Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 262 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 27 Lis 2013 20:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale "latający" ss-mani zrobili bajzel w swoim sklepie, to ja już wolę zabrać dziecko na zakupy do sklepu ss-manów "siedzących całodobowo" - tam przynajmniej widzisz za ile kupujesz ...
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#142 PostWysłany: 27 Lis 2013 20:28 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
maczala1 napisał(a):
Ale "latający" ss-mani zrobili bajzel w swoim sklepie, to ja już wolę zabrać dziecko na zakupy do sklepu ss-manów "siedzących całodobowo" - tam przynajmniej widzisz za ile kupujesz ...

każdy sposób jest dobry ;) byleby skuteczny ;)

#143 PostWysłany: 27 Lis 2013 22:24 

Visa electron nie przechodziła wiec uzylem Visa entropay ale zamiast ceny 3 euro pobrali mi 47 euro... i taki tez przyszedl rachunek oraz ta kwota jest na potwierdzeniu rezerwacji. Zatem uwazajcie bo mozecie zaplacic duzo wiecej niz chcielibyście. Dodatkowo na drugiej zrobionej przeze mnie rezerwacji po jej dokonaniu dostalem emaila z informacja ze linia lotnicza domaga sie przelewu na konto a nie zaplacenia za bilet karta kredytowa. Oczywiście przy placeniu karta visa electron (ta transakcja przeszla) cena wynosila 3 euro na konto mam przelac 30 euro... Jezeli nie przeleje im pieniedzy do jutra to grozi mi karaz za anulowanie biletu w wysokosci o 50 do 100 euro. Poczytalem na niemieckich formach i okazuje sie ze ten portal jest znany z tego typu nielegalnych praktyk. Pobieraja za odwolanie rezerwacji az 50 euro i na nic skargi. Ten bilet jest mi potrzebny wiec im przelalem pieniadze ostrzegam tylko pozostalych zeby uwazali na podobne praktyki i czytali emaile.
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 27 Lis 2013 22:58 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
peter200 napisał(a):
Visa electron nie przechodziła wiec uzylem Visa entropay ale zamiast ceny 3 euro pobrali mi 47 euro... i taki tez przyszedl rachunek oraz ta kwota jest na potwierdzeniu rezerwacji. Zatem uwazajcie bo mozecie zaplacic duzo wiecej niz chcielibyście. Dodatkowo na drugiej zrobionej przeze mnie rezerwacji po jej dokonaniu dostalem emaila z informacja ze linia lotnicza domaga sie przelewu na konto a nie zaplacenia za bilet karta kredytowa. Oczywiście przy placeniu karta visa electron (ta transakcja przeszla) cena wynosila 3 euro na konto mam przelac 30 euro... Jezeli nie przeleje im pieniedzy do jutra to grozi mi karaz za anulowanie biletu w wysokosci o 50 do 100 euro. Poczytalem na niemieckich formach i okazuje sie ze ten portal jest znany z tego typu nielegalnych praktyk. Pobieraja za odwolanie rezerwacji az 50 euro i na nic skargi. Ten bilet jest mi potrzebny wiec im przelalem pieniadze ostrzegam tylko pozostalych zeby uwazali na podobne praktyki i czytali emaile.

takie numery to z nami ale nie nam,
wiesz gdzie sobie mogą wsadzić pogróżki, to ja ich mogę postraszyć za pobieranie zawyżonych opłat za płatność kartą

"When traders charge you for making a payment, this is known as a ‘payment surcharge’. From 6 April 2013 the Consumer Rights (Payment Surcharges) Regulations 2012 say that traders mustn’t charge you more than it costs them to process the payment. So if you pay using a credit or debit card you can only be charged the amount it costs to process the card. This will apply if you pay for a flight"
"If you weren’t aware of a payment surcharge because it wasn’t included in the price when you first started buying something, this is also misleading under another consumer law - Consumer Protection from Unfair Trading Regulations (2008)."
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 27 Lis 2013 23:21 
Awatar użytkownika

luftairways napisał(a):
peter200 napisał(a):

takie numery to z nami ale nie nam,
wiesz gdzie sobie mogą wsadzić pogróżki, to ja ich mogę postraszyć za pobieranie zawyżonych opłat za płatność kartą

"When traders charge you for making a payment, this is known as a ‘payment surcharge’. From 6 April 2013 the Consumer Rights (Payment Surcharges) Regulations 2012 say that traders mustn’t charge you more than it costs them to process the payment. So if you pay using a credit or debit card you can only be charged the amount it costs to process the card. This will apply if you pay for a flight"
"If you weren’t aware of a payment surcharge because it wasn’t included in the price when you first started buying something, this is also misleading under another consumer law - Consumer Protection from Unfair Trading Regulations (2008)."

ja dosyałem takiego maila

Sehr geehrter Herr....,

wir haben Ihre Stornierungsanfrage für 6247640/MGWEHB erhalten.

Die Stornierung erfolgt gegen eine Gebühr von 100,00 €, welche in Kürze dem von Ihnen bei Buchung angegebenen Zahlungsmittel belastet wird.

Mehr Informationen dazu finden Sie in unseren Allgemeinen Geschäftsbedingungen:
http://www.fluege.de/service/terms

Sofern eine erneute, bestätigte Buchung Ihrerseits vorliegt, werden Ihnen diese Gebühren wieder gutgeschrieben. Bitte beachten Sie jedoch, dass eine Erstattung nur möglich ist, wenn die Neubuchung auf unserem Buchungsportal erfolgte. Bitte informieren Sie dazu dann unser Servicecenter telefonisch unter 0341- 65050 81420 innerhalb von 24 Stunden nach Ihrer ursprünglichen Buchung. Gerne können Sie auch direkt auf diese E-Mail antworten.

Wenn Sie noch Fragen haben, können Sie sich sehr gern an uns wenden.

Mit freundlichen Grüßen

Ihr Linienflugteam

Unister GmbH
Barfußgäßchen 11
04109 Leipzig
Germany

service@fluege.de
www.fluege.de

Vertretungsberechtigter Geschäftsführer:
Andreas Prokop

Amtsgericht Leipzig, HRB 19056
Umsatzsteuer-Identifikationsnummer: DE 223921247

#146 PostWysłany: 28 Lis 2013 00:55 

nie kasujcie rezerwacji bo ten portal sciagnie z waszej karty 50 do 100 euro. Na niemieckim forum piszą że niestety nie mozna obronic sie przed takimi praktykami. Podczas rezerwowania biletu mozna jednak wykupic ochronę w cenie 9,99 euro od osoby platne extra.
"Standard Paket pro Person 9,99 €" co daje "Keine Gebühren bei Stornierung" czyli brak opłat podczas storna rezerwacji.
Ta niby ochrona daje tyle ze w razie zmian na bilecie oraz odwołania rezerwacji nie bedzie pobierany haracz w kwocie 50 - 100 euro. Dobrze to wiedzieć na przyszłość bo pewnie nie raz będziemy mieli do czynienia z tym portalem jeszcze. Generalnie bardzo ciekawa jest oferta taniego latania z tym portalem i mozna kupic mega tanie bilety, chociaz jak widać portal także ma dla nas niespodzianki w postaci dodatkowych opłat. Jak już pisałem zapłaciłem 30 euro (zamiast 3 euro) bo wiem ze inaczej bede płacił min 50 euro za to ze rezerwacja nie doszła do skutku.
Dziękuję wszystkim za kodowane wskazówki które pomogły mi odszukać ten deal w necie, mimo wyżej opisywanych nieprzyjemności podsumowując to świetna oferta.
P.S> luftairways pytała czy amex przechodzi - odpowiadam że nie przechodzi, sprawdzane przed chwilą.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 28 Lis 2013 01:02 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Krajów: 8 / 3.7%
Ale jak się będzie płaciło 50 Euro, gdy zablokujesz kartę?
A jeśli mam skriny, za ile kupowałem, to co wtedy?
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 28 Lis 2013 01:10 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
wniosek taki, żeby na tym portalu nie rezerwować i tyle. Spróbuję chargebacka jak mi zaksiegują transakcję (pewnie po niedzieli). Zobaczymy co zrobią :) choć sukcesów nie wróżę :(

#149 PostWysłany: 28 Lis 2013 01:44 

niebieski
maxima - płaciłeś VE?
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 28 Lis 2013 01:47 
Awatar użytkownika

mikerus napisał(a):
maxima - płaciłeś VE?

Płaciłaś - maxima to kobieta.
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 28 Lis 2013 02:07 
Awatar użytkownika

!jotodupca! napisał(a):
zablokowanie karty nic nie da. moga ci pobrac kase.

u mnie sprawa wyglada następująco:

Dokonałem transakcji zwykłą Visą, charge poszedl jak u kazdego na 30 euro :) po czym zablokowali 1 euro na koncie i momentalnie oddali. Ja odrazu zadzownilem na infolinie wbk aby zablokować karte. Wczoraj przysali pismo ze obciązają mnie kwotą 100 euro i rzeczywiście wczoraj o 22 z minutami probowali z tej kary pobrac 100 euro, ale ze karta zablokowana to transakcja zostala odrzucona przez bank (wlasnie dzownilem na infolinie) pani powiedziala ze kazda proba pobrania 100 euro zostanie odrzucona. Nowa karta przyjdzie z nowymi numerami takze nie bedą mogli pobrać nic. Mam nadzieje ze tyle w tym temacie a od stronki lepiej trzymajmy sie zdaleka.

#152 PostWysłany: 28 Lis 2013 03:21 
Awatar użytkownika

Mi przysłali jakiś kod rabatowy na 20 EUR. Dostał ktoś coś podobnego i próbował wykorzystać? Mi się nie chce już klikać w tym gó...e!
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 28 Lis 2013 09:41 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
też dostałam ten kod

płaciłam MC, ale zaznaczyłam, że płacę VE - mimo to dostrzegli, że VE to nie jest i mnie skasowali dodatkową kasę.

#154 PostWysłany: 28 Lis 2013 17:47 
Awatar użytkownika

dla szczesliwych posiadaczy wloskich maestro, na opodo.it z dzieckiem bilety krajowe tanio. :)

#155 PostWysłany: 28 Lis 2013 18:04 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
jmyitaly napisał(a):
dla szczesliwych posiadaczy wloskich maestro, na opodo.it z dzieckiem bilety krajowe tanio. :)

jmyitaly, juz pare stron temu o tym pisalem ale mikerus przypomnial ze to jest tylko sciema
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 28 Lis 2013 18:17 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
xyrxis napisał(a):
jmyitaly napisał(a):

jmyitaly, juz pare stron temu o tym pisalem ale mikerus przypomnial ze to jest tylko sciema

A posiadasz włoską maestro?

#157 PostWysłany: 28 Lis 2013 18:34 
Awatar użytkownika

horacy19 napisał(a):
xyrxis napisał(a):
jmyitaly napisał(a):

A posiadasz włoską maestro?

o to sry myslalem ze tylko airtickes jest niebookowalny

#158 PostWysłany: 28 Lis 2013 19:09 
Awatar użytkownika

Loty: 399
Kilometry: 576 520
Krajów: 56 / 26.2%
A govolo.pt z ich Visą przechodzi?
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 28 Lis 2013 19:33 
Awatar użytkownika

tararabuch napisał(a):

govolo.pt nawet z entropeyem juz nie dziala

#160 PostWysłany: 28 Lis 2013 19:45 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Krajów: 35 / 16.4%
Zbanowany
niebieski
jmyitaly napisał(a):
tararabuch napisał(a):

govolo.pt nawet z entropeyem juz nie dziala

A kiedy ostatnio działało?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 262 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], J.1 oraz 9 gości