Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 06 Sie 2014 09:53 
Awatar użytkownika

Loty: 35
Kilometry: 111 384
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
to po co podajesz cenę i trasę na otwartym forum skoro to nie jest informacja dla szerokiego grona???

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#22 PostWysłany: 06 Sie 2014 10:10 
Awatar użytkownika

Eryk napisał(a):
jasiub napisał(a):
Sorry @Eryk, że się wtrącę ale od podawania samych cen jest dział Loty w TS. Tu moim zdaniem piszemy otwacie :)

Ok, masz racje, przepraszam za zamieszanie!

@jasiub ma w pełni rację, że powinny być utrzymywane zasady dotyczące forum F4F, to co jest podane na otwartym jest dla wszystkich użytkowników, a jeśli ktoś nie ma zamiaru podawać szczegółów 'deala' to od tego jest TS... ta zasada powinna dotyczyć zarówno użytkowników, jak i moderatorów F4F, a @JIK swoimi wczorajszymi wpisami pokazał 'klasę' nie chcąc przekazać informacji na otwartym forum i zachowywał się jakby przez cały czas był w TS

@Eryk, co do samego xxxxxxx to od początku byłam świadoma o czym piszesz, co bardzo wyraźnie zaznaczyłam w moim pierwszym wpisie, ale skoro jest ktoś kto chce podzielić się swoją wiedzą na otwartym forum, to dlaczego nie pomóc by udostępnił to wszystkim... :roll:

Edit.
bobo77 napisał(a):
Co do 260 euro, to raczej chyba niewykonalne bez jakiegoś trick'u, ale jeśli mylę się, to @Eryk mógłby nas oświecić i pokazać gdzie takie 'cudo' znalazł... tym bardziej, że jego post jest na otwartym forum, a nie w TS

Ostatnio edytowany przez Hubert 08 Sie 2014 01:20, edytowano w sumie 3 razy
Nie kodujemy
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 06 Sie 2014 10:13 

IMHO, to dobrze, że napisał. Lepiej wiedzieć 'trochę' niż nie wiedzieć nic. Informacja, że można znależć taka cenę jest wartościowa. To że nie ma pełnej informacji tego nie umniejsza. Oczywiście byłoby lepiej, ale jak to się mówi - jak ktoś daje palec, to nie można na niego naskakiwać, że nie dał całej ręki.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 06 Sie 2014 10:21 
Awatar użytkownika

Eryk napisał(a):
Po aby garstka zainteresowanych sprawdziła swoją inteligencję?

rbn napisał(a):
IMHO, to dobrze, że napisał. Lepiej wiedzieć 'trochę' niż nie wiedzieć nic. Informacja, że można znależć taka cenę jest wartościowa. To że nie ma pełnej informacji tego nie umniejsza. Oczywiście byłoby lepiej, ale jak to się mówi - jak ktoś daje palec, to nie można na niego naskakiwać, że nie dał całej ręki.

OK, od tego o czym piszecie jest TS, a nie otwarte forum...
na otwartym forum powinna obowiązywać prosta zasada, jak mówisz 'A', to gdy inni użytkownicy grzecznie proszą powinno powiedzieć się 'B', dzieląc się posiadaną wiedzą... ale widać, że nie wszystkich ta zasada obowiązuje
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 06 Sie 2014 13:02 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
Eryk napisał(a):
JIK. Ponieważ czuje sie wywołany do tablicy to odpowiem: pytałeś mnie na PW jak to zrobić, nie podałem Ci sposobu zeby nie zaśmiecona została potem strona główna forum informacjami nie przeznaczonymi dla szerokiego grona. Po tym co sie stało widzę że miałem 100% racji. Miedzy bajki to można włożyć parę innych rzeczy. Jeśli ktoś nie potrafi czegoś znaleźć to jest to jego problem.
Po to w życiu są płoty: przejdą je tylko węże i tygrysy , reszta zostanie :mrgreen:

Spytałem tylko czy to co mam to dobry trop - odpowiedziałeś że tak

bobo77 napisał(a):
@JIK swoimi wczorajszymi wpisami pokazał 'klasę' nie chcąc przekazać informacji na otwartym forum i zachowywał się jakby przez cały czas był w TS

Jak tylko znalazłem dany routing to info pojawiło się na głównej z przykładowymi terminami. Przypadek ? Nie sądzę :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 06 Sie 2014 14:01 
Awatar użytkownika

JIK napisał(a):

Jak tylko znalazłem dany routing to info pojawiło się na głównej z przykładowymi terminami. Przypadek ? Nie sądzę :)

@JIK, ok

Prościej nie kontynuować tej jałowej dyskusji, gdyż nie prowadzi to do żadnego konstruktywnego końca i ujawnienia deala przez autora pierwszego wpisu na ten temat.
Przecież sam dobrze wierz, że @Eryk miał na myśli zupełnie co innego niż absurdalne AGP-GRU/LIM-BRU z głównej F4F, a teraz próbujesz tylko 'zaciemnić' całość...

OK, ja pasuję, bo to nie ma sensu, po tym przykładzie widzę, że najprawdopodobniej zasady otwartego forum F4F nie są takie same dla wszystkich...
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 06 Sie 2014 15:03 

no moze i AGP-GRU/LIM-BRU cenowo brzmi najlepiej ale i tak watpie zeby to ktos z glownej to kupil.. dolot z GRU do LIM bedzie kosztowal sporo, przez dzungle przejsc sie nie da ;) juz lepiej sobie zrobic DOJ z oboma stopami nad pacyfikiem badz nad atlantykiem
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#28 PostWysłany: 07 Sie 2014 01:45 

Loty: 295
Kilometry: 586 681
Krajów: 70 / 32.7%
niebieski
A ktoś mi wytłumaczy, o co z tą twierdzą szyfrów chodzi?
Dlaczego dostęp tam mają tylko wybrani i dlaczego pewne kombinacje lotów nie nadają się do publikacji?
Są tam błędy ze stron systemów linii na korzyść pasażera czy jak?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 07 Sie 2014 06:22 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

chartsman napisał(a):
Dlaczego dostęp tam mają tylko wybrani i dlaczego pewne kombinacje lotów nie nadają się do publikacji?

Witaj chartsman, tutaj znajdziesz odpowiedź na wszystkie swoje pytania: twierdza-szyfrow-zwiekszony-prog-dostepnosci,19,40512

Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 07 Sie 2014 07:24 

srebrny
chartsman napisał(a):

Nie ma tam dealii z bledami cenowymi.
TS powstalo,by osoby palace deale nie mialy do nich dostepu, ale gdy TS juz zaczelo funkcjonowac, to walkowane sa wciaz na nowo stare tricki,nowych nikt nie podaje, tylko "dzieli" sie nimi wsrod zaufanych kupcow. Natomiast gdy Admini cos odkryja,to i tak wrzucaja na glowna, co wynika wprost z checi zwiekszenia poczytnosci forum.

Jednym slowem wielkie nic,co by gdzie indziej, na otwartych forach znalezc nie mozna bylo, co zreszta widac po datach publikacji w TS.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 07 Sie 2014 07:30 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

jacek96 napisał(a):
chartsman napisał(a):

TS powstalo,by osoby palace deale nie mialy do nich dostepu, ale gdy TS juz zaczelo funkcjonowac, to walkowane sa wciaz na nowo stare tricki,nowych nikt nie podaje, tylko "dzieli" sie nimi wsrod zaufanych kupcow. Natomiast gdy Admini cos odkryja,to i tak wrzucaja na glowna, co wynika wprost z checi zwiekszenia poczytnosci forum.

Jednym slowem wielkie nic,co by gdzie indziej, na otwartych forach znalezc nie mozna bylo, co zreszta widac po datach publikacji w TS.

Jacek69 wyjaśnij mi jedno. Jak osoba, która nie ma dostępu do TS może wiedzieć co tam się znajduje? Czyżby multikonto czy tylko zwykłe domysły?

Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 07 Sie 2014 08:39 

srebrny
@JIK
Ani jedno, ani drugie.
Postepuje zgodnie z regulaminem portalu, zreszta nie bawia mnie dziecinne zagrania.
Na domyslach, tez swojego myslenia nie opieram.

Lubie Cie, wiec podziele sie ta "tajemna" wiedza z Toba. Mialem swego czasu dostep do TS, a obecnie mam kontakt z osoba, przed ktora ten sejf stoi otworem. Ot cala zagadka :)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 07 Sie 2014 13:33 

niebieski
jacek96 napisał(a):
chartsman napisał(a):

TS powstalo,by osoby palace deale nie mialy do nich dostepu, ale gdy TS juz zaczelo funkcjonowac, to walkowane sa wciaz na nowo stare tricki,nowych nikt nie podaje, tylko "dzieli" sie nimi wsrod zaufanych kupcow.

Jacku,
Dziękuję za odpowiedź, ale paradoksalnie brzmi ona dla mnie jak jeszcze większy szyfr, bo połączenie braku polskich znaków, skrótów myślowych i - jak mniemam - anglicyzmów mnie tu niestety przerosło.

Przeczytałem też wątek o zaostrzeniu kryteriów dostępu do tejże Twierdzy, lecz nadal nie pojmuję, jaki jest sens kodowania informacji, które i tak koniec końców idą do podziału, tyle że w mniejszym gronie. Cele zarobkowe? O jakich zaufanych kupców się tu rozchodzi?

Przy okazji przepraszam za zejście z tematu.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 07 Sie 2014 14:16 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Są dwa powody:
-większość ofert w TS jest pisanych kodem- mniej osób zada sobie trud by go znaleźć (lub da radę,bo nie zawsze to jest proste) deal dłużej przetrwa i osoby zaangażowane w szukanie będą dłużej z niego korzystać, jest mniej prawdopodobne, że pojawi się na blogu i zniknie w ciągu kilku h
- deal wiąże się z ryzykiem - tu chroni się mniej doświadczonych użytkowników przed ich nieświadomością ; np. kupujesz skomplikowaną konstrukcję,w której zalot do USA płacisz 100Euro, ale wiąże się ona z ryzykiem, że anulują Ci bilet powrotny gdy już będziesz na miejscu , są osoby , które podejmują takie ryzyko ,ale trzeba to robić świadomie (poczytaj sobie o Fuel Dumpingu)
 Profil Relacje PM off
wersus79 lubi ten post.

#35 PostWysłany: 07 Sie 2014 14:45 

chartsman napisał(a):
lecz nadal nie pojmuję, jaki jest sens kodowania informacji, które i tak koniec końców idą do podziału, tyle że w mniejszym gronie. Cele zarobkowe?

nie zarobkowe, gdyz tego sie nie da sprzedac, a nawet jakbys sprzedal 5 osobom to 3 byc cos pomieszaly bys musial oddac im pieniadze z wlasnej kieszeni
wyobraz sobie ze spedziles z dobre 2 tygodnie po 5h dziennie szukajac czegos (powaznie mowie) no i zatem czemu mialbys to oznajmic swiatu ot tak zeby wszyscy to sobie kupili? napiszesz to utrudnionym szyfrem w stylu "lecac do kraju w ktorym znajduje sie gora Huyana a wracajac z kraju ktory przegral najwyzej na mistrzostwach zaplacisz 270e" to sprawia ze na TS ludzie zaczynaja szukac poswiecajac kolejne dziesiatki godzin odkyrwajac kolejne okazje.. wpisujac to tutaj by Ci sie odechcialo bo ludzie by wspomnieli ze pora deszczowa, ze zimno, za krotko.. a jezeli deal bylby na prawde dobry (dookola swiata za 1000zl :) ) to znalazlbys go rano i zdecydowal sie kupic po pracy a go by juz nie bylo - a tak.. moze trwac latami ;)
 PM off
wersus79 uważa post za pomocny.

#36 PostWysłany: 07 Sie 2014 15:28 

niebieski
Hmmm, powoli zaczynam rozumieć, choć trop na "fuel dumping" (czyli awaryjne zrzucanie paliwa, za wikipedią) nadal prowadzi mnie donikąd. W życiu bym nie pomyślał, że szukanie tanich lotów może się przekształcić w hobby z pogranicza uzależnienia, które potrafi spędzać sen z powiek. :D

A odnośnie celów zarobkowych, to można by na tym jak najbardziej zarobić!
Zakładasz biuro turystyczne, wyłapujesz takie szalenie niskie kombinacje cenowe (przy okazji pracując w swej pasji), kupujesz hurtowo, organizujesz grupę i sprzedajesz im cały pakiet podróżny kilkakrotnie drożej. Aż samemu bym się na taki interes połakomił, hehe.

Dobra, już nie odbiegam od tematu. Dzięki za wyjaśnienia!
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 07 Sie 2014 18:46 
Awatar użytkownika

chartsman napisał(a):
W życiu bym nie pomyślał, że szukanie tanich lotów może się przekształcić w hobby z pogranicza uzależnienia, które potrafi spędzać sen z powiek. :D

:D
Widzę, że masz poczucie humoru i spory dystans do rzeczywistości, twój komentarz spowodował, że ze śmiechu prawie oblałam kawą laptopa, ale jest w tym ziarnko prawdy, gdyż bardzo łatwo zapędzić się samemu w sytuację gdy wartość poświęconego czasu na znalezienie/stworzenie deal'a przewyższa oszczędności z niego wynikające... faktycznie dla niektórych to już uzależnienie ;)

chartsman napisał(a):
Zakładasz biuro turystyczne, wyłapujesz takie szalenie niskie kombinacje cenowe (przy okazji pracując w swej pasji), kupujesz hurtowo, organizujesz grupę i sprzedajesz im cały pakiet podróżny kilkakrotnie drożej. Aż samemu bym się na taki interes połakomił, hehe.

Tego nie polecam, bo twój business plan ma jedną bardzo ważną wadę... 'biuro' będzie działać dobrze do pierwszej wpadki, do chwili gdy twoja grupa nie zostanie wpuszczona do samolotu bo dany 'trick' przestał działać i będziesz musiał ponieść koszty ściągnięcia tych osób do kraju z jakiegoś egzotycznego miejsca na końcu świata, a tym samym całe wcześniejsze zyski mogą okazać się za małe by to zrealizować...

...ale, istnieje inna możliwość zarobkowania by wykorzystać 'wiedzę' nic nie ryzykując... jest sporo osób skłonnych utrzymywać 'uzależnionego maestro' ofiarowując jemu niewielkie datki za udostępnienie informacji o dealu na konkretną destynację, chociaż sami często znają podstawy 'fly hackingu' to szanują wartość swojego własnego czasu i wolą zapłacić niż samemu szukać po nocach... osobiście znam kilka osób, które bardzo chętnie korzystałoby z takich usług latając regularnie poza obszar C2 ;)
 Profil Relacje PM off
wersus79 lubi ten post.

#38 PostWysłany: 08 Sie 2014 00:29 

niebieski
bobo77 napisał(a):
poro osób skłonnych utrzymywać 'uzależnionego maestro' ofiarowując jemu niewielkie datki za udostępnienie informacji o dealu na konkretną destynację, chociaż sami często znają podstawy 'fly hackingu' to szanują wartość swojego własnego czasu i wolą zapłacić niż samemu szukać po nocach... osobiście znam kilka osób, które bardzo chętnie korzystałoby z takich usług latając regularnie poza obszar C2 ;)

Miejmy nadzieję, że nigdy nie znajdą chętnego do dzielenia się wiedzą za pieniądze, chociaż takie sytuacje rzeczywiście się zdarzały. Konsekwencje są takie same jak w przypadku otwartej publikacji dealu: zbyt wiele rezerwacji = zabicie tricku. Ktoś zadzwoni tam, gdzie nie powinien, ktoś będzie chciał się odkuć i kupić to samo kolejnym 5 znajomym itp.

Tak jak już nie raz było tutaj pisane - o najcenniejszych dealach nie warto pisać na żadnych forach. Ja tak robię i polecam.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 08 Sie 2014 00:55 

niebieski
Wszystko fajnie, ale już te całe "deale" byście sobie darowali.
Tak bogaty i piękny język mamy, a tu taki śmietnik z niego robimy... :(
Czym zaś jest obszar C2?

A tak swoją drogą, czy ktoś się skusił na tę okazję do Limy?
Gdyby nie fakt, że niespełna rok temu tam byłem, owe bilety byłyby już moje. :D
 Profil Relacje PM off
wersus79 lubi ten post.

#40 PostWysłany: 08 Sie 2014 01:25 
Awatar użytkownika

blasto napisał(a):
Miejmy nadzieję, że nigdy nie znajdą chętnego do dzielenia się wiedzą za pieniądze, chociaż takie sytuacje rzeczywiście się zdarzały. Konsekwencje są takie same jak w przypadku otwartej publikacji dealu: zbyt wiele rezerwacji = zabicie tricku. Ktoś zadzwoni tam, gdzie nie powinien, ktoś będzie chciał się odkuć i kupić to samo kolejnym 5 znajomym itp.

Tak jak już nie raz było tutaj pisane - o najcenniejszych dealach nie warto pisać na żadnych forach. Ja tak robię i polecam.

@blasto, szkoda, że brakuje ci poczucia humoru, błagam nie spinaj się tak, przecież to są tylko rady dla @chartsmana co może zrobić z wiedzą, której najprawdopodobniej nie ma... :)

Z drugiej strony w moim wcześniejszym wpisie jest trochę prawdy, mającej miejsce nawet wśród weteranów FT lub VFT, że za małą 'gratyfikacją' uzyskuje się pomoc w bardzo zamkniętym gronie. Często w życiu tak bywa, że pomimo wcześniej nabytej 'wiedzy', nie ma się aktualnie czasu, by samemu poświęcić wiele godzin na szukanie deali na potrzeby 4/5/6 wypadów w ciągu roku, ponieważ na głowie jest sporo innych obowiązków (prowadzenie firmy, praca, doktorat, rodzina...itd). To są osoby doświadczone mające wieloletni staż na forach !!! więc nikomu nie wpada do głowy kretyński pomysł by gdziekolwiek dzwonić i również głęboko w 'du...' ma się kilka potencjalnych 'srebrników' za odsprzedanie deal'a dalej, bo na co dzień żyje się z czego innego, a prawdziwe podróże są pasją od minimum kilkunastu lat ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: FastHearing5774, hubski, Navek, pozeracz_owiec oraz 12 gości