Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Cze 2014 11:55 

daty 16/1-26/1, pewnie jest ich wiecej

mozna robic stopovery w chinach

pamietajcie ze jak macie jeden stopover w chinach na trasie europa-manila to mozecie go rozciagnac na max 72h w chinach uzywajac darmwoej wizy
jezeli jednak lecicie ..PEK-XMN.. to albo staracie sie o wize albo max 24h (czyt. musisz opuscic kraj nastepnego dnia).. co prawda niektorym sie udalo mur chinski w tym czasie zobaczyc :P

na AFTuk da sie zejsc o jeszcze jakies 50zl w dol

Załączniki:
Untitled.png
Untitled.png [ 12.06 KiB | Obejrzany 1741 razy ]
 PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 09 Cze 2014 19:48 

Loty: 82
Kilometry: 203 467
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Anonymous napisał(a):

mozna robic stopovery w chinach

pamietajcie ze jak macie jeden stopover w chinach na trasie europa-manila to mozecie go rozciagnac na max 72h w chinach uzywajac darmwoej wizy

UWAGA na tej trasie nie można uzyskac darmowej wizy 72 godzinnej

przekonałem się o tym osobiście

wiza 72godzina przysługuje jedynie gdy ladujemy w chinach i z tego samego lotniska mamy lot zagraniczny!! w ciągu 72godzin
w rzeciwnym razie gdy mamy polaczenie przez inne lotnisko ma się prawo jedynie do wizy 24godzinej wiec lepiej wyrobić sobie wize normalna jeśli chcecie pozwiedzać dluzej
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Cze 2014 00:17 

mozna w drodze powrotnej ;)
w drodze tam.. tylko max 24h (czyt. opusc kraj nastpnego dnia z dowolnego lotniska w kraju) badz aplikujcie o wize jednokrotnego wstepu i rozciagnijcie pobyt na tyle ile sie da

ps mega78 tez mialem ten sam problem na poczatku maja i musialem aplikowac o wize
 PM off  

#4 PostWysłany: 10 Cze 2014 03:27 

niebieski
ja niestety nie zostałem wpuszczony do samolotu w perth i musialem wracac inna droga ;) przez co spaliłem z dziewczyna 100.000 punktów w one world , ale kuala Lumpur i phuket ze stanem wojnym zaliczony ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Cze 2014 07:02 
Awatar użytkownika

niebieski
mega78 napisał(a):
ja niestety nie zostałem wpuszczony do samolotu w perth i musialem wracac inna droga ;) przez co spaliłem z dziewczyna 100.000 punktów w one world , ale kuala Lumpur i phuket ze stanem wojnym zaliczony ;)
Jak to nie wpuszczony? Możesz zdradzić więcej szczegółów?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Cze 2014 08:56 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
No to chyba zależy od osoby, która wizę daje na lotnisku. Bo ja np. nie miałem wielkiego problemu na granicy :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 04 Lip 2014 23:35 

niebieski
WaldekK napisał(a):
Jak to nie wpuszczony? Możesz zdradzić więcej szczegółów?

Nie dostanie sie wizy 72godzinnej jesli ma sie polaczenie wewnatrz chin samolotowe
w moim przypadku

Perth>Kanton>Pekin>Amsterdam

gdyby bylo bez przesiadki wewnetrzej to bym dostal wize
a tak....
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Lip 2014 15:11 

przy przesiadce w chinach mozna dostac tylko 24h tranzytowa.. i tu teraz jest kwestia ktore lotnisko i jaki pan nas obsluguje, jezeli calosc (przylot w chinach do miasta A i wylot z miasta B) jest do 24h to zawsze dostaniemy ja (24h) czasem lotniska maja wyjatek w naliczaniu 24h ktore jest traktowane jak 1 dzien ktory jest traktowany jako do jutra do polnocy czyli w szczegolnym przypadku jakbysmy wyladowali o 0:01 to mozemy byc nawet i 48h.. ale z tego co widzialem to sie zdarza choc jest ryzykowne i nikt tego nie chce potwierdzic tzn. lini lotnicza/amabasady itd ale na internecie mozna spotkac wiele osob ktorym sie to udalo zwlaszcza ze na pieczatce nie ma godziny, jest tylko tekst "masz opuscic kraj przed koncem dd/mm/yyyy jutra" ;)

nie mniej, to jest ryzykowny lot, sam musialem aplikowac o wize na moje glupie 52h w chinach, mega78 nie zostal wpuszczony.. <-- ale to byly 2 przypadki z ponad 48h ;)
 PM off  

#9 PostWysłany: 07 Lip 2014 15:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
A ja na PHN-CAN-PEK-AMS dostałem 36h wizę ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 07 Lip 2014 15:32 

Loty: 379
Kilometry: 759 148
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
mega78 wyjaśnij dokładniej dlaczego Cie nie wpuszczono?
Ile miałeś czasu na poszczególne przesiadki w Chinach, bo to istotne?
Tylko Pekin daje 72h bez wizy, to ile planowałeś w Kantonie?
Jeśli 24h to przecież masz prawo nie wychodzić z lotniska.
Rozumiem, że w Kantonie miałeś dłuższą przesiadkę ? To by wyjaśniało, jeśli nie to coś tu nie pasuje.

Według mnie wymóg by po otrzymaniu darmowej wizy lecieć dalej z tego samego lotniska tylko lotem międzynarodowym jest słuszny (żeby im ktoś nie zginął;), ale nie rozumiem dlaczego po przesiadce w Kantonie <24h przy której nie wychodzisz z lotniska nie mieliby Cie wypuścić w PEK na 72h.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Lip 2014 15:44 

rob_sad napisał(a):
Tylko Pekin daje 72h bez wizy, to ile planowałeś w Kantonie?

nie prawda, wiele lotnisk daje 72h sha, can, pek i jeszcze kilka innych. warunkiem jest to ze przylatujesz TAM z zagranicy i odlatujesz z TAMTAD za granice.

rob_sad napisał(a):
Jeśli 24h to przecież masz prawo nie wychodzić z lotniska.

Zeby odbyc lot krajowy, "musisz" wyjsc z lotniska

rob_sad napisał(a):
Rozumiem, że w Kantonie miałeś dłuższą przesiadkę ? To by wyjaśniało, jeśli nie to coś tu nie pasuje.

ja mialem w kanotnie 4h i 47h w pekinie -> bez wizy by mnie tez nie wpuscili

tutaj link do mojego wczesniejszego tematu odnosnie tego problemu jak i zdjecie wizy zeusa ;)
chiny-wiza-72h,15,42242&p=342734&hilit=wiza+chiny#p342734
 PM off  

#12 PostWysłany: 07 Lip 2014 16:36 

Loty: 379
Kilometry: 759 148
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Anonymous napisał(a):
nie prawda, przeczytaj moj post powyzej

Jakie miasta dają jeszcze 72h ? O Szanghaju pamiętam 48h.

Anonymous napisał(a):
Zeby odbyc lot krajowy, "musisz" wyjsc z lotniska.

Masz racje, nie pomyślałem o tym.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 07 Lip 2014 16:54 

rob_sad napisał(a):
Jakie miasta dają jeszcze 72h ? O Szanghaju pamiętam 48h.

Nie ma 48h wizy, sa tylko 24h, 72h i platne. 72h dostaniesz w :
Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Chongqing, Shenyang, Dalian i ponoc Xian od 1 czerwca tego roku.

rob_sad napisał(a):
Masz racje, nie pomyślałem o tym.

Ja tez nie jak kupowalem bilet ;)
 PM off  

#14 PostWysłany: 07 Lip 2014 18:56 

niebieski
Mnie wlasnie Southern China nie wpuscil do samolutu z Perth, ale mysle ze gdybym nie wyskoczyl przy checkin ze lece z 2 dniowa przerwa w Pekinie to by nie bylo problemu
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 8 gości