Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Lut 2013 20:04 
Awatar użytkownika

Loty: 538
Kilometry: 781 582
Krajów: 77 / 36.0%
HON fly4free
Air France,trasa:Budapeszt-Paryż(CDG)-Santiago(SCL),terminy lipiec-sierpień
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Tadżykistan, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 13 Lut 2013 21:09 

złoty
I to w klasie Premium Economy.

#3 PostWysłany: 13 Lut 2013 22:02 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Do Budapesztu dostaniesz się chociażby autokarami orangeways z Krakowa za niewielkie pieniądze,mogę Tobie polecić metę w Budapeszcie niedaleko lotniska za 65 PLN,więc w czym problem?
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Tadżykistan, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Lut 2013 22:05 

niebieski
cena bardzo dobra, tylko, własnie te tylko... zima itd. ale chyba warto.... niestety ja sie jednak nie skuszę... wolę lato i dzień nie kończący sie o 16-17 godzinie...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Lut 2013 22:51 

złoty
Ja się skusiłem. Od dawna już chciałem się tam wybrać. A że zima... nie przeszkadza mi to :)

#6 PostWysłany: 13 Lut 2013 23:01 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Na dobre ceny Wizz Air czy Ryanair do Budapesztu z pewnością trzeba jeszcze poczekać.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Lut 2013 23:03 

niebieski
mucha, nie ukrywam że "zazdraszczam"... ale pozostaje ale.. :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Lut 2013 23:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tylko pozazdrościć :) Mam już zaplanowane dwa wyjazdy na wakacje i niestety budżet wyczerpany :(
Gdybym miaŁ możliwość lotu do Chile choćby zimą (tam) długo nie wahałbym się...
Image
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Lut 2013 23:21 

złoty
frei napisał(a):
Mucha, a na kiedy masz bilety? I kupowałeś od razu do Budapesztu coś?

Mam na końcówkę sierpnia. Jestem z Katowic więc do BUD pojadę autobusem z Krakowa albo polecę FR jak będzie dobra cena.

#10 PostWysłany: 13 Lut 2013 23:42 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tobie naprawdę musi się nudzić.Co to ma za znaczenie?
Lepiej zwróć uwagę,że opłata serwisowa tripsta.pl wynosi w tym przypadku TYLKO 20,00 PLN
Image
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 13 Lut 2013 23:48 

złoty
frei napisał(a):
A wyjaśni mi ktoś, jak to możliwe, że w tym locie podatek jest wyższy od ceny biletu?

Bo to nie jest promocja tylko źle wrzucona do systemu taryfa. Pewnie ktoś się pomylił o jedno zero. Identycznie było z Nową Kaledonią w AF jakiś czas temu: http://www.fly4free.pl/hit-rajska-wyspa ... a-2686-zl/

#12 PostWysłany: 13 Lut 2013 23:58 

niebieski
Zasadniczo dosyć często zdarzają się sytuacje, że taryfa jest niższa niż podatki (w tym YQ). To jest mało etyczne zachowanie linii lotniczych, które potem żądają często gigantycznych dopłat np. do biletów nagród lub unikają dzięki temu płacenia niektórych podatków. Base fare TK z Mediolanu do Kuwejtu, która była na F4F kilka dni temu to 0,50 EUR. Z tego co pamiętam to Noumea była spowodowana błędną konwersją walut (podobnie jak ostatni błąd TK WAW-KUL). A tak swoją drogą, czy ktoś z forum leciał do tej Nowej Kaledonii?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 14 Lut 2013 00:16 

złoty
blasto napisał(a):
A tak swoją drogą, czy ktoś z forum leciał do tej Nowej Kaledonii?

Znajomy leciał. Przed wylotem za free dwukrotnie żonglował sobie datami i zmieniał routing aby być po 2-3 dni w Seulu i Singapurze. Mil dostał tyle że starczyło na darmowy bilet z Polski do Portugalii (plus taxy kilkadziesiąt euro)

#14 PostWysłany: 14 Lut 2013 00:18 

niebieski
No właśnie podobno AF pozwalało praktycznie dowolnie zmieniać trasę i dodawać stopovery. Jeden z lepszych błędów ever, choć super-tanio nie było.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 14 Lut 2013 00:44 

złoty
blasto napisał(a):
No właśnie podobno AF pozwalało praktycznie dowolnie zmieniać trasę i dodawać stopovery. Jeden z lepszych błędów ever, choć super-tanio nie było.

Tylko że na trasie do Noumea można było lecieć przez Tokio, Osakę, Seul, Singapur itp. A do SCL inaczej niż z CDG się chyba nie da (bo nie sądzę że pozwolą na routing via USA).

Poza tym taryfa nie pozwala na to.

Stopover restrictions
1 STOPOVER PERMITTED IN EACH DIRECTION AT EUR 75.00 EACH.

#16 PostWysłany: 14 Lut 2013 01:06 

niebieski
Oczywiście. To jest inna taryfa z innymi regułami. Tutaj nie ma takich możliwości.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 14 Lut 2013 11:51 

niebieski
Dostaniesz fakturę na 2425,03 netto. Stawka VAT na bilet i opłatę serwisową to 0%
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 14 Lut 2013 14:37 

Przepraszam, że pytam. Jestem nowy. A nie można zarezerwować bezpośrednio na stronie AF?? Będzie bez pośredników. Ceny wyskakują takie same.
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 14 Lut 2013 14:45 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Można też bezpośrednio przez AF:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: katka256 oraz 5 gości