Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 86 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 05 Cze 2025 14:43 

Loty: 205
Kilometry: 409 821
Krajów: 49 / 22.9%
złoty
Zeus napisał(a):
No sorry, ale nie porównujmy jakość Air Arabią i OmanAirem, bo to jest przepaść

To nie jest takie złe porównanie - porównując całą podróż OmanAir + kilkanaście godzin flix/pociąg, komfort w podróży spod domu Air Arabia może być znacznie wyższy. To już zależy kto gdzie woli szukać kompromisu dla lepszej ceny.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#62 PostWysłany: 05 Cze 2025 14:53 

HON fly4free
Nie widzę żadnego powodu, żeby jechać autobusem czy pociągiem do FRA - jak można za bardzo mało mil plus całość dopłaty jakieś 350 zł. Ale nawet kupując bilet komercyjnie za 700-800 zł, to jak na lot np. sylwerster/nowy rok jest to sumarycznie (około 2000 zł) bardzo dobra cena. Przecież kupił, kto chciał, proste.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#63 PostWysłany: 05 Cze 2025 15:06 

Loty: 109
Kilometry: 242 344
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
+/- dwa dni urlopu można spędzić we flixbusach czy PKP albo w Tajlandi. Kto co woli i ile chce wydać sumarycznie.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 05 Cze 2025 15:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Wyraźnie napisałem, że jak ktoś szuka w "gorącym" terminie jak Święta czy Sylwester to z uwagi na dostępność - super deal. Wiem jak kształtują się ceny na tych kierunkach i z PL i z krajów ościennych i że nie wygląda to już tak różowo jak 3-4 lata temu. Niemniej - dokładnie to co napisał wyżej terrop, jak ktoś już się decyduje, bo kryterium stanowi cena, i będzie tłukł się te 16 godzin flixem, czy 8h z poznania pociągiem, to potem to sorry ale te 2x ~6h w samolocie to chyba już nikomu większej różnicy nie robi czy jest to jakiś przeciętny low cost czy linia posiadająca ***** w rankingu Skytrax. Bardziej zmierzałem do tego, że jak ktoś poluje, dajmy na to na 1Q 2026 na bilety dla całej rodziny i nie jest gotowy na szereg niedogodności związanych z tańszym, acz dłuższym dojazdem do FRA, to być może znajdzie w niedalekiej przyszłości, nawet w tych cyklicznych promkach G9, TK czy EY, coś pod siebie, sporo wygodniej, spod domu i patrząc na cenę total - jedynie w nieco większych pieniądzach.
 Profil Relacje PM off
Staniszkis lubi ten post.

#65 PostWysłany: 05 Cze 2025 15:24 

Loty: 113
Kilometry: 193 226
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
grodek napisał(a):
Jak urlop wypoczynkowy to nie ma co wyceniać a jak już tak szczegółowo do tego podchodzisz to możesz też wycenić i odliczyć brak zużycia mediów w okresie urlopu ;)

Wszystko zależy kto jak patrzy, ja wolałbym lecieć za 2400zł z Polski, niż 1200zł + transport gdzieś tam + strata 2 dni z urlopu płatnego :D

Nawet mając dniówkę 500zł, to już się na zero wychodzi, licząc to że potem ci braknie urlopu i potem musisz bezpłatny brać. A raczje jesteśmy na forum gdzie ludziom brakuje urlopu niż go mają za dużo :P

*Mówię tu oczywiście o randomowych datach, bo jak ktoś chce święta czy sylwester to inna sprawa i pewnie dobry deal.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 05 Cze 2025 15:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Przezywacie tego dojazdu, jakbyście mieli iść do Barcelony na nogach.
Wyjazd o 22 pociągiem z WAW/KRK i o 13 następnego dnia się jest w Frankfurcie. Czyli według waszego rozumienia, jakby lot był o 10 rano z Polski, też nie polecicie bo trzeba urlop brać z roboty?

O tempora, o mores...
 Profil Relacje PM off
15 ludzi lubi ten post.
novart uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 05 Cze 2025 16:03 

srebrny
Da się jeszcze szybciej i taniej, pociągami ekspresowymi, ale nie będę psuł zabawy malkontentom i podawał na tacy rozwiązań
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 05 Cze 2025 16:05 
Awatar użytkownika

złoty
Kusi mnie żeby to wziąć na lipcowy urlop. Wiem, że wtedy pora deszczowa w Tajlandii, ale czy ktoś z Was był w lipcu i może powiedzieć jak jest wtedy faktycznie? W internecie sporo danych, ale a to ile godzin średnio, a to ile mm opadów, a chodzi mi o praktyczną opinię kogoś, kto był w tym okresie. Byłem w różnych krajach w porze deszczowej i ogólnie deszcz np. okresowo kilka razy na dzień mnie nie przeraża, ale trafiłem też w Panamie, że non stop było oberwanie chmury, no i w tym przypadku już średnio.
 Profil Relacje PM off
mmaratonczyk uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 05 Cze 2025 16:07 
Awatar użytkownika

platynowy
Kilka lat temu lalo od czerwca do listopada prawie non stop codziennie. Rok temu bylo znosnie... roznie moze byc, ze wskazaniem na zle.
 Profil Relacje PM off
ncn uważa post za pomocny.

#70 PostWysłany: 05 Cze 2025 16:11 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
Amatorom podróży koleją przypominam o tym, że od grudnia ma jeździć nocny pociąg do Berlina ;)
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 05 Cze 2025 17:02 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Tymczasem szczęśliwie w końcu padło.
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#72 PostWysłany: 05 Cze 2025 17:37 
Awatar użytkownika

Loty: 524
Kilometry: 756 350
Krajów: 75 / 35.1%
HON fly4free
@jasiub No i Alleluja :-) Boże, ile tu jest malkontentów na forum, po prostu same marudy :(
@Sudoku Jeśli to lastminuter wrzucił wcześniej, to fajnie, ale jego wrzutek w ogóle na forum nie widać. Zupełnie odrębną kwestią jest, kto zagląda do jego ogródka :(
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#73 PostWysłany: 05 Cze 2025 17:56 
Awatar użytkownika

srebrny
jasiub napisał(a):
Tymczasem szczęśliwie w końcu padło.

Eee tam, padło. Bydlęca się skończyła, ale jest jeszcze biznes studio itp. , oczywiście nieco xd drożej.
Dryblas lubi ten post.

#74 PostWysłany: 05 Cze 2025 18:02 

platynowy
@Lastminuter.pl też ma dobre wrzutki, nie ma co marginalizować jego zasług. Tym razem zanim Ty wrzuciłeś, ja już miałem tixy na mailu, a jeszcze zdążyłem na spokojnie zjeść obiad. Niektórzy wychodzą chyba z założenia, że skoro jest związany z F4F to nie trzeba zostawiać lajków (dostał ich 3x mniej od Ciebie).
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#75 PostWysłany: 05 Cze 2025 18:03 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 185 531
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Terminy feryjne luty/marzec już umarły, niby scanner pokazuje ale jak wybierasz po dacie nic nie ma. Chwile człowieka nie ma na forum i takie wrzutki przepadają :(

#76 PostWysłany: 05 Cze 2025 19:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Gdyby komuś nadal zależało na WY w okresie ferii zimowych 26 i jakimś cudem ma po drodze do IST to w najtańszej klase BKK jest za około 1500zl
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 05 Cze 2025 19:13 
Awatar użytkownika

Loty: 524
Kilometry: 756 350
Krajów: 75 / 35.1%
HON fly4free
@Kothson Ja nikogo nie marginalizuję, po prostu stwierdzam fakt, że jego często świetne wrzutki nie są widoczne (poza zakładką "lastminuter.pl") i wielu z nas, forumowiczów w ogóle tam nie zagląda. Z kim jest związany @Lastminuter.pl nie ma dla nie żadnego znaczenia.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#78 PostWysłany: 05 Cze 2025 20:18 
Awatar użytkownika

złoty
Zgadza się, ja też przyznam, że tam nie zaglądam. Może byłaby możliwość, aby @Lastminuter.pl wrzucał topowe wrzutki do osobnych tematów? :)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#79 PostWysłany: 06 Cze 2025 06:52 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
ncn napisał(a):
Kusi mnie żeby to wziąć na lipcowy urlop. Wiem, że wtedy pora deszczowa w Tajlandii, ale czy ktoś z Was był w lipcu i może powiedzieć jak jest wtedy faktycznie? W internecie sporo danych, ale a to ile godzin średnio, a to ile mm opadów, a chodzi mi o praktyczną opinię kogoś, kto był w tym okresie. Byłem w różnych krajach w porze deszczowej i ogólnie deszcz np. okresowo kilka razy na dzień mnie nie przeraża, ale trafiłem też w Panamie, że non stop było oberwanie chmury, no i w tym przypadku już średnio.

uzyteczna stronka
wybierasz miasto, rok i informacje dot. pogody ktora jestes zainteresowany
https://weatherspark.com/h/y/113416/202 ... es-Summary
Załącznik:
aaa.jpg
aaa.jpg [ 98.66 KiB | Obejrzany 1419 razy ]

Załącznik:
aaa1.jpg
aaa1.jpg [ 131.05 KiB | Obejrzany 1419 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
7 ludzi uważa post za pomocny.

#80 PostWysłany: 08 Cze 2025 08:18 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
Możecie sprawdzić swoje rezerwacje na stronie przewoźnika? Nie wiem, czy to jakiś tymczasowy błąd na stronie Oman Air czy cichaczem zabrali się za anulacje, bo po wpisaniu numeru rezerwacji i nazwiska pojawia mi się komunikat "retrieve booking failed".
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 86 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Feedfetcher oraz 4 gości