Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 31 Sie 2020 21:54 
Awatar użytkownika

15 września. Kontaktowałem się między innymi z linią lotniczą.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#62 PostWysłany: 31 Sie 2020 22:16 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 111 / 51.9%
srebrny
LIAT podał Ci informację, że lot będzie zgodnie z rozkładem?

#63 PostWysłany: 01 Wrz 2020 09:09 

niebieski
@przemos74 Raczej na pewno się nie odbędzie.

Ja miałem mieć lot 10 września, pisałem bezpośrednio do LIAT i mam taką odpowiedź z wczoraj:

Customer Relations acknowledges your response. Flights have been suspended.
Please be advised that LIAT is currently under Administration. The Administrator is Mr. Cleveland Seaforth of BDO.
Any person or passenger having a claim against the Company, whether liquidated, unliquidated, future or contingent, is required to present particulars of their claim in writing to the Administrator.
Please provide the Administrator with the following information.
A copy of the original itinerary which includes the flights and cost of your booking
Address and telephone contact
All correspondence should be addressed to Cnr. Factory Road & Carnival Gardens. P.O. Box 3109, St. John’s, Antigua.
Persons who wish to contact Seaforth directly may call: 268-462-8868/9; Facsimile: 268-462-8808; or email: administrator.liat@bdoecc.com
Sincerely,

Natomiast na stronie Corsair cała rezerwacja jest ciągle potwierdzona. Napisałem do nich, czy mnie wpuszczą do samolotu, w szczególności na locie powrotnym, jeśli środkowy się nie odbędzie, ale i tak nie mam zamiaru lecieć. Chociaż Martynikę i Gwadelupę można z testem zwiedzić bez kwarantanny.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 01 Wrz 2020 16:19 

Mi powiedzieli na infolinii LIAT (loty 10.09), że one się nie odbędą na pewno, ale tickets.pl cały czas ma wszystkie loty potwierdzone, gdy na check my trip mam okrojone z odcinków LIATu. Dzwoniłem na infolinie obu linii oraz tickets.pl i jedyne co można zrobić, to dostać zwrot, mimo iż naciskałem by loty przełożyli na później...
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 27 Wrz 2020 09:43 

Czy komuś udało się poleciec? Lub dowiedzieć czegoś więcej?
Poza anulowaniem lotu ORY-YUL przesunęli mi datę wylotu YUL-FDF o 4 dni. Nawet nikt ze mną tego nie konsultował.
Liat odpisał mi, ze mam ubiegać się o refund bo loty i tak nie odbędą się.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 27 Wrz 2020 14:07 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 111 / 51.9%
srebrny
Ja zadzwoniłem do Expedia 2 dni przed lotem i poprosiłem o anulowanie podróży. Dostałem też od nich maila na prośbę że loty LIAT są zawieszone, a sama Expedia nie aktualizuje swojego itinerary. Następnie z całą tą dokumentacją wypełniłem wniosek o chargeback (sama Expedia sugerowała tę drogę) w Revolut i czekam na rozwój sytuacji.
makdeb lubi ten post.

#67 PostWysłany: 28 Wrz 2020 08:07 

Tez złożyłam wczoraj wniosek o chargeback.
Karte mam w pekao są wiec czeka mnie kolejna walka o zwrot należności.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 26 Lut 2021 18:04 

Hej
U mnie po kilku podejsciach udalo sie uzyskać chargeback od revoluta. Warto robić screeny ewentualnie nagrywać rozmowy z konsultantami.
Tylko szkoda tego lotu za pół darmo...
 Profil Relacje PM off
marcino123 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości