aż taką burzliwą dyskusje ;)
Z tego też tytułu czuję się w obowiązku również wyrazić swoją opinię. Dostęp do TS mam. Niektóre deale jestem w stanie rozgryźć, a niektóre są dla mnie niestety za trudne. W pełni popieram idee TS. Jednak uważam, ze jest jasna granica podzialu na forum i wszyscy powinni się do niej stosować, zwłaszcza modzi i admini. TS do kodowania, pisania wskazówek, szukania itp. A dział "promocje+znalazłem tani przelot" do otwartego informowania się o danym dealu. Cena, jak ją uzyskać itp. Nie chcesz się czymś podzielić to ok, zachowaj to dla siebie. Ale pisanie na zasadzie "wiem, ale nie powiem" akurat tutaj jest co najmniej nie na miejscu.
A w ogóle to moim zdaniem, forum jest po to by sobie wzajemnie pomagać i wspólnie cieszyć się tanimi podróżami więc wyluzujcie wszyscy trochę ;)

#48 PostWysłany: 08 Sie 2014 15:10 

j_brawo napisał(a):
wyluzujcie wszyscy trochę ;)

wbrew pozorom powyzej jest pelen luz ;)

wracajac do offtopowej dyskusji.. mi sie wydaje ze uzytkownikow tego forum mozna podzielic ranga na:
a) czytelnik
b) udzielajacy sie
c) ma dostep do TS ale nie uzywa bo tam kosmos
d) zrozumial cos na TS i jest w szoku
e) dodal cos na TS i swiat jest w szoku
f) przestal sie udzielac gdyz sam jest w szoku ze az tyle wie ;)

j_brawo, tez uwazam ze powinnismy sie dzielic tanim lataniem ktore jest tworzone przez promocje lini lotniczych badz tez drobnych bledow np. BKK z WAW za 1800, czy ta wrzutka ("drobny" blad lini), ale sa tez i powazne bledy (np BKK z WAW za 400zl) ktore sa tam gdzies i ciagle funkcjonuja.. ale to jest jak ze stawem z rybami, lowiac po rybce raz na miesiac - bedziesz mogl lowic do konca zycia, jak sie wszyscy rzuca to rybki znikna ;)
 PM off  

#49 PostWysłany: 08 Sie 2014 15:27 

srebrny
bobo77 napisał(a):
'Promo' IB obserwuję od kilkunastu dni i faktycznie nadal najniższy rate jest na DOJ o którym piszesz...

...ten wątek dotyczy OJ BCN-LIM-BRU i ogarnęłoby mnie wielkie szczęście gdyby 260 euro o których pisze @Eryk byłoby do klepnięcia, nawet na najbardziej egzotycznym OTA, gdyż po trzech latach bardzo chętnie ponownie odwiedzę Andy...

Wystarczy kupowac z wyprzedzeniem i mozna jeszcze lepsze ceny osiagnac, nawet bez dostepu do magicznej TS.
Takie ceny na Ameryke Poludniowa pojawiaja sie cyklicznie i nie wiem skad ta podnieta?!
Pewnie kolejny zabieg socjotechniczny...

Pod koniec marca, byl wysyp wszystkich prawie kierunkow na Ameryke Poludniowa, na jesienne wyloty. Ceny oscylowaly wokol 250 euro.

Badz cierpliwy, a jeszcze Cie zemdli od ofert na te kierunki ;)
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 08 Sie 2014 15:43 
Awatar użytkownika

jacek96 napisał(a):

Edit.
Zmieniłam swój wpis, bo nie mam zamiaru uczestniczyć w dyskusji, będącej pożywką dla jakiegoś trolla z rozbujanym ego

Ostatnio edytowany przez bobo77 08 Sie 2014 16:50, edytowano w sumie 4 razy
 Profil Relacje PM off
lubi ten post.

#51 PostWysłany: 08 Sie 2014 15:51 

jacek96 napisał(a):
Wystarczy kupowac z wyprzedzeniem i mozna jeszcze lepsze ceny osiagnac, nawet bez dostepu do magicznej TS. Takie ceny na Ameryke Poludniowa pojawiaja sie cyklicznie i nie wiem skad ta podnieta?!

Haha teraz ja kawe ze smiechu wylalem :)
Cyklicznie.. no teraz jest.. ostatni raz temu bylo ok. rok temu przy bledzie LANa wiec jakis tam cykl jest. Oczywiscie mozesz czekac na cykle badz mozesz tez te cykle powodowac. Swoja droga TS to nic innego jak polska wersja:
http://www.flyertalk.com/forum/mileage- ... -2327.html
jezeli sam nie zaczniesz grac w te klocki to znudzisz sie tym linkiem w 20 sekund, jezeli zaczniesz to pewnie ustawisz to sobie na strone startowa ;)

Chyba czas zakonczyc ten temat.
 PM off
wersus79 lubi ten post.

#52 PostWysłany: 08 Sie 2014 16:14 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):

Faktycznie chyba najlepiej zakończyć ten temat, bo raczej informacje dotyczące aktualnej promocji są już wyczerpane ;)
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 08 Sie 2014 16:22 

srebrny
Anonymous napisał(a):
jacek96 napisał(a):
Wystarczy kupowac z wyprzedzeniem i mozna jeszcze lepsze ceny osiagnac, nawet bez dostepu do magicznej TS. Takie ceny na Ameryke Poludniowa pojawiaja sie cyklicznie i nie wiem skad ta podnieta?!

Haha teraz ja kawe ze smiechu wylalem :)
Cyklicznie.. no teraz jest.. ostatni raz temu bylo ok. rok temu przy bledzie LANa wiec jakis tam cykl jest. Oczywiscie mozesz czekac na cykle badz mozesz tez te cykle powodowac. Swoja droga TS to nic innego jak polska wersja:
http://www.flyertalk.com/forum/mileage- ... -2327.html
jezeli sam nie zaczniesz grac w te klocki to znudzisz sie tym linkiem w 20 sekund, jezeli zaczniesz to pewnie ustawisz to sobie na strone startowa ;)

Jesli od konca marca do poczatku sierpnia minal rok, to gratuluje scislego umyslu ;)

Widac tak zajety jestes TS, ze omijaja Cie oferty ogolnie dostepne.
Ja latam 1-2 razy do roku w tamte strony i nigdy nie zaplacilem wiecej, niz 300 euro, przecietnie wyszedl mnie kazdy lot ponizej 1000 zlotych.

@bobo77
Dzieki za info o Tokyo, jestem pod wrazeniem Twojej wiedzy :lol:
Tak marginesie, to przytaczaj dokladne informacje, AZ bylo w cenie ponizej 90 euro. Pomino takiej okazji sie nie skusilem, wiec za 160euro tym bardziej :D
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 08 Sie 2014 17:53 

Loty: 295
Kilometry: 586 681
Krajów: 70 / 32.7%
niebieski
Ameryka Południowa za mniej niż 300 euro pojawia się cyklicznie??
To chyba tylko w tej Twierdzy Szyfrów, bo w publicznie dostępnych ofertach promocyjnych przez ostatnie 2 lata ja natknąłem się na taką cenę tylko raz, właśnie gdzieś w okolicach marca, czyli - niestety - jakieś 2-3 tygodnie po moim powrocie stamtąd...
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 08 Sie 2014 19:42 

srebrny
tomgun napisał(a):
@jacek96

Zamiast pisać głupoty i oceniać innych, podzielił byś się z nami jakimiś znalezionymi promocjami. Jak to jest że, najwięcej dyskutują Ci co tylko korzystają, a nic konstruktywnego od siebie nie wnoszą. ;)

Z calym szacunkiem do Ciebie, ale mam tworzyc jakies historyczne archiwum?
Przeciez to juz bylo, teraz czas na nowe oferty, nie jakies prehistoryczne...

Nie ja rozpoczalem wycieczki osobiste, tylko odpowiedzialem adekwatnym jezykiem adwersarzom.
Moim celem nie byl spor, tylko uswiadomienie niektorym, moze ze slabsza pamiecia,albo stazem, ze takie oferty, to nie cos wyjatkowo rzadkiego.
Co do zarzutu niekontruktywnosci sie z Toba nie zgodze,ale szkoda czasu na dyskusje w tym pobocznym watku.
Sorry, jesli ktos zle odebral moje intencje.
Pozdrawiam

-- 08 Sie 2014 18:53 --

bobo77 napisał(a):
jacek96 napisał(a):

Edit.
Zmieniłam swój wpis, bo nie mam zamiaru uczestniczyć w dyskusji, będącej pożywką dla jakiegoś trolla z rozbujanym ego

Ladne.

Tym razem wklejam twoj wpis,by pozostal slad twojego pieknego slownictwa.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 08 Sie 2014 20:04 

niebieski
Nie karmić trolla!
To uwaga ogólna i tylko troll powinien poczuć się nią dotknięty.

Moderatorzy dzisiaj wyjątkowo łaskawi, pewnie kupują bilety z TS...
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 08 Sie 2014 20:10 

srebrny
tomgun napisał(a):
jacek96 napisał(a):
Co do zarzutu niekontruktywnosci sie z Toba nie zgodze,ale szkoda czasu na dyskusje w tym pobocznym watku.

Proszę rozwiń myśl i napisz jaki miałeś wcześniej nik ? Dlaczego usunąłeś konto ? A może masz multikino , tylko się ukrywasz pod drugim nickiem ? Co wniosłeś w to forum ?

Usunalem zgodnie z regulaminem, z powodu zbyt wielu uzytkownikow, z ktorymi bylo mi nie po drodze.
Dzielic znaleziskami sie ew.bede, gdy nabiore odpowiednich uprawnien, bo widze, ze na ogolnym wiele sie nie zmienilo od czasu mojego odejscia.
W innych kwestiach nie mysle sie tlumaczyc i prosze to uszanowac. Dziekuje.

-- 08 Sie 2014 19:11 --

blasto napisał(a):
Nie karmić trolla!

Nie bola mnie twoje slowa, one swiadcza tylko o twojej wysokiej kulturze osobistej.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 08 Sie 2014 20:43 
Awatar użytkownika

Hm... dorzucę swoje 3 grosze.

Osobiście uważam, że TS może i jest komuś przydatna, ale w praktyce jeśli policzyć czas jaki poświęca się na to żeby tam siedzieć (czas też kosztuje i to sporo) to wychodzi na to, że czasami lepiej dołożyć parę groszy i polecieć w ogólnodostępnej promocji za 300 euro np. do Ameryki Pd. Oczywiście można bawić się w rozkminianie i kombinowanie o co chodzi np. w zapisie FD C1w-C3se OTA OW. Ale... summa summarum po paru godzinach kombinowania w matrixach i innych cudacznych pośrednikach z drugiego końca świata (przerwanego napadem furii w czasie której zalewa się komputer kawą o 4 nad ranem, gdy wpada się na genialną myśl "człowiekowi, który to podał chodziło o One Way a nie One World!" okazać się może, że... super deal zdumpingowany kilka razy, przekombinowany i przemęczony google translatorem z japońskiego daje tylko 200 zł oszczędności...

Szkoda nerwów :-) Lepiej iść na spacer i kupić normalną promocję :)
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 04 Sty 2015 11:25 

jacek96 napisał(a):
tomgun napisał(a):
jacek96 napisał(a):

Proszę rozwiń myśl i napisz jaki miałeś wcześniej nik ? Dlaczego usunąłeś konto ? A może masz multikino , tylko się ukrywasz pod drugim nickiem ? Co wniosłeś w to forum ?

Usunalem zgodnie z regulaminem, z powodu zbyt wielu uzytkownikow, z ktorymi bylo mi nie po drodze.
Dzielic znaleziskami sie ew.bede, gdy nabiore odpowiednich uprawnien, bo widze, ze na ogolnym wiele sie nie zmienilo od czasu mojego odejscia.
W innych kwestiach nie mysle sie tlumaczyc i prosze to uszanowac. Dziekuje.

-- 08 Sie 2014 19:11 --

blasto napisał(a):
Nie karmić trolla!
To jak w końcu jest ?
Można być zbanowanym i zakładać sobie bezkarnie nowe konta ?
jacek 69 szaleje od jakiegoś czasu na forum.
Wszyscy wiedzą, że to zbanowany wcześniej maris83 i nic

Nie bola mnie twoje slowa, one swiadcza tylko o twojej wysokiej kulturze osobistej.

-- 04 Sty 2015 10:30 --

To w końcu kto to jest ten jacek96 , że sobie tak bezkarnie szaleje na forum.
Zbanowany kiedyś maris83 ??
 PM off  

#60 PostWysłany: 04 Sty 2015 11:44 

srebrny
By dotrzymac tobie poziomem, zapytam:kim jest jacakatowice? Moze to Antoni Macierewicz ze swoimi fobiami tutaj zagoscil?! :lol:
Na marginesie,jak juz temtatyka "rosyjska" zmeczyles wszystkich, to idz na spacer, albo pisz w temacie, zamiast jakies OT wszedzie robic :!:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości