Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 11 Paź 2024 15:28 

złoty
@czeskipepik a to wypada kliknąć mu "pomocny post" zamiast się rozpisywać ;)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#22 PostWysłany: 11 Paź 2024 15:31 

HON fly4free
czeskipepik napisał(a):
kostek966 napisał(a):
Rozumiem, że niektórzy kupują bilety lotnicze po to żeby się napić alkoholu, bo w domu tego nie ma ?, podziwiam

Myślę, że niektórzy ludzie po prostu nie lubią latać z ekstremistami, którzy próbują im dyktować, co mogą, a czego nie, i wolą przyjemniejszą obsługę na pokładzie.

Co ma alkohol wspólnego z "przyjemniejszą" obsługą nie mam pojęcia.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#23 PostWysłany: 11 Paź 2024 15:38 

srebrny
Panowie, dajcie już spokój z tym kto co pije lub nie na pokładzie. Oferta jest bardzo fajna, a ja osobiście Oman uważam za jedną z najlepszych linii jaką leciałem, zarówno poprzez uprzejmość załogi, jak i ilość oferowanego alkoholu (tym bardziej jak na ich kraj pochodzenia) i chyba nie jestem odosobniony w tej opinii. A ich 737 to nie Ryanairy, czy nawet LOTy, tylko mega wygodne maszyny z bogatym IFE na pokładzie, więc nie ma co demonizować.
Przy okazji chciałbym zauważyć, że godzina wylotu z Rzymu jest bardzo sprzyjająca dolotom.
4 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 11 Paź 2024 15:53 

niebieski
lluukk napisał(a):
@czeskipepik a to wypada kliknąć mu "pomocny post" zamiast się rozpisywać ;)

Kliknąłem „Lubię”. Nie jestem pewien, czy kliknięcie obu jest przydatne.

Edit: poprawione

Ostatnio edytowany przez czeskipepik, 11 Paź 2024 16:10, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 11 Paź 2024 15:57 

srebrny
@czeskipepik jest, bo za "Pomocny post" autor dostaje więcej punktów do statusu na forum. Ale spokojnie, za nieklikanie "pomógł" nikt Ci bana na forum nie da
Zeus lubi ten post.
czeskipepik uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 11 Paź 2024 23:36 

Loty: 351
Kilometry: 436 706
Krajów: 61 / 28.5%
srebrny
marek2011 napisał(a):
WY serwuje alkohol, nie wiem czy i co w Y, ale nie jest to linia dry ;-)
Nie zawsze, np. na locie ZNZ-MCT alkoholu nie doświadczysz nawet w biznesie, sprawdzone kilka lat temu.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 12 Paź 2024 00:02 

niebieski
"On your flight in Economy Class you can look forward to an exclusive experience while dining. Depending on the duration of your flight and destination you will be served a specially curated meal to satisfy your taste buds.
With an extensive choice you can choose between alcoholic, non-alcoholic, hot or cold beverages. On your request our flight attendant will be happy to serve you drinks in-between meal services."

2018 DXB-MCT-DEL nieograniczona ilość piwa, nie pytałem o inne rodzaje alkoholu
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 12 Paź 2024 01:02 
Awatar użytkownika

yaris21 napisał(a):
Podpowiedźcie proszę, czy to dobra oferta? Czy nie ma haczyków?
Marzę o pobycie w Tajlandii ale boje się, że odwołają jeden odcinek np. do Rzymu i leży cały trip.
Czy macie jakieś wskazówki przed rezerwacją biletów?

Tomo14 napisał(a):
Na szczęście lotów do Rzymu jest tak wiele, że jeżeli ci go odwołają to przeniesiesz na dzień wcześniej.

Jest też ryzyko, że odwołają lot w dniu wylotu, co mi się zdarzyło rok temu w przypadku WizzAir, a odszkodowanie ciężko wyciągnąć, bo twierdzą, że odwołanie nie nastąpiło z ich winy. Najlepiej wyruszyć dużo wcześniej, więc w razie takiej sytuacji można coś jeszcze zdziałać. Ewentualnie dopłacić i kupić bilet z Rzymu z możliwością odwołania lub zamiany. Jeżeli nie zdążysz to przebookujesz.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 12 Paź 2024 12:16 

niebieski
to ich odpowiedzialność, aby przebukować Cię na inne loty (+zakwaterowanie, transport, itd.), jeśli odwołają lot w krótkim czasie, bez względu na powód. Obowiązek opieki i odszkodowanie to dwie różne rzeczy.

Oman Air to nie Saudia czy inne obrzydliwe linie lotnicze, które śmieją się z przepisów UE, kradną bagaże itp.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 12 Paź 2024 12:20 
Awatar użytkownika

złoty
Chyba nie zrozumiałeś o czym mowa, chodzi o dolot do Rzymu z Polski i w razie różnych problemów np pogoda (mgła) najlepiej być dzień wcześniej, bo o ile Wizz będzie się starał znaleźć inny swój lot to w fr bym na to nie liczył
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#31 PostWysłany: 12 Paź 2024 12:26 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 122 711
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
czeskipepik napisał(a):

Oman Air to nie Saudia czy inne obrzydliwe linie lotnicze, które śmieją się z przepisów UE, kradną bagaże itp.

Koniec końców Saudia okazała się być całkiem ogarnialna, a z kradzieżą bagaży przez linie to ostro pojechałeś xD
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#32 PostWysłany: 12 Paź 2024 12:35 

platynowy
One way na ZNZ to świetna sprawa dla tych, którzy posiadają resztkę mil w M&M.

Na screenie 13.01 - 18.01
KRK - FCO 142 zł.
FCO - ZNZ 818 zł.
ZNZ - WAW 258 zł. + 20k
---
Razem 1218 zł., do optymalizacji.

Na plus można załapać się na A350. Na minus - kąpiel w Oceanie Indyjskim okupiona wysokim haraczem 94$ za osobę tak jak już było wspomniane w poprzednim poście. ImageImageImage
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 12 Paź 2024 12:45 
Awatar użytkownika

platynowy
@Kothson Nie ~1200pln, tylko circa 2100-2500pln. Mile też trzeba wycenić.
Ps1. A350 na ZNZ to stara maszyna ET, bardzo słaba
Ps2. W gratisie1-2h sajgon po przylocie dla tych, którzy nie uiścili nowego ubezpieczenia online. Przy LF 50% A350 i połowie ludzi z opłaconym haraczem.

Image
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#34 PostWysłany: 12 Paź 2024 13:13 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
fixmin napisał(a):
Tomo14 napisał(a):
Na szczęście lotów do Rzymu jest tak wiele, że jeżeli ci go odwołają to przeniesiesz na dzień wcześniej.

Jest też ryzyko, że odwołają lot w dniu wylotu, co mi się zdarzyło rok temu w przypadku WizzAir, a odszkodowanie ciężko wyciągnąć, bo twierdzą, że odwołanie nie nastąpiło z ich winy. Najlepiej wyruszyć dużo wcześniej, więc w razie takiej sytuacji można coś jeszcze zdziałać. Ewentualnie dopłacić i kupić bilet z Rzymu z możliwością odwołania lub zamiany. Jeżeli nie zdążysz to przebookujesz.

Jak najwłaściwsze podejście - już przechodziłem numery z odwołaniem dolotu i też zalecam lecieć do Rzymu dzień wcześniej. W ekstremalnych przypadkach nawet to może nie wystarczyć.
kostek966 napisał(a):
Chyba nie zrozumiałeś o czym mowa, chodzi o dolot do Rzymu z Polski i w razie różnych problemów np pogoda (mgła) najlepiej być dzień wcześniej, bo o ile Wizz będzie się starał znaleźć inny swój lot to w fr bym na to nie liczył

Przy złej pogodzie nie tylko tanie linie, ale takie jak Lufthansa (a w szczególności właśnie LH) rozłożą ręce i zaoferują dolot np. za 2 czy 3 dni.

#35 PostWysłany: 12 Paź 2024 22:39 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
thurin.cz napisał(a):
... np. na locie ZNZ-MCT alkoholu nie doświadczysz nawet w biznesie...

@yaris21 właśnie o takich haczykach, minach piszę, trzeba uważać!
thurin.cz lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: jacek96 oraz 6 gości