Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 67 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 20 Mar 2024 21:50 

Loty: 101
Kilometry: 204 085
Krajów: 26 / 12.2%
lukasz354 napisał(a):
Ja też kupowałem bilety przez OTA. Dodałem tam potem mój numer na stronie bodaj Airfrance i normalnie dla jednej rezerwacji zmieniłem długość pobytu o kilka dni a ja drugiej rezerwacji (Seul) bez problemu dali Korean air. Nikt nie robił problem czy OTA czy nie, jedyne co to musiałem podać ten kod z smsa.

Kiedy zrobiłeś to z AirFrance? Właśnie próbowałem, ale pisze, że nie może znaleźć mojej rezerwacji... Zadzwoniłem na infolinię Saudia i mężczyzna powiedział, że od końca czerwca nie będzie lotów między JED i DAR i kazał mi skontaktować się z OTA. Prawie niemożliwe jest, aby OTA wysłała mnie do innego przewoźnika w tych terminach. Dlatego myślę, że przesunięcie terminu na wcześniejszy termin lub otrzymanie zwrotu pieniędzy to jedyne dwie opcje.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#62 PostWysłany: 20 Mar 2024 22:27 

Loty: 265
Kilometry: 510 675
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Saudia Wam tego już nie zmieni, mają teraz całkiem inne wytyczne i się tego twardo trzymają. Jak OTA to tam odeślą, zero negocjacji już, dobre czasy w tej linii już się skończyły. Przy kupnie z OTA się sytuacja komplikuje, obyście mieli pakiet odpowiedni wykupiony ;)
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 20 Mar 2024 22:38 

Loty: 64
Kilometry: 111 587
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
lza napisał(a):
lukasz354 napisał(a):
Ja też kupowałem bilety przez OTA. Dodałem tam potem mój numer na stronie bodaj Airfrance i normalnie dla jednej rezerwacji zmieniłem długość pobytu o kilka dni a ja drugiej rezerwacji (Seul) bez problemu dali Korean air. Nikt nie robił problem czy OTA czy nie, jedyne co to musiałem podać ten kod z smsa.

Kiedy zrobiłeś to z AirFrance? Właśnie próbowałem, ale pisze, że nie może znaleźć mojej rezerwacji... Zadzwoniłem na infolinię Saudia i mężczyzna powiedział, że od końca czerwca nie będzie lotów między JED i DAR i kazał mi skontaktować się z OTA. Prawie niemożliwe jest, aby OTA wysłała mnie do innego przewoźnika w tych terminach. Dlatego myślę, że przesunięcie terminu na wcześniejszy termin lub otrzymanie zwrotu pieniędzy to jedyne dwie opcje.

Wikipost w tym temacie
saudia-opinie-recenzje-pytania-uwagi,226,36862&p=1686571&hilit=saudia#p1686560

#64 PostWysłany: 21 Mar 2024 11:42 

Loty: 101
Kilometry: 204 085
Krajów: 26 / 12.2%
lukasz354 napisał(a):
lza napisał(a):
lukasz354 napisał(a):

Wikipost w tym temacie
saudia-opinie-recenzje-pytania-uwagi,226,36862&p=1686571&hilit=saudia#p1686560

tak, właśnie tego próbowałem i nie działa z moją rezerwacją. Otrzymuję następujący komunikat o błędzie:
Cytuj:
We could not locate your booking details. Please note that we only have details about Air France or KLM flights and ticket numbers, or bookings made via Air France or KLM. Please contact the Air France customer service department if you have any further questions.

wieczorem otrzymałem kolejnego SMS-a od Saudia, że połowa dalszej podróży również została odwołana, więc teraz mam piękny plan podróży obejmujący tylko 1 pozostały lot: FCO-JED. Jedyną bezpłatną opcją oferowaną przez OTA w tym przypadku jest „zmiana rezerwacji na ten sam termin, który zarezerwowałeś wcześniej”. Zdecydowałem się na to i jeśli nie zaoferują alternatywnych lotów, będę musiał walczyć o pełny zwrot pieniędzy…

#65 PostWysłany: 21 Mar 2024 12:13 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 493 444
Krajów: 45 / 21.0%
niebieski
wikipost jest nieaktualny, w tym samym temacie podrzucałem info o tym jak teraz aktualizować dane w rezerwacji: saudia-opinie-recenzje-pytania-uwagi,226,36862&p=1596490&hilit=tarom#p1596490

#66 PostWysłany: 24 Kwi 2024 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 118 221
Krajów: 23 / 10.8%
Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym wcześniej?
Pokazuje, że najpierw mamy polecicec do Londynu z Jeddach, a dopiero potem 3 dni później z DAR do Jeddach :D.
Muszę przyznać, że trochę mi to nie po drodze, gdy próbuje zmienić lot nie pokazuje innych lotów, wiec mam lekkiego stresa.

Załączniki:
431186469_786585986258003_8435729022865209608_n.jpg
431186469_786585986258003_8435729022865209608_n.jpg [ 100.56 KiB | Obejrzany 625 razy ]

#67 PostWysłany: 24 Kwi 2024 22:21 

niebieski
tam były bardzo duże zmiany rozkładowe do DAR SV lata bardzo nieregularnie
generalnie to dzwon i jakoś sobie to pozmieniaj i poukładaj...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 67 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: cyberpunk64, czeskipepik, tasma oraz 4 gości