Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 223 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: promocja LOT
#161 PostWysłany: 12 Gru 2013 01:31 

Loty: 83
Kilometry: 204 734
Krajów: 23 / 10.8%
ewaolivka napisał(a):
Teraz zobaczyłam, że są zmienione godziny lotów do Aten. W poprzedniej promocji kupiłam, zarezerwowałam hotel a widzę, ze właściwie mam 1 dzień krócej (pół po przylocie i pół przed wylotem), 2 noce, z których właściwie nie skorzystam ( przylot o 2 w nocy i wylot o 5!). Cały wyjazd stał się zupełnie bezsensowny. Nigdy nie kupiłabym na takie godziny. Co zrobić z tym fantem? Rozumiem, że zwrot raczej nierealny. :-( Z góry dziękuję za sugestie. E.

Ja miałem pierwotnie zabookowane WAW-ATH na 02.04 (środa) i powrót 05.04 (sobota). Jak tylko zobaczyłem nowy rozkład to też się zdenerwowałem, bo pobyt na miejscu skrócił się prawie o 24h. Zadzwoniłem na infolinię i powiedziałem Pani, że z powodu zmiany rozkładu lotów chciałbym zmienić daty lotów. Pierwotnie myślałem, że uda sie jedynie przesunąć loty o kilka dni. Jednak zamiast tego od razu powiedziałem, że chce zmienić na wylot w środę 30.04 i powrót 05.05, a więc termin idealnie na majówkę. Pani odpowiedziała, że już zmienia i za kilkanaście minut powinienem dostać maila z potwierdzeniem nowych dat. I tak też się stało, także w sumie wyszedłem na tej zmianie rozkładu na plus, bo wydłużyłem sobie pobyt o jeden dzień i jadę w znacznie atrakcyjniejszym terminie pod względem klimatycznym i urlopowym.

Aha, i podaje numery do infolinii LOTu, na którą można dzwonić o dowolnej porze:
Call Center 24h
0 801 703 703 Poland
0048 22 577 95 72 Poland
22 195 72 mobile Poland

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#162 PostWysłany: 12 Gru 2013 01:43 

Loty: 83
Kilometry: 204 734
Krajów: 23 / 10.8%
klapio napisał(a):
Myślicie że mogą też skasować Tallin i Rygę ? Leciał ktoś lotem jesienią tam ? Jakie było obłożenie na tej trasie ?

Na początku września br. robiłem trasę WAW-HEL i RIX-WAW. Do Helsinek leciałem w środę, więc obłożenie powinno być spore jak na destynację biznesową, a tymczasem w samolocie (mniejszy Embraer) było może 25-30 osób... Natomiast przy powrocie w niedzielę z Rygi samolot był obłożony co najmniej w 80%. Estonia i Łotwa nie mają mocnych linii narodowych, więc LOT ma pewnie niezłą pozycję na tych rynkach z lotami na Bałkany i za ocean.

#163 PostWysłany: 12 Gru 2013 18:17 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Poolek napisał(a):
ewaolivka napisał(a):
Teraz zobaczyłam, że są zmienione godziny lotów do Aten. W poprzedniej promocji kupiłam, zarezerwowałam hotel a widzę, ze właściwie mam 1 dzień krócej (pół po przylocie i pół przed wylotem), 2 noce, z których właściwie nie skorzystam ( przylot o 2 w nocy i wylot o 5!). Cały wyjazd stał się zupełnie bezsensowny. Nigdy nie kupiłabym na takie godziny. Co zrobić z tym fantem? Rozumiem, że zwrot raczej nierealny. :-( Z góry dziękuję za sugestie. E.

Ja miałem pierwotnie zabookowane WAW-ATH na 02.04 (środa) i powrót 05.04 (sobota). Jak tylko zobaczyłem nowy rozkład to też się zdenerwowałem, bo pobyt na miejscu skrócił się prawie o 24h. Zadzwoniłem na infolinię i powiedziałem Pani, że z powodu zmiany rozkładu lotów chciałbym zmienić daty lotów. Pierwotnie myślałem, że uda sie jedynie przesunąć loty o kilka dni. Jednak zamiast tego od razu powiedziałem, że chce zmienić na wylot w środę 30.04 i powrót 05.05, a więc termin idealnie na majówkę. Pani odpowiedziała, że już zmienia i za kilkanaście minut powinienem dostać maila z potwierdzeniem nowych dat. I tak też się stało, także w sumie wyszedłem na tej zmianie rozkładu na plus, bo wydłużyłem sobie pobyt o jeden dzień i jadę w znacznie atrakcyjniejszym terminie pod względem klimatycznym i urlopowym.

Aha, i podaje numery do infolinii LOTu, na którą można dzwonić o dowolnej porze:
Call Center 24h
0 801 703 703 Poland
0048 22 577 95 72 Poland
22 195 72 mobile Poland

Ja mam lot na te same dni co Ty i chciałem przebukować na Lufthanse to nie chcieli kmioty (zasłaniając się przepisami nie wiadomo jakimi ). Tez myślałem na przełożeniem na majówkę, ale nie jara mnie przylot do Aten po 2 w nocy i wylot o 5 dwie noce zarwane i dwie doby hotelowe dodatkowo do opłacenia. Jeszcze powalczę o przelot w ramach Star Aliance, jak się nie uda to zrezygnuję i z całego serca będę życzył upadku tej pseudo linii lotniczej.

#164 PostWysłany: 26 Gru 2013 22:54 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
czy ktoś z was miał problem przy odprawie z powodu tego że infant zachorował i został w domu ?
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 26 Gru 2013 23:11 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Moi znajomi mieli, ale nie w Polsce, tylko w Madrycie. Pan przy odprawie nie mógł zrozumieć, dlaczego infant nie może lecieć i chciał nawet zawiadomić policję o podejrzanych pasażerach, którzy nie wiadomo co zrobili z dzieckiem w Hiszpanii.
Wtedy musieli się przyznać do całej sytuacji, ale tłumaczenie zajęło im dobre kilkanaście minut.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 26 Gru 2013 23:19 

niebieski
sranda napisał(a):
Moi znajomi mieli, ale nie w Polsce, tylko w Madrycie. Pan przy odprawie nie mógł zrozumieć, dlaczego infant nie może lecieć i chciał nawet zawiadomić policję o podejrzanych pasażerach, którzy nie wiadomo co zrobili z dzieckiem w Hiszpanii.
Wtedy musieli się przyznać do całej sytuacji, ale tłumaczenie zajęło im dobre kilkanaście minut.

no to mnie nie pocieszyłeś, ciekawe jak podejdą do tego w RIX. Lot mam dopiero w maju więc jeszcze zapewne sporo osób przede mną sprawdzi jaka będzie reakcja na chorego. zobaczymy jak się sytuacja rozwinie...
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 26 Gru 2013 23:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To zadzwoń do linii lotniczych i niech wykreślą go z systemu teraz, zanim polecisz :)
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 26 Gru 2013 23:37 

niebieski
skrzat napisał(a):
To zadzwoń do linii lotniczych i niech wykreślą go z systemu teraz, zanim polecisz :)

zawszę trzymałem się zasady żeby nie dzwonić. ale w sumie w tym przypadku może i racja bo dla przewoźnika wszystko się zgadza.
mówisz że nie powinni robić problemów albo może już sprawdzałeś ten patent ?
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 26 Gru 2013 23:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli ktoś ma tutaj anulować rezerwację, to tylko OTA.
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 27 Gru 2013 09:51 

niebieski
mezzo napisał(a):
Jeśli ktoś ma tutaj anulować rezerwację, to tylko OTA.

czyli lot nie może nic zmienić w rezerwacji ? czyli pozostaje jedynie nic kombinować i palić głupa przy odprawie ? :D
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 27 Gru 2013 10:23 

niebieski
Zaraz, zaraz. Przecież jak lecisz z RIX z infantem, to pewnie lecisz Lotem i najpierw polecisz z WAW do RIX, czy się mylę? Jeśli odcinek WAW-RIX i RIX-WAW masz na jednym bilecie to nie polecisz z infantem już na pierwszym odcinku, więc wiadomo, że go nie masz w drodze powrotnej.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 27 Gru 2013 11:39 

Maris83 napisał(a):
Nie da się usunąć infanta z rezerwacji - więc nawet nie blokujcie linii z tym wyimaginowanym "problemem". Ostatnio stwierdziłem, spoglądając na drzwi terminalu, że zostawiłem go chyba w autobusie - i osoba w check'in jedynie się uśmiechnęła i dała mi kartę pokładową tylko dla mnie. Pamiętajcie NIE MAJĄ PRAWA robić z tego tytułu problemów - jak będą, to reklamacja na tą osobę (poproście o godność). Podajcie w reklamacji nr karty M&M, jest szansa, że sprezentują Wam z 5tys mil na przeprosiny (przynajmniej mi się udało coś takiego - może nie chcieli zrazić pasażera statusowego do siebie?).

Ale napisz coś więcej. Złożyłeś reklamację ale ostatecznie nie poleciałeś na tamtej rezerwacji? Oddali Ci kasę za dokonanie nowej + 5 tys. mil?
 PM off  

#173 PostWysłany: 20 Sty 2014 03:14 

Loty: 4
Kilometry: 14 401
Krajów: 3 / 1.4%
Mam pytanie. Mam rezerwacje WAW-RIX-WAW na marzec. Na checkmytrip jest widoczna (status potwierdzony) jest podany numer biletu LOT, pieniadze z karty pobrane ... W zwiazku z tematem o niewpuszczaniu pasazerow z infantem pytanie brzmi jak sprawdzic czy mam ETX ? Mam kawałek do Warszawy i nie chcialbym sie zdziwic ...

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 20 Sty 2014 03:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Powinieneś dostać numer na e-mail.
Przez checkmytrip sprawdzasz po rozwinieciu danych pasażera, przy opisie "e-ticket number".
Biletu Lot'u mają początek 080-
 Profil Relacje PM off
Somsiad lubi ten post.

#175 PostWysłany: 22 Sty 2014 07:19 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 010 827
Krajów: 78 / 36.5%
niebieski
Jest trochę terminów na wakacyjne weekendy dla osób, którym ciężko wziąć wolne, a chcą gdzieś wyskoczyć choćby na chwilę.
Generalnie sob-nie, ale można pododawać piątki zachowując cenę.

RIX np. 26-27.07, 02-03.08, 23-24.08, 30-31.08.
TLL np. 26-27.07, 9-10.08.

Załączniki:
T Zrzut ekranu 2014-01-22 o 06.10.15.png
T Zrzut ekranu 2014-01-22 o 06.10.15.png [ 83.68 KiB | Obejrzany 2163 razy ]
R Zrzut ekranu 2014-01-22 o 05.42.05.png
R Zrzut ekranu 2014-01-22 o 05.42.05.png [ 84.75 KiB | Obejrzany 2163 razy ]
 Profil Relacje PM off
JIK lubi ten post.

#176 PostWysłany: 22 Sty 2014 17:53 

Z Waszego doświadczenia, jak wygląda dostępność biletów w czasie takich promocji jak jest teraz w locie, czyli trwających klika dni? Cała pula jest wrzucana od razu i po wykupieniu najlepszych okazji promocja zamiera, czy może lot dorzuca co jakiś czas nowe bilety? Nie zdążyłem kupić interesującego mnie biletu i nie wiem czy jest jeszcze po co siedzieć i odświeżać co chwile stronę czy jak nie kupiłem po niższej cenie to już nie kupię?
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 22 Sty 2014 18:18 

spinacz napisał(a):
Z Waszego doświadczenia, jak wygląda dostępność biletów w czasie takich promocji jak jest teraz w locie, czyli trwających klika dni? Cała pula jest wrzucana od razu i po wykupieniu najlepszych okazji promocja zamiera, czy może lot dorzuca co jakiś czas nowe bilety? Nie zdążyłem kupić interesującego mnie biletu i nie wiem czy jest jeszcze po co siedzieć i odświeżać co chwile stronę czy jak nie kupiłem po niższej cenie to już nie kupię?

Prawdopodobnie już nie kupisz w tym terminie bo zostały wykupione...
 PM off  

Temat postu: Re: Odp: promocja LOT
#178 PostWysłany: 22 Sty 2014 18:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
spinacz napisał(a):

Jest szansa, że dorzucą, np dziś chciałem kupić kumplowi odessę w danym terminie i nie było tych tańszych a po godzinie nagle się pojawiły
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 22 Sty 2014 23:29 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
Też miałem dziś tak, że najpierw kupiłem 2 bilety (WAW-TLL-WAW -9-12.08 po 119PLN RT), później nie było w tym terminie w tej cenie. A po kilku godzianch koledze udało się jeszcze jedną sztukę dokupić również za 119zł.

#180 PostWysłany: 22 Sty 2014 23:40 

Zbanowany
Potwierdzam, jest szansa, że coś dorzucą. Mi się udało Rygę zarezerwować w wybranym terminie. Najpierw nie było tych najtańszych, a po paru godzinach magicznie się pojawiły :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 223 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: ncn, turysta bezendu oraz 11 gości