Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Lut 2013 18:58 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 755 415
Krajów: 75 / 35.1%
HON fly4free
Lufthansa,sporo dat w lipcu i jeszcze więcej w sierpniu (123 EUR-20 EUR kod). Oczywiście lądujemy na Heathrow,a nie jakimś wygwizdajewie w rodzaju Luton czy Stansted,no i bagaż w cenie,a także możliwość zobaczenia nowych wózków pokładowych,a to wszystko w szczycie sezonu :)
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 10 Lut 2013 19:02 

plus dojazd do Berlina to już kosmos.........
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Lut 2013 19:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wszystko zależy,gdzie mieszkasz.Z mojego miejsca zamieszkania jest mniej więcej taka sama odległość do Warszawy jak i do Berlina,a z tego ostatniego o wiele więcej atrakcyjnych połączeń niż z naszej stolicy...
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Lut 2013 19:48 

co z tego, że dla niektórych niedaleko do Berlina, mimo wszystko 400zł za lot do Londynu to bardzo dużo przecież.

#5 PostWysłany: 10 Lut 2013 20:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wraca temat - rzeka.
Nie można porównywać oferty LCC,w rodzaju Ryanair czy Wizzair z ofertą linii tradycyjnej,a więc posiłek na pokładzie,bagaż nadawany w cenie i brak cyrku z odprawą online,drukowaniem kart pokładowych,wyścigiem,aby zająć miejsca,lądowaniem na trzeciorzędnych europejskich lotniskach etc.
I tak przykładowo do Londynu można się dostać Ryanair, z wszystkimi opisanymi wyżej atrakcjami (szkoda jeszcze,że toaleta nie jest płatna),albo w cywilizowany sposób lądując na głównym lotnisku angielskiej metropolii.
Zawsze istnieli i będą istnieć zwolennicy linii tradycyjnych i nisko kosztowych.
Ja osobiście,jeśli nie muszę,to nie latam LCC,ale to nie oznacza,że tylko i wyłącznie podróżuję samolotem w klasie biznes :)
Wybór należy do Ciebie :)
PS.W wakacje nawet w systemach Ryanair czy Wizzair ciężko jest znaleźć bilety w atrakcyjnych cenach,bo to przecież dla nich okres żniw.
Image
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Lut 2013 20:55 
Awatar użytkownika

HON fly4free
nelson 1974 napisał(a):
Wraca temat - rzeka.
Nie można porównywać oferty LCC,w rodzaju Ryanair czy Wizzair z ofertą linii tradycyjnej,a więc posiłek na pokładzie,bagaż nadawany w cenie i brak cyrku z odprawą online,drukowaniem kart pokładowych,wyścigiem,aby zająć miejsca,lądowaniem na trzeciorzędnych europejskich lotniskach etc.
I tak przykładowo do Londynu można się dostać Ryanair, z wszystkimi opisanymi wyżej atrakcjami (szkoda jeszcze,że toaleta nie jest płatna),albo w cywilizowany sposób lądując na głównym lotnisku angielskiej metropolii.
Zawsze istnieli i będą istnieć zwolennicy linii tradycyjnych i nisko kosztowych.
Ja osobiście,jeśli nie muszę,to nie latam LCC,ale to nie oznacza,że tylko i wyłącznie podróżuję samolotem w klasie biznes :)
PS.W wakacje nawet w systemach Ryanair czy Wizzair ciężko jest znaleźć bilety w atrakcyjnych cenach,bo to przecież dla nich okres żniw.

Jaka szkoda, że nie ma na tym forum magicznego przycisku "Lubię to!"...

Niestety dzięki portalom takim jak ten wyrosło nam w ostatnich latach całe pokolenie nowych "podróżników" co to jeszcze niedawno w pieluchy walili i dzisiaj myślą że latając Ryanairem i inną różową landrynką są panami świata i chyba w życiu nie pojmą że można PODRÓŻOWAĆ i podróżować, no może przynajmniej do czasu aż pierwszy raz polecą gdzieś z normalnym przewoźnikiem, a nie takim co traktuje ludzi jak bydło czy worek kartofli.

Sam leciałem WAW-LHR-WAW naszym LOTem za ok. 400 PLN w First Minute czy Szalonej Środzie i mając dzisiaj ponownie taką ofertę dostępną nawet nie spojrzałbym na strony FR i W6 choćby sprzedawali bilety i po 1 PLN do Londynu, oj przepraszam - do Luton/Stansted.

P.S. Cenę można jeszcze obniżyć kupując oddzielnie bilet "tam" i "powrót" z użyciem 2 kodów, w bardzo wielu terminach wyjdzie nam cena 59(-29)EUR i 54(-17)GBP, czyli mniej niż 350 PLN. Świetna cena!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Lut 2013 21:09 

kemot napisał(a):
nelson 1974 napisał(a):
Wraca temat - rzeka.

Jaka szkoda, że nie ma na tym forum magicznego przycisku "Lubię to!"...

Niestety dzięki portalom takim jak ten wyrosło nam w ostatnich latach całe pokolenie nowych "podróżników" co to jeszcze niedawno w pieluchy walili i dzisiaj myślą że latając Ryanairem i inną różową landrynką są panami świata i chyba w życiu nie pojmą że można PODRÓŻOWAĆ i podróżować, no może przynajmniej do czasu aż pierwszy raz polecą gdzieś z normalnym przewoźnikiem, a nie takim co traktuje ludzi jak bydło czy worek kartofli.

Sam leciałem WAW-LHR-WAW naszym LOTem za ok. 400 PLN w First Minute czy Szalonej Środzie i mając dzisiaj ponownie taką ofertę dostępną nawet nie spojrzałbym na strony FR i W6 choćby sprzedawali bilety i po 1 PLN do Londynu, oj przepraszam - do Luton/Stansted.

zgadzam sie kompletnie. Wlasnie zabukowalem trase LHR-TLX-LHR za £90 (z kuponem) i uwazam te to jest super cena. Na LHR mozna dojechac na oyesterce, nie ladujesz gdzies w burakach 100 km od miasta, nie wspominajac o bagazu, posilku i bardziej cywilizowanych warunkach lotu

#8 PostWysłany: 10 Lut 2013 21:10 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jak to mówił Pyzdra z Janosika :"Co Ci powiem,to Ci powiem,ale Ci powiem"
Nic dodać - nic ująć :)
Image
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Lut 2013 21:16 

po co lecieć z bydłem możne swoim prywatnym odrzutowcem............idąc tym tokiem myślenia jeszcze większy komfort podróży
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Lut 2013 17:44 
Awatar użytkownika

Pany laduje tylko na LCY...
Troche smieszne te wasze przekrzykiwajki. w Londynie wszystko zalezy od tego w ktorej dzielnicy mieszkasz sie zatrzymujesz - jedni maja najblizej do Gatwick, inni do Stansted.
i jeszcze jedno - wg mnie trasy bizensowe - czyli wlasnie miedzy stolicami - latem sa tansze - bo to jest off-season

#11 PostWysłany: 11 Lut 2013 18:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Bardzo dobra cena. Ja zrezygnowałem całkowicie z Low Costów. Po prostu się to nie opłaca w moim przypadku. Przykład. Lecę do Birmingham z Poznania za miesiąc. Za bilet zapłaciłem dzisiaj 717 zł (Lufthansa). Mogę zabrać 2 torby do 32 kg każda (Freequent Traveller w M&M) + saloniki + odprawa przy stanowisku klasy business + zbieranie mil + posiłek na pokładzie. Jak dla mnie cena jest doskonała. Chociaż z pozoru drogo.

Dowód:

W tym samym terminiem miałem do wyboru Ryanair: Bydgoszcz - BHX za 140 zł i powrót BHX - Katowice za niecałe 120 zł. W sumie 260 zł. Do tego musiałbym doliczyć bagaż (2 walizki po 20 kg - mniej niż w Lufthansa) co kosztowaloby mnie 4 razy 20 euro = 80 euro = 340 zł po dzisiejszym kursie. W sumie daje to już 260 + 340 = 600 zł. Do tego muszę doliczyć koszt dojazdu z Poznania do Bydgoszczy i z lotniska w Katowicach (kto tam lądował wie, że to ponad 20 zł do centrum Katowic) + dojazd z Katowic do Poznania. Bilety kolejowe to koszt około 100 zł + dojazd na lotnisko w Bydgoszczy + z lotniska w Katowicach do centrum miasta - 30 zł. W sumie mamy więc 730 zł tanimi liniami, czyli DROŻEJ NIŻ LUFTHANSĄ O KOMFORCIE NIE WSPOMNĘ! O zmarnowanym na dojazdy czasie także nie...

Ktoś może powiedzieć, że można nie brać bagażu (ja zabrać muszę), że może nie jeść (a jedzenie w pociągu, coś na dworcu trzeba kupić...).

Nie oszukujmy się, nie ma czegoś takiego jak LowCost jeśli ktoś nie siedzi przy komputerze kilka godzin dziennie nie szuka promocji i nie może na miesiące wcześniej kupić. :-)

Pozdrawiam

davidiacus
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 11 Lut 2013 23:06 

kemot napisał(a):

ok, przepraszam, że w młodym wieku zainteresowałem się lataniem. Oczywiście, że zdarzyło mi się lecieć ryanairem i wizzairem dla przyjemności, a nie z konieczności.
A tak na poważnie, to wybacz, gdyby nie tanie linie, to wiele ludzi nie poleciałoby nigdy samolotem. I gdybym miał wybierać, to uwierz, że wolałbym latać normalnymi liniami, żeby uniknąć kolejek i chamstwa innych ludzi. Poza tym o ile mnie oczy nie mylą, forum to nosi nazwę 'fly4free' dlatego pozwoliłem sobie na komentarz, że to 'chyba drogo'. Ale co ja tam wiem, w końcu jeszcze niedawno waliłem w pieluchy :))

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: drex, Klebek oraz 9 gości