Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Sty 2020 17:49 
Awatar użytkownika

Loty: 522
Kilometry: 754 892
Krajów: 75 / 35.1%
HON fly4free
Alaska z KLM/Air France + Delta. W cenie bagaż podręczny.

Załączniki:
capture-20200117-164823.png
capture-20200117-164823.png [ 34.5 KiB | Obejrzany 2224 razy ]
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
ciacho_majonez uważa post za pomocny.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 18 Sty 2020 00:01 
Awatar użytkownika

Loty: 231
Kilometry: 630 656
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
To jest świetne i jest tego więcej nawet w środku sezonu. Jeszcze w ubiegłym tygodniu bralbym w ciemno ale jak zobaczyłem ile kosztuje wypożyczenie samochodu na 2 tyg. na Alasce to mój entuzjazm zgasł... ;)
No i jest też Fairbanks.

Grupa LH miała chyba taniej - w Google Flights dużo terminów po 1670 zł ale po przejściu dalej cena już x2.

@Aga_podrozniczka
Lecisz znowu? :)
 Profil Relacje PM off
cypel lubi ten post.

#3 PostWysłany: 18 Sty 2020 11:15 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
BTW, z tą grupą LH jest jakiś większy błąd bo ciągle pokazują niskie ceny na wiele terminów i różne kierunki. NY na przykład 650 PLN, po przejściu na stronę Lufy cena x2, tak jak piszesz

#4 PostWysłany: 18 Sty 2020 13:41 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 720 379
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
monroe napisał(a):
To jest świetne i jest tego więcej nawet w środku sezonu. Jeszcze w ubiegłym tygodniu bralbym w ciemno ale jak zobaczyłem ile kosztuje wypożyczenie samochodu na 2 tyg. na Alasce to mój entuzjazm zgasł... ;)

Rzuć okiem na https://www.happytoursusa.com/en, jest sporo taniej niż w wyszukiwarkach, przykładowo 10 dni w czerwcu - 518 USD z full ubezpieczeniem. Bookowałem przez tę stronę auto na Alasce w 2015, mimo podejrzanie niskiej ceny (200 usd taniej niż gdzie indziej) nie było żadnej niespodzianki na miejscu. Tanio nie jest, ale za to na paliwie zaoszczędzisz ;)
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 19 Sty 2020 10:44 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Widzialam to, mam oko na Alaske. Ale 2-3 przesiadki i wylot z samego rana, to nie dla mnie (nie widzialam tego o 12.00). Jak doliczyc dolot i hotel to kiepski biznes. Do tego, w KLM jest ograniczenie wagowe podręcznego, ktore ledwo obejmuję moj sprzet foto, a co dopiero inne rzeczy. W zeszłym roku niezle sie nagimnastykowalam z pakowaniem, a i tak mialam 13kg i martwilam sie czy mnie wpuszcza na europejski lot.

Pare dni temu widzialam bezpośrednie loty Frankfurt - Ancorage za £291, ale jak przeklikalam, to cena rosla.

Poza jakimiś ewidentnymi error fare, najlepsza opcja to chyba lot LHR-SEA i potem za mile. Koniecznie linia, ktora nie wazy podrecznego.
romeks uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 19 Sty 2020 14:05 
Awatar użytkownika

złoty
@Aga_podrozniczka
Ostatnio kilka razy leciałem KLMem i nigdy nikt nie patrzył na wagę podręcznego (raz w AMS na wymiary walizki jednej osoby owszem ale nie ważyli) :) Poza tym faktycznie dla Ciebie okazja z TXL za ok. 2000 zł jest mało opłacalna ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Sty 2020 05:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Elegancka cena, też się napalilem, ale
monroe napisał(a):

Nieźle, wyskakują mi ceny od 8000 pln za pobyt, czy to są normalne ceny na Alaskę?
Parę dni temu wróciłem z LA i tam za wypożyczenie auta segmentu D za 9 dni zapłaciłem 950 pln, aż taka różnica :cry:
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Sty 2020 11:13 
Awatar użytkownika

złoty
Wydaje mi się, że normalne. Sprawdzałem różne okresy, przed sezonem, w trakcie i po. Różnice w cenach były niewielkie.
W dodatku orientowałem się ile kosztowałoby wypożyczenie samochodu na 9 dni w jednej z firm na Alasce, która pozwala na korzystanie z pojazdu na drogach szutrowych (bo chcieliśmy dojechać z Fairbanks do Dawson City najkrótszą drogą - "Autostradą na szczycie świata"). SUV przystosowany do jazdy po szutrze wraz z CB Radiem i dwoma zapasowymi kołami wychodził $1700 i to bez ubezpieczenia, które musiałbym obowiązkowo wykupić w firmie zewnętrznej. Trochę masakra ;)
 Profil Relacje PM off
cypel lubi ten post.

#9 PostWysłany: 30 Sty 2020 11:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Wypozyczenie samochodu na przejazd do Dawson City, to droga atrakcja. Natomiast zwykle auta, nie kosztuja jakos szczegolnie duzo. Ja zwykle placilam po 219 dolarow za tydzien za pickup, w Enterprise. Zwykle samochody na te terminy bywaly drozsze, turysci nie wynajmuja pickup'ow. Bralam tez od nich inne samochody, jak rowniez od Hertza w Fairbanks i Avis w Anchorage i koszt wypozyczenia auta nigdy nie byl kosmiczny, z reguly nizszy niz w np w Norwegii czy podobnych krajach.

Noclegi najtansze bralam od £50 czyli od 250zl. Ogolnie nie odnioslam wrazenia, zeby Alaska byla wyjatkowa droga i z mojego punktu widzenia, jak uda sie kupic tanie bilety, to juz jest ok.
Co bylo drogie:
- przejazd pociagiem Anchorage - Fairbanks - $185, gdy samolot na tej trasie w przeciwna strone kosztowal $85.
- rejs po Fiordach z Seward - $160
cypel lubi ten post.

#10 PostWysłany: 30 Sty 2020 13:29 
Awatar użytkownika

złoty
@Aga_podrozniczka
A nie brałaś czasami samochodu w zimie? Nie znalazłem nigdzie tak niskiej ceny nawet za pickupa w terminie maj-wrzesień...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 30 Sty 2020 14:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Bralam samochody w zimie, w maju i we wrzesniu. Zmotywowales mnie do wrzucenia relacji, ktora napisalam w maju.
monroe lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: radomt, Raphael oraz 7 gości