Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 262 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 28 Lis 2013 20:23 

Loty: 75
Kilometry: 126 849
Krajów: 18 / 8.4%
peter200 napisał(a):
Visa electron nie przechodziła wiec uzylem Visa entropay ale zamiast ceny 3 euro pobrali mi 47 euro... i taki tez przyszedl rachunek oraz ta kwota jest na potwierdzeniu rezerwacji. Zatem uwazajcie bo mozecie zaplacic duzo wiecej niz chcielibyście. Dodatkowo na drugiej zrobionej przeze mnie rezerwacji po jej dokonaniu dostalem emaila z informacja ze linia lotnicza domaga sie przelewu na konto a nie zaplacenia za bilet karta kredytowa. Oczywiście przy placeniu karta visa electron (ta transakcja przeszla) cena wynosila 3 euro na konto mam przelac 30 euro... Jezeli nie przeleje im pieniedzy do jutra to grozi mi karaz za anulowanie biletu w wysokosci o 50 do 100 euro. Poczytalem na niemieckich formach i okazuje sie ze ten portal jest znany z tego typu nielegalnych praktyk. Pobieraja za odwolanie rezerwacji az 50 euro i na nic skargi. Ten bilet jest mi potrzebny wiec im przelalem pieniadze ostrzegam tylko pozostalych zeby uwazali na podobne praktyki i czytali emaile.

Błąd płatności Edreams, ale dalej moja wina .

Ostatnio edytowany przez Misioleks 28 Lis 2013 22:15, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#162 PostWysłany: 28 Lis 2013 20:56 
Awatar użytkownika

Loty: 555
Kilometry: 823 993
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Ponieważ już to przerobiłem to napiszę w skrócie jak to się ma do prawa. Zgłaszacie reklamację do banku. Bank każe wam iść na Policję, dalej do prokuratury, zgłoszenie obejmuje bezprawne rozporządzanie waszym mieniem, dostajecie pismo z Policji o zgloszeniu, idziecie do baku. I na tej podstawie bank po konsultacji z Visą/Mastercard oddaje kasę. Dalej operator karty (np. Visa) ściąga kasę z firmy X która wam zabrała z karty więcej niż się należało.

Na Policji jest wymagany wyciąg z karty, dokument rezerwacji, zrzut z ekranu potwierdzający waszą wersję.

Image
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 28 Lis 2013 21:05 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
joael napisał(a):
Ponieważ już to przerobiłem to napiszę w skrócie jak to się ma do prawa. Zgłaszacie reklamację do banku. Bank każe wam iść na Policję, dalej do prokuratury, zgłoszenie obejmuje bezprawne rozporządzanie waszym mieniem, dostajecie pismo z Policji o zgloszeniu, idziecie do baku. I na tej podstawie bank po konsultacji z Visą/Mastercard oddaje kasę. Dalej operator karty (np. Visa) ściąga kasę z firmy X która wam zabrała z karty więcej niż się należało.

Na Policji jest wymagany wyciąg z karty, dokument rezerwacji, zrzut z ekranu potwierdzający waszą wersję.

to ciekawe - wizyta na policji konieczna? rozumiem, że tylko dla papierka, bo policja nic nie wskóra:)
w jakim banku to przerabiałeś?

#164 PostWysłany: 28 Lis 2013 21:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Misioleks napisał(a):
Hi. Mam podobny problem z włoskim Edreams. Tak wiem żeby ich omijać, ale nie wiedziałem że do tego stopnia są bezczelni.
Chciałem zabookować bilet RZE-WAW , wybrałem opcje z infant , cena z ich kartą Agros =0EUR.
Dla sprawdzenia wpisałem dane karty Visa , wszystko na zielono , tak jak na zdjeciu poniżej

Bezczelni? A co można powiedzieć o Tobie:
1. chciałeś oszukać z kartą
2. Nie masz dzieci
chyba znasz odpowiedź :lol:
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 28 Lis 2013 21:16 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
oj tam
rezerwacja zapewne byla na odlegly termin,
przy okazji chcial zaszczepic w pierworodnym wirusa latania

jako przyszly ojciec postapil nad wyraz roztropnie :)
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 28 Lis 2013 21:23 

jas_wedrowniczek napisał(a):
Misioleks napisał(a):
Hi. Mam podobny problem z włoskim Edreams. Tak wiem żeby ich omijać, ale nie wiedziałem że do tego stopnia są bezczelni.
Chciałem zabookować bilet RZE-WAW , wybrałem opcje z infant , cena z ich kartą Agros =0EUR.
Dla sprawdzenia wpisałem dane karty Visa , wszystko na zielono , tak jak na zdjeciu poniżej

Bezczelni? A co można powiedzieć o Tobie:
1. chciałeś oszukać z kartą
2. Nie masz dzieci
chyba znasz odpowiedź :lol:

1. :idea:
2. :geek:

To po co jest system płatności ? Wszędzie, poza nimi, system odrzuca zapłacenie inną kartą , niż podaję .
Oszukał bym ich , jak to ja bym ściągnął im z konta 58Euro .

#167 PostWysłany: 28 Lis 2013 21:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Pamiętajcie, wprowadzenie numeru karty i kliknięcie "kupuj" automatycznie identyfikuje jej rodzaj. Jeśli ktoś wprowadził np. numer karty MasterCard World, to system przyjmie, że klient właśnie taką kartą chciał zapłacić.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 28 Lis 2013 21:36 

niekoniecznie...chciales swiadomie wykorzystac blad systemu do osiagniecia korzysci :) a tu oni "§$"§$ Ciebie :)
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 28 Lis 2013 21:41 

mkobyszewski napisał(a):
niekoniecznie...chciales swiadomie wykorzystac blad systemu do osiagniecia korzysci :) a tu oni "§$"§$ Ciebie :)

System powinien informować przed zakupem, jaką kwotą będę obciążony . To chyba logiczne .
Ale z tego z sprawdzałem, albo błąd poprawili, albo takie cyrki robią się przy kwocie równej 0 .
Przy kwocie np 1.89E , wszystkie pola są na czerwono .

Pozdrawiam

#170 PostWysłany: 28 Lis 2013 21:50 

złoty
niekoniecznie Gaszpar - ktoś pisał przecież, że płacił Electronem i mimo to mu ściągnęli 30eur, więc chyba coś jest nie halo.

#171 PostWysłany: 28 Lis 2013 21:56 

Widzę że cześć tego forum lubi się ponabijać, zamiast pomóc .
No cóż jak jest deal, to każdy się rzuca .

Nikt nie lamentuje, tylko szukam przyczyny ich błędu w systemie. Na prawdę nie każdy od razu wie co to Karta Agros, tym bardziej ze wydaje ją Visa .
A cena 0EUR, czy 1.89Euro jest niezłym chwytem .

#172 PostWysłany: 28 Lis 2013 22:07 

to nie kwestia chwytu ze strony przewoznika...nie sadze zeby specjalnie zmieniali skrypt systemu placacego, zeby kasowal nieznajcych sie na systemach platnosci 'klientach' zwlaszcza ze kierunek RZE-WAW i WAW-RZE stal sie ostatnio bardzo popularny xD...jestem tak naprawde ciekaw jaki bedzie procent niewykorzystanych biletow...
Nie mam nic przeciwko wykorzystywaniu error-fare jak w ostatnich do NY(przez norweskich przyjaciol badz przez pelikan.cz ) czy dawnych Alitalii ale wszystko powinno sie miescic w jakis zdrowych granicach rozsadku.

Na przyszlosc jak juz cos takiego sie ponownie przydarzy to nie dziel sie tym na forum, polknij gorzka pigulke i tyle... I potem sie dziwimy ze Polacy maja taka opinie w Europie.
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 28 Lis 2013 22:13 

FP

Ostatnio edytowany przez Misioleks, 28 Lis 2013 22:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 28 Lis 2013 22:28 

Chyba najlepszy komentarz jaki można dodać do zaistniałej sytuacji ! :-)

Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 28 Lis 2013 22:29 

wojager napisał(a):
Chyba najlepszy komentarz jaki można dodać do zaistniałej sytuacji ! :-)

Też o tym pomyślałem

Heh , to chyba do całego tego tematu :D

#176 PostWysłany: 28 Lis 2013 23:14 

jak pisałem płaciłem różnymi kartami nie ma reguły... visa entropay pobrało opłaty jak za użycie zwykłej karty visa, przy płaceniu visa electron wbk raz pobrało niską kwotę która też jest na emailu z rezerwacją i wszystko gra innym razem zamiast 3 euro tak jak podczas rezerwacji przyszedł email gdzie jest kwota 30 euro do zapłaty. Zapłaciłem przelewem bo tego się domagali strasząc mnie 50 euro kary. Nie widzę reguły w ich działaniu..... swoją droga zrobiłem przelew tak jak chcieli 2 dni temu a biletu nadal nie wystawili, nie przysłali też żadnego emaila chociaż bilet mieli wystawić niby dzisiaj do godz. 18tej. Czekam dam znać jak to się skończyło.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 29 Lis 2013 12:24 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
fluege pisze teraz do mnie teraz codziennie ok 23. Achtung, rezerwacja niekompletna prosze poprawić daty lotu! :)

#178 PostWysłany: 29 Lis 2013 12:29 

złoty
dodaj do spamu :)

ja dziś złożę reklamację w citi - zobaczymy :))

#179 PostWysłany: 29 Lis 2013 12:35 
Awatar użytkownika

niebieski
maxima napisał(a):

hahaha,
chciałbym zobaczyć treść tj reklamacji, ciekawe czy napiszesz prawdę.
Chyba zostaniesz liderem teamu "żenua"
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 29 Lis 2013 12:45 

złoty
jas_wedrowniczek napisał(a):
maxima napisał(a):

hahaha,
chciałbym zobaczyć treść tj reklamacji, ciekawe czy napiszesz prawdę.
Chyba zostaniesz liderem teamu "żenua"

sami w banku mi to polecali :) na szczęście mam print screena płatności. No i zostałam 2 razy wprowadzona przez bank w błąd, o czym była mowa też w tym wątku.
no i nie wiem, co jest żenującego przy wyłudzeniu danych. A jak widać udaje się załatwić takie sprawy.

Ostatnio edytowany przez maxima 29 Lis 2013 12:54, edytowano w sumie 4 razy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 262 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot], Raphael oraz 6 gości